Ο πραγματικός τελικός: Αγώνας τυφλών στο Βερολίνο. Δείτε το video

Σε μία αξιέπαινη ενέργεια προέβη η UEFA, καθώς λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Champions League μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα διοργάνωσε αγώνα μεταξύ ατόμων που έχουν τυφλωθεί ή έχουν σοβαρό πρόβλημα όρασης.

Ο πραγματικός τελικός: Αγώνας τυφλών στο Βερολίνο. Δείτε το video

Όσοι νομίζουν ότι οι τυφλοί δεν απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο είναι γελασμένοι. Το απολαμβάνουν με τη δύναμη της ψυχής, καθοδηγούμενοι από τις φωνές τους και την ειδική μπάλα που στο εσωτερικό της περιλαμβάνει κοχύλια.

Η φύση του αγώνα απαιτεί προηγμένες αθλητικές ικανότητες και, βέβαια, μία οξεία αίσθηση του χώρου, την οποία απέδειξαν ότι διαθέτουν οι παίκτες της γερμανικής Στουτγκάρδης και της γαλλικής Μπορντό στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

"Για να επιτύχεις σε αυτό το άθλημα πρέπει πρώτα να είσαι ποδοσφαιριστής στο πνεύμα και μετά να μπορείς να επικοινωνήσεις με τους συμπαίκτες σου. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να ακούς το παιχνίδι, την μπάλα και τις κινήσεις της αντίπαλης ομάδας, να συλλέγεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και να τις χρησιμοποιείς προς όφελός σου", δηλώνει ο Χακίμ Αρεζκί, παίκτης της Μπορντό που έχασε την όρασή του στα 18.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τυφλών Αθλητών και προπονητής της εθνικής Γερμανίας και της Στουτγκάρδης τόνισε: "Θα ήθελα το άθλημα να αναγνωριστεί παγκοσμίως. Υπάρχουν πολλοί τυφλοί που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει ποδόσφαιρο για εκείνους. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 42 έθνη και υπάρχουν πολλά ακόμα, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε κι άλλες χώρες να αναπτύξουν το σπορ".

Δείτε ΕΔΩ σε video τους αθλητές να διαπρέπουν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Η UEFA θα διοργανώσει ακόμα τρία φεστιβάλ υπό την αιγίδα του "Ποδόσφαιρο για όλους": Special Olympics, Ποδόσφαιρο για Ανάπηρους και Street Football World.

News 24/7

24MEDIA NETWORK