Ισπανία-Ιρλανδία 4-0

Με χαρακτηριστική άνεση, η Ισπανία συνέτριψε με 4-0 την Ιρλανδία και πέτυχε την πρώτη νίκη της στο euro 2012. Δύο γκολ ο Τόρες.

Ισπανία-Ιρλανδία 4-0

Η εικόνα του αγώνα

Τούτη τη φορά η Ισπανία ήταν πιο πρακτική. Οχι γιατί ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρέταξε μία πιο ορθολογική ενδεκάδα με σέντερ φορ στις τάξεις της (Φερνάντο Τόρες) αλλά διότι η "ρόχα" έπαιξε το ποδόσφαιρο που γνωρίζει καλά και δεν συνάντησε σοβαρή αντίσταση.

Βοηθήθηκε βέβαια και από το γρήγορο γκολ του Τόρες (μόλις στο 4') αλλά και αυτό αν δεν ερχόταν η νίκη δεν θα ξέφευγε από τα χέρια των παγκόσμιων πρωταθλητών διότι η κυραρχία τους ήταν ολοκληρωτική. Οι Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς και Σίλβα έκρυβαν συχνά-πυκνά την μπάλα, η ιρλανδική μεσαία γραμμή εξουδετερώθηκε και όλο το βάρος έπεσε στην άμυνα που από θαύμα δεν λύγισε περισσότερες φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Τις όποιες αμφιβολίες για τον τελικό νικητή ήρθε να διώξει το γκολ του Σίλβα στο 48' που διαμόρφωσε το 2-0. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ιρλανδών, που έδωσαν μάχη αν και υστερούσαν φανερά σε ποιότητα, οι Ισπανοί διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν σε τρίτο και σε τέταρτο τέρμα με τον Τόρες στο 70' και τον Φάμπρεγας στο 83'. Στο μεσοδιάστημα ο Γκίβεν έκανε την απόκρουση της σεζόν σε βολίδα του Τσάβι.

MVP

Υποθήκη για ακόμα καλύτερα πράγματα στο τουρνουά άφησε ο Φερνάντο Τόρες σκοράροντας με άνεση δύο φορές κόντρα στην προβληματική ιρλανδική άμυνα. Προφανώς ο Ισπανός στράικερ δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, αυτό που του λείπει είναι η αυτοπεποίθηση των συνεχόμενων αγώνων.

Kλειδί αγώνα

Το εκρηκτικό ξεκίνημα των Ισπανών έφερε γρήγορα το 1-0 και η καταφανέστατη ποιοτική διαφορά των Ισπανών δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ιρλανδία να αντιδράσει.

Αδύναμος Κρίκος

Δεν θα πρέπει να κατηγορήσουμε την Ιρλανδία για την εμφάνιση και για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να μας χαρίσει ένα ανταγωνιστικό ματς. Οι περισσότερες εθνικές ομάδες του κόσμου στην ίδια θέση θα βρίσκονταν κόντρα σ' αυτόν τον αντίπαλο.

Ισπανία-Ιρλανδία 4-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK