Αφαίρεση ενός βαθμού και δύο κεκλεισμένων σε Κροατία για τη σβάστικα

Με αφαίρεση ενός βαθμού, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA την κροατική ομοσπονδία για τη σβάστικα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιταλία.

Αφαίρεση ενός βαθμού και δύο κεκλεισμένων σε Κροατία για τη σβάστικα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης της Κροατίας με την Ιταλία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Πόλιουντ" στο Σπλιτ, από τον τηλεοπτικό φακό φαινόταν στο γήπεδο ζωγραφισμένη μια σβάστικα, η οποία ωστόσο δεν ήταν ορατή από παίκτες και διαιτητές.

Η UEFA αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας και εν τέλει αποφάσισε να τιμωρήσει με αφαίρεση ενός βαθμού, δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ την ομοσπονδία της βαλκανικής χώρας.

Εντούτοις, η κροατική ομοσπονδία έχει κάθε λόγο να αισθάνεται τυχερή, αφού η UEFA θα μπορούσε να την αποβάλλει από τη διοργάνωση, δεδομένου ότι σε τέτοια ζητήματα είναι πολύ αυστηρή.

Ως εκ τούτου, η "χρβάτσκα" θα παραμείνουν στην κορυφή του 8ου ομίλου με 13 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ιταλία και τρεις από την Νορβηγία, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα από την UEFA για τη σβάστικα στο γήπεδο της Κροατίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK