Συνελήφθη ο 14χρονος δράστης της επίθεσης στο λεωφορείο της Σερβίας

Συνελήφθη ο 14χρονος, ο οποίος θεωρείται πως είναι ο δράστης της επίθεσης με πέτρες στο λεωφορείο που επέβαιναν οι παίκτες της εθνικής Σερβίας, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση με την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Συνελήφθη ο 14χρονος δράστης της επίθεσης στο λεωφορείο της Σερβίας

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA, ο 14χρονος, ο οποίος θεωρείται ο δράστης της χθεσινής επίθεσης με πέτρες στο λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Σερβίας, συνελήφθη στην περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στα Τίρανα.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη μεταφορά της Σερβίας από το αεροδρόμιο των Τιράνων προς το κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας. Το νέο επεισόδιο συνέβη ένα χρόνο μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών στη Σερβία που άρχισε κανονικά αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω σοβαρών επεισοδίων.

Η στιγμή της επίθεσης

Η αντίδραση των Αλβανών στην επίθεση

Η συνοδεία των δύο πούλμαν

Παράλληλα, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου στον περσινό αγώνα των δύο εθνικών ομάδων συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλων.

Ο Ισμαΐλ Μορίνα συνελήφθη στα Τίρανα τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη. Η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι "ζάσταβα" και έξι σφαίρες. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ακόμη πιστόλι και 30 εισιτήρια του σημερινού αγώνα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο ο Μορίνα, 33 ετών, είπε ότι είχε όπλο για λόγους άμυνας και ότι αισθάνεται ότι είναι σε κίνδυνο μετά το επεισόδιο στο Βελιγράδι.

Ο Μορίνα ανέλαβε την ευθύνη για το επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο στη σερβική πρωτεύουσα υποστηρίζοντας ότι καθοδηγούσε το ελικόπτερο.

Παρότι του απαγορεύθηκε η παρουσία στον αγώνα στο Ελμπασάν, ο 33χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook εισιτήριο του αγώνα με το όνομά του, το οποίο η αλβανική αστυνομία θεωρεί ότι είναι προϊόν επεξεργασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το VIDEO της ντροπής: Η επίθεση Αλβανών στα σερβικά πούλμαν

"Εμπόλεμη" κατάσταση στην Αλβανία, ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας

News 24/7

24MEDIA NETWORK