Δανία - Γερμανία 1-2

Η Δανία διεκδίκησε τις πιθανότητές της, αλλά η ήττα 2-1 από τη Γερμανία σε συνδυασμό με τη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ολλανδίας την άφησαν στην τρίτη θέση του Β' Ομίλου και εκτός συνέχειας. Κορυφή με το απόλυτο για τα "πάντσερ" που αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Παρασκευή την Ελλάδα στο δεύτερο προημιτελικό.

Δανία - Γερμανία 1-2

Εικόνα του αγώνα

Όλα ήταν αποκλειστικά και μόνο θέμα κινήτρου. Όσο η Γερμανία ένιωθε ότι κινδύνευε, πίεζε, έκανε ευκαιρίες, απειλούσε. Ιδίως στο πρώτο 20λεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Λεβ έπαιξαν με την μπάλα κάτω και με ταχύτατες εναλλαγές σε μικρές αποστάσεις προκάλεσαν ποικίλα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Μίλερ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά όχι και ο Ποντόλσκι που στο 19' από θέση βολής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άντερσεν.

Την ίδια ώρα βέβαια η Ολλανδία είχε ήδη πάρει προβάδισμα έναντι της Πορτογαλίας, άρα η Γερμανία δεν είχε λόγο να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό τέμπο. Οι Δανοί εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση, ισοφάρισαν γρήγορα (στο 23') σε 1-1 με τον Κρον-Ντέλι και έκτοτε έδωσαν μάχη για την ανατροπή των δεδομένων μήπως -και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι- "κλέψουν" τη δεύτερη θέση.

Στο δοκάρι του Γιάκομπ Πόουλσεν έχασαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία τους και έβαλαν ξανά την αμφιβολία στο μυαλό των Γερμανών. Οι οποίοι χάρη στο φρεσκάρισμα από τον πάγκο (Σίρλε, Κλόζε) ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία με στόχο να μηδενίσουν κάθε πιθανότητα ήττας και τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή του ομίλου, καθώς στο μεσοδιάστημα η Πορτογαλία είχε σκοράρει δις. Ευκαιρίες κλασικές δεν δημιούργησαν, πέραν από εκείνη του Σίρλε στο 67', γκολ όμως πέτυχαν, με τον προωθημένο Μπέντερ να χτυπά στην αντεπίθεση τη γυμνή από παίκτες άμυνα της Δανίας. Το γκολ στο 80' σφράγισε τη νίκη της "νασιοναλμάντσαφτ" και μαζί το απόλυτο στον όμιλο, την ίδια ώρα που το συγκρότημα του Μόρτεν Όλσεν πακετάρει για Κοπεγχάγη.

Κλειδί του αγώνα

Όταν η Γερμανία ανέβαζε ρυθμό, η Δανία αδυνατούσε να ακολουθήσει, με αποτέλεσμα σε αμφότερες τις περιπτώσεις να σκοράρει και να κατακτήσει τη νίκη.

MVP

Ο Λαρς Μπέντε ήρθε από τον πάγκο για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Μπόατενγκ στο δεξί άκρο της άμυνας και όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο ρόλο, αλλά σκόραρε κιόλας το νικητήριο.

Αδύναμος κρίκος

Πολλά περισσότερα περίμενε η Δανία από τον Κρίστιαν Έρικσεν στο τουρνουά. Για άλλο ένα ματς ο άσος του Άγιαξ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Το live του αγώνα

Δανία - Γερμανία 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK