"Εμπλοκή" Πλατινί και στον φετινό τελικό του Champions League

Όλοι θυμόμαστε τη πρόσφατη αποκάλυψη του Πλατινί, σχετικά με τη "στημένη" κληρωση του Μουντιάλ του 1998. Πώς όμως ο Γάλλος εμπλέκεται και στον φετινό τελικό του Champions League, όταν έχει απαγορευτεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από το 2015;

FILE - In this April 20, 2011 file photo UEFA President Michel Platini holds the UEFA Champions League trophy cup as he prepares to hand it over to Mayor of London Boris Johnson, not seen, during a handover ceremony in central London's Guildhall. Platini's lawyer said Tuesday, Nov. 24, 2015 that FIFA ethics committee requests life ban for UEFA president Michel Platini. (AP Photo/Lefteris Pitarakis, file)
FILE - In this April 20, 2011 file photo UEFA President Michel Platini holds the UEFA Champions League trophy cup as he prepares to hand it over to Mayor of London Boris Johnson, not seen, during a handover ceremony in central London's Guildhall. Platini's lawyer said Tuesday, Nov. 24, 2015 that FIFA ethics committee requests life ban for UEFA president Michel Platini. (AP Photo/Lefteris Pitarakis, file) AP IMAGE

Πολλοί υποστηρικτές της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης αναρωτήθηκαν, γιατί ο φετινός μεγάλος τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στο Κίεβο, μία πόλη η οποία βρίσκεται μακριά από τις δυτικές ομάδες της Ευρώπης και αποτελεί ένα μέρος, όπου δύσκολα μπορεί να οργανωθεί η διαμονή των οπαδών.

Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, παραδέχτηκε πως πάνω από 1.000 φίλοι των "μερένγκες" επέστρεψαν τα εισιτήριά τους, ενώ περίπου 2.500 "μαγικά" χαρτάκια δεν είχαν πωληθεί, μέχρι τη Πέμπτη το απόγευμα.

Και όπως αποκάλυψε, η απόφαση να διεξαχθεί ο αγώνας στην Ουκρανία, δεν ήταν δική του, αλλά του πρώην Προέδρου της διοργανώτριας Αρχής, Μισέλ Πλατινί. Αλλά με ποιον ακριβώς τρόπο ο Γάλλος κατάφερε να βάλει και εδώ το... χεράκι του εν έτει 2018, αφού του έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε ενασχόλησή με το ποδόσφαιρο, από το 2015;

Να θυμίσουμε, ότι ο 62χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε πρόσφατα πως η κλήρωση του Μουντιάλ του 1998 ήταν "στημένη" με τέτοιο τρόπο, ώστε η χώρα του να φτάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, κόντρα στη Βραζιλία.

Είκοσι χρόνια αργότερα, το Champions League "κλείνει" τη τρέχουσα σεζόν στο Κίεβο, καθώς ο Πλατινί είχε ήδη δώσει τα... χέρια με τους Ουκρανούς, όταν ακόμα βρισκόταν στον προεδρικό θώκο της UEFA.

Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο προβλήματα έχει προξενίσει στους φανς που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη τεράστια αναμέτρηση, καθώς ούτε οι ίδιοι οι "ντόπιοι" δεν μπορούν να παραβρεθούν, λόγω υψηλού κόστους των εισιτηρίων, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 70 έως 6.700 ευρώ!

Πάντως, τα όσα έχει υπογράψει εκ των προτέρων, ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουβέντους το 1985, έρχονται στο τέλος τους τον προσεχή Αύγουστο, μετά και τη διεξαγωγή του Super Cup στο Ταλίν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK