Ο Τσακίρ των κόκκινων καρτών στον τελικό Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα

Ο Κινεΐτ Τσακίρ ορίστηκε να διευθύνει τον εφετινό τελικό του Champions League μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο.

Ο Τσακίρ των κόκκινων καρτών στον τελικό Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα

Είναι η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του 38χρονου Τούρκου διαιτητή, ο οποίος σφυρίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2010.

Εφέτος ήταν άρχων σε τέσσερα παιχνίδια του CL, το πιο πρόσφατο εκ των οποίων το Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι (1-1) για τη φάση των 16.

Η πορεία του στα γήπεδα έχει σημαδευτεί από την ευκολία με την οποία αποβάλλει ποδοσφαιριστές. Η πιο "φημισμένη" κόκκινη κάρτα που έχει δείξει είναι εκείνη στον Νάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ. Ήταν το τελευταίο ματς του Άλεξ Φέργκιουσον στο Champions League.

Έχει επίσης στείλει για ντους τον Τζον Τέρι της Τσέλσι, στον ημιτελικό του 2012 με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", τον Γκάρι Κέιχιλ της Τσέλσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την Κορίνθιανς, τον Μάριο Μπαλοτέλι της Μάντσεστερ Σίτι σε παιχνίδι του Europa League με την Ντιναμό Κιέβου, καθώς και τον Ιρλανδό Κιθ Άντριους στην αναμέτρηση του EURO 2012 με την Ιταλία.

Στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης μεταξύ Πορτογαλίας-Ισπανίας είχε δείξει εννέα κίτρινες κάρτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK