Eλλάδα-Τσεχία 1-2

Δεχόμενη δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά του ματς, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τσεχία στο Βρότσλαβ, αποτέλεσμα που ψαλιδίζει τις πιθανότητες πρόκρισης. Το ελληνικό γκολ ο Γκέκας.

Eλλάδα-Τσεχία 1-2

Η εικόνα του αγώνα

Νομίζαμε ότι είχαμε δει όλα από πλευράς αδράνειας και κακοδαιμονίας στο πρώτο παιχνίδι, όμως κόντρα στους Τσέχους σπάσαμε ρεκόρ. Πριν καλά-καλά στηθεί στο γήπεδο η ελληνική άμυνα, η Τσεχία με δύο κάθετες μπαλιές στην πλάτη του Παπαδόπουλου και του Κατσουράνη κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στα πρώτα έξι λεπτά με τον Γίρατσεκ και τον Πιλάρ.

Σ' αυτό το επίπεδο η αντίδραση μετά από ένα τέτοιο σοκ εξελίσσεται πάντα σε δύσκολη υπόθεση. Για να ισορροπήσουν στοιχειωδώς το παιχνίδι οι Έλληνες διεθνείς πέρασαν τουλάχιστον 20 αγωνιστικά λεπτά αλλά μην φανταστεί κανείς ότι υπήρξε κάποια κοσμογονική αλλαγή. Οι Τσέχοι ήλεγχαν την αναμέτρηση με πίεση ψηλά την ίδια ώρα που η Ελλάδα προτιμούσε ανάπτυξη με μακρινές πάσες-εύκολη λεία για τους στόπερ του αντιπάλου.

Ο τραυματισμός του Χαλκιά (αντικαταστάθηκε από τον Σηφάκη) υποχρέωσε τον Σάντος να "καταναλώσει" γρήγορα μια αλλαγή ενώ το σκηνικό αλά Πολωνία ολοκληρώθηκε με το ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη στο 41' (αν ήταν σε θέση οφ-σάιντ ο Καλαματιανός μέσος ήταν για μία... τρίχα).

Τα δύο γκολ της διαφοράς δεν άφηναν πολλά περιθώρια για επιλογές στον Σάντος. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας προτίμησε, πολύ λογικά, να θυσιάσει ένα χαφ (Φωτάκη) για έναν καθαρό φορ (Γκέκας) με προφανή στόχο την υπερφόρτωση της επιθετικής γραμμής. Το δώρο του Τσεχ με το λάθος του στη φάση του 53' έδωσε το δικαίωμα στην Εθνική να μπει και πάλι στο παιχνίδι με το γκολ του Γκέκα και να διαμορφώσει συνθήκες αφόρητης πίεση για την τσέχικη άμυνα.

Οπως αναμενόταν η Ελλάδα πήρε την μπάλα στα πόδια της και επιχείρησε να κάνει παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε πολύ καλά (προτιμήθηκαν και πάλι οι μακρινές και ψηλές πάσες) παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι πήρε θέση ακόμα και ο Μήτρογλου για να δοθεί ύψος στην ελληνική επίθεση. Οι όποιες προσπάθειες αναχαιτίστηκαν εύκολα από τους Τσέχους οι οποίοι εν τέλει νίκησαν και αύξησαν τις ελπίδες για τη δική τους πρόκριση. Η Εθνική πάντως ακόμα ελπίζει.

MVP

Ο Γίρασεκ προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα, πέτυχε το πρώτο γκολ και εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί για την επίθεση της Τσεχίας.

Κλειδί αγώνα

Μα φυσικά τα δύο πολύ γρήγορα γκολ των Τσέχων τα οποία ψαλίδισαν τις ελπίδες στην Εθνικής και δημιούργησαν και ψυχολογικά ντεσαβαντάζ.

Αδύναμος Κρίκος

Από έναν παίκτη με το ταλέντο και τις παραστάσεις του Γιώργου Σαμαρά, ο Φερνάντο Σάντος περιμένει περισσότερα πράγματα. Προς το παρόν δεν τα παίρνει. Κάκιστη και η αντίδραση του Χαλκιά στη φάση του δεύτερου γκολ της Τσεχίας.

Το live του αγώνα

Eλλάδα-Τσεχία 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK