Ολλανδία-Δανία 0-1

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro είναι γεγονός. Η Δανία νίκησε την Ολλανδία και περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Οι "οράνιε" δεν βρήκαν απάντηση -παρά τις ευκαιρίες τους- στο γκολ του Κρον-Ντέλι στο 24ο λεπτό.

Ολλανδία-Δανία 0-1

Εικόνα αγώνα:

Η κεφαλιά του Άγκερ στο 2' την οποία μπλόξκαρε ο Στεκέλενμπουργκ ήρθε να μας υπενθυμίσει πως στον αγώνα η Ολλανδία δεν έπαιζε μόνη της. Οι απανωτές ευκαιρίες των "οράνιε" ήρθαν να μας υπενθυμίσουν πως υπήρχε φαβορί στην αναμέτρηση.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν στο 24ο λεπτό όταν οι Δανοί "πάγωσαν" τους αντιπάλους με το γκολ του Κρον-Ντέλι. Το 0-1 έκανε... ροντέο την αναμέτρηση με την Ολλανδία να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με κορυφαία αυτή του δοκαριού του Ρόμπεν, και τη Δανία να απειλεί στις αντεπιθέσεις, έχοντας τις φάσεις να κάνει το 0-2 και να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την αποστολή των τυπικά γηπεδούχων.

Η Ολλανδία έκλεισε το πρώτο 45λεπτο με 56% κατοχή έναντι 44% των Δανών και 13 τελικές προσπάθειες (3 προς την εστία) έναντι 5 των Δανών. Στο δεύτερο μέρος και ειδικά στα πρώτα λεπτά, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα με την Ολλανδία να πιέζει τους αντιπάλους και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις της γρήγορης ισοφάρισης για να έρθει και η ανατροπή.

Ευκαιρίες χάθηκαν, πέναλτι ζητήθηκε, 28 σουτ έγιναν, αλλά οι Ολλανδοί δεν απέφυγαν τη γκέλα με το... καλημέρα στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Η Δανία ως άλλη Ελλάδα του 2004 και ως... άλλη Δανία του 1992, έκανε την πρώτη έκπληξη του Euro και τέθηκε επικεφαλής ομίλου. Καθόλου άσχημα για αρχή...

Κλειδί αγώνα:

Η Δανία το έβαλε και μετά άντε να το γυρίσεις. Εχασε τα άχαστα η Ολλανδία, προσπάθησε, αλλά και η ομάδα του Όλσεν δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Ο,τι μπορούσε έκανε...

Αδύναμος κρίκος:

Είχε τις ευκαιρίες η Δανία να "καθαρίσει" το ματς και να μην καρδιοχτυπά μέχρι τη λήξη. Τραβηγμένο από τα μαλλιά...

MVP:

Κρον-Ντέλι: Δύο ονόματα, ένα γκολ, μία ιστορία

Ολλανδία-Δανία 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK