Έπιασε κορυφή το Βέλγιο (VIDEO)

Με γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί στο 9', το Βέλγιο επικράτησε με 1-0 του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και ισοφάρισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου την Ουαλία. Αποβλήθηκε στο 64' ο Κομπανί, θρίλερ στο φινάλε.

Έπιασε κορυφή το Βέλγιο (VIDEO)

Παρά το κάπως ενθαρρυντικό ξεκίνημα του Ισραήλ, το Βέλγιο ήταν αυτό που είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Βίτσελ να εκμεταλλεύεται ένα αβίαστο λάθος έξω από την περιοχή, δοκιμάζοντας το σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Αυτό που δεν έκανε ο 26χρονος, το έκανε έξι λεπτά αργότερα ο Φελαϊνί, ο οποίος μετά από την απόκρουση του Μαρσιάνο στην προβολή του Ναϊνγκολάν, έκανε από κοντά το 0-1 Αυτό ήταν το 12ο γκολ του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 60 διεθνείς συμμετοχές.

Οι παίκτες του Βίλμοτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έχοντας συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους και πολιορκόντας τα καρέ των γηπεδούχων.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, το Ισραήλ ξεκίνησε δειλά - δειλά να έχει ευκαιρίες, δυσκολεύοντας τους φιλοξενούμενους. Τα πράγματα για το Βέλγιο έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 64', όταν ο Κομπανί τράβηξε από την φανέλα τον Ζάχαβι, αντίκρισε δίκαια την δεύτερη κίτρινη και άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του.

Το φινάλε στην Ιερουσαλήμ εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν ερχόταν. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών το Ισραήλ ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Κλάτενμπεργκ ορθώς είπε "παίζετε", με αποτέλεσμα το 0-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Ισραήλ: Μαρσιάνο, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Μπεν Χαρούς (84' Μπάρντα), Ντγκάνι, Μπίτον, Νάτχο, Ζάχαβι, Γίνι (66' Ρεφαέλοβ), Χέμεντ (46' Μπεν Χαΐμ), Σαχάρ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Άλντερβεϊρελντ, Κομπανί, Λόμπαρτς, Βέρτονγκεν, Ναϊνγκολάν (86' Οριγκί), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (63' Σαντλί), Μπεντέκε (67' Ντενάγερ).

Διαβάστε ακόμη:

Κορυφή η Πορτογαλία, "διπλό" η Γερμανία (VIDEOS)

Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK