Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά την απώλεια του τροπαίου από την Μπάγερν Μονάχου, η θαυματουργή Ατλέτικο Μαδρίτης θριάμβευσε 3-1 της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" κι επέστρεψε σε τελικό Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Ρεάλ.

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Δύο εκπλήξεις επεφύλασσε το αρχικό σχήμα των δύο ομάδων, αφού ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα της Τσέλσι είχε τον ασυνήθιστο ρόλο του μέσου και ο Ραούλ Γκαρθία της Ατλέτικο έμεινε στον πάγκο (ομοίως και ο Νταβίδ Βίγια).

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και οι δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι του "Στάμφορντ Μπριζ" απέτισαν φόρο τιμής στους Τίτο Βιλανόβα και Βούγιαντιν Μπόσκοφ, χειροκροτώντας για ένα ολόκληρο λεπτό. Τα πάντα ήταν έτοιμα για τη σέντρα.

Μία σέντρα-σουτ του Κόκε από πλάγια θέση στο 4ο λεπτό, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρκ Σβάρτσερ, ήταν η πρώτη μεγάλη φάση του επαναληπτικού, ενώ η πιο εντυπωσιακή καταγράφηκε στο 23ο, όταν ο Νταβίντ Λουίζ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με ψαλιδάκι.

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Το ρολόι σημάδευε το 36ο λεπτό τη στιγμή που ο Φερνάντο Τόρες παραβίαζε την εστία της πρώην ομάδας του (μετά από εκπληκτική ντρίμπλα του Γουίλιαν) χωρίς να πανηγυρίσει. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δικαιώθηκε προς στιγμήν, καθώς όχι μόνο σκόραρε ο παίκτης που επέλεξε για τη γραμμή κρούσης, αλλά η ασίστ έγινε από το "μέσο" Αθπιλικουέτα.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, βρήκε χαμογελαστό τον Ντιέγκο Σιμεόνε επειδή ένα λεπτό πριν από την ανάπαυλα ο Χουανφράν γύρισε παράλληλα την μπάλα προς την εστία του βετεράνου Σβάρτσερ (έμεινε απροστάτευτος από τα δύο στόπερ) και ο Αντριάν Λόπεθ ισοφάρισε.

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η Ατλέτικο απείλησε στο 47ο λεπτό με τον Αρντά Τουράν και η Τσέλσι στο 53ο με τον Τζον Τέρι.

Στο 54' ο Σάμουελ Ετό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να ξαναβάλει σε θέση οδηγού την Τσέλσι, όμως, μπέρδεψε τα... καθίσματα. Τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε πέναλτι στον Ντιέγκο Κόστα κι εκείνος πανηγύρισε το όγδοο γκολ του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Champions League.

Η απέλπιδα προσπάθεια του Μουρίνιο για να διεκδικήσει το 3ο Champions League της καριέρας του καταγράφηκε στο 64ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Λουίζ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τιμπό Κουρτουά με κεφαλιά.

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Χουανφράν έκανε ακόμη ένα επικίνδυνο γύρισμα, ο Σβάρτσερ άγγιξε την μπάλα, η οποία βρήκε το δοκάρι και ο επερχόμενος Τουράν την έσπρωξε στα δίχτυα.

Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος και το ενδιαφέρον στο τελευταίο 20λεπτο επικεντρώθηκε στους δύο παίκτες που βρίσκονταν στο όριο των καρτών (ο Εμιλιάνο Ινσούα δεν βρισκόταν στην αποστολή). Κόκε και Χουανφράν αποδείχθηκαν... φρόνιμοι και θα δώσουν το "παρών" στο μεγάλο ραντεβού της 24ης Μαΐου.

MVP

Ο Ντιέγκο Κόστα. Όχι μόνο του επαναληπτικού, αλλά και όλης της χρονιάς.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σάμουελ Ετό. Είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο γεγονός να υποπίπτει ένας επιθετικός σε πέναλτι, εν προκειμένω όμως, συνέβη και μάλιστα τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς.

Σχόλιο

Η επιτυχημένη συνταγή της Ατλέτικο έφερε αποτέλεσμα και στο άνδρο του Ζοζέ Μουρίνιο. Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο της Τσέλσι στο "Άνφιλντ", οι "ροχιμπλάνκος" έδωσαν βάση στην αμυντική τους λειτουργία, κυκλοφόρησαν αρκετή ώρα την μπάλα (μάλιστα έκαναν περισσότερες πάσες), κέρδισαν πέντε περισσότερα κόρνερ και έγιναν το πρώτο σύνολο που βάζει τρία γκολ εφέτος στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Τσέλσι: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ (54' Ετό), Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Γουίλιαν (77' Σίρλε), Αθπιλικουέτα, Αζάρ, Τόρες (67' Ντεμπά Μπα).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Σουάρεθ, Κόκε, Τουράν (84' Κριστιάν Ροντρίγκεθ), Αντριάν (66' Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK