"Στημένο το Λίβερπουλ-Ντέμπρετσεν"

Εφημερίδα της Δανίας γράφει πως ο αγώνας Λίβερπουλ-Ντέμπρετσεν για το Champions League της σεζόν 2009-2010 ήταν στημένος, ταράζοντας τα θεμέλια του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

"Στημένο το Λίβερπουλ-Ντέμπρετσεν"

Η αποκάλυψη από την εφημερίδα της Δανίας ήρθε σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τους 680 στημένους αγώνες που ερευνά η Europol. Η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ντέμπρετσεν, η οποία έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2009 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, φαίνεται πως είναι μέσα σε αυτούς τους αγώνες.

Η δανέζικη εφημερίδα "Ekstra Bladet" αναφέρει στο δημοσίευμα της πως ο άνθρωπος που δωροδοκήθηκε για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς ήταν ο γκολκίπερ των Ούγγρων, Βούκασιν Πολέκσιτς.

Ο τερματοφύλακας της Ντέμπρετσεν έπρεπε να... φροντίσει ώστε να σημειωθούν πάνω από 2,5 γκολ στο ματς, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ αφού το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-0.

Ο Πολέκσιτς μάζεψε μεν μία φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του, όταν απέτυχε να μπλοκάρει σουτ του Τόρες και είδε τον Κάιτ να σκοράρει στην επαναφορά, ωστόσο φαίνεται πως "ατύχησε" μιας που η Λίβερπουλ είχε μόνο 7 σουτ προς την εστία και ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε αμυντικές αλλαγές προς το φινάλε για να κρατήσει τη νίκη.

Σύμφωνα με γραπτά μηνύματα που ανακτήθηκαν από την αστυνομία, οι "εγκέφαλοι" της σπείρας ήταν εκνευρισμένοι με το γεγονός πως ο Στίβεν Τζέραρντ έχασε μερικές καλές ευκαιρίες στην περιοχή της Ντέμπρετσεν.

Η ίδια εφημερίδα υπογράμμισε πως ο τερματοφύλακας Πολέκσιτς, κατηγορείται για δωροδοκία και στο ματς κόντρα στη Φιορεντίνα που έληξε 4-3 υπέρ των Ιταλών, (στους ομίλους του Champions League την ίδια σεζόν), με τις Λίβερπουλ και Φιορεντίνα πάντως να μη φέρονται πουθενά αναμεμειγμένες σε αυτό το σκάνδαλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK