Εισήγηση για υποβιβασμό της Ξάνθης για στημένα

Εισήγηση σοκ για την Ξάνθη, η οποία φέρεται αναμεμιγμένη σε στημένο αγώνα κυπέλλου.

Εισήγηση για υποβιβασμό της Ξάνθης για στημένα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τον υποβιβασμό της Ξάνθης, του Πανελευσιανιακού και των Χανίων, καθώς και βαρύ πρόστιμο εισηγήθηκε η ερευνήτρια του Ερευνητικού Τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Στέλλα Δραγατσίκη.

Βάσει της εισήγησης προς το Δικαστικό Τμήμα, η οποία προκύπτει από έρευνα των φακέλων της UEFA για ύποπτα ματς που προέρχονται από την εταιρία "Sports Radar" κι έχουν διαβιβαστεί στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς), η νίκη της Ξάνθης με 5-0 επί του Πανελευσινιακού στο κύπελλο ήταν χειραγωγημένη για στοιχιματικούς σκοπούς.

Ομοίως, η αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με τα Χανιά κρίθηκε χειραγωγημένη και μάλιστα με υπεύθυνο τον τερματοφύλακα των Κρητικών, Σέρτζαν Μπλάζιτς, για τον οποίο υπάρχει εισήγηση για δεκαετή αποκλεισμό.

Η εισήγηση της κας Δραγατσίκη για το Πανελευσινιακός - Χανιά

"1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΑΟ», προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε για την ομάδα των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjann Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Football League Ελλάδα, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανίων ΑΟ και δη τον Srdjann Blazic, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.

3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.

4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann Blazic της ομάδας των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK