Πρωτιά στο... Πιάτοβ!

Το διαιτητικό λάθος του 64ου λεπτού στιγμάτισε την αναμέτρηση Αγγλία-Ουκρανία (1-0). Οι Αγγλοι πέρασαν ως πρώτοι στα προημιτελικά και οι Ουκρανοί φωνάζουν για το γκολ του Ντέβιτς που δεν μέτρησε ποτέ. Εκτός "8" και οι έτεροι οικοδεσπότες της διοργάνωσης.

Πρωτιά στο... Πιάτοβ!

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ:

"Κουραστικό" ήταν στο πρώτο μέρος το ματς, με πολλά λάθη και την Αγγλία να αρνείται να βγει μπροστά και να μεταφέρει το παιχνίδι προς το μισό γήπεδο της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και δημιούργησαν μικροευκαιρίες, χωρίς όμως να έχει χρειαστεί ο Χαρτ να πραγματοποιήσει κάποια εντυπωσιακή επέμβαση. Το 0-0 ήταν σίγουρα το δικαιότερο αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Οσον αφορά στον Ρούνεϊ που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά το τέλος της τιμωρίας του, λίγα πράγματα. Αγχώθηκε λες και είχε να αποδείξει κάτι και δεν φάνηκε.

Και πάνω που τον μελετήσαμε, ήρθε το γκολ στο 48ο λεπτό. Μία σέντρα του Τζέραρντ, ένα τραγικό λάθος του Πιάτοβ και η μπάλα στον επιθετικό της Γιουνάιτεντ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών.

Στο 64' έγινε η φάση του αγώνα. Η Ουκρανία πίεζε για την ισοφάριση, δημιουργούσε φάσεις και σε μία από αυτές η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής (και οι βοηθοί) δεν είδαν τίποτα. Συγκεκριμένα, ο Ντέβιτς έκανε το σουτ από κοντά, ο Τέρι έδιωξε, αλλά όπως φάνηκε στο ριπλέι, έπρεπε να μετρήσει γκολ. Ισως, το χρωστούσε η τύχη στους Αγγλους για το γκολ του Λάμπαρντ που ακυρώθηκε στο Μουντιάλ του 2010 στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς.

Πρωτιά στο... Πιάτοβ!

Από κει και πέρα, η Ουκρανία είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει με τους Αγγλους να παίζουν σχεδόν άψογα τις αντεπιθέσεις απειλώντας με το δεύτερο τέρμα.

Στα τελευταία λεπτά η πίεση της Ουκρανίας εντάθηκε, αλλά η Αγγλία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κράτησε το υπέρ της 1-0 και πέρασε ως πρώτη του ομίλου στα προημιτελικά του Euro 2012.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το γκολ του Ρούνει σχεδόν με την έναρξη του β΄μέρους ήταν αυτό που έκρινε το ματς. Η Αγγλία σκόραρε από το πουθενά και η Ουκρανία κυνηγούσε την ανατροπή.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο διαιτητής. Σε μια φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ, δεν μέτρησε ένα πεντακάθαρο γκολ. Διπλό λάθος. Βάλτε μέσα και τον Πιάτοβ που έκανε... την πατάτα στη φάση του 1-0.

MVP:

Ο Ρούνεϊ επέστρεψε με γκολ (δώρο). Τι καλύτερο;

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρωτιά στο... Πιάτοβ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK