Ολλανδία - Γερμανία 1-2

Η έξυπνη τακτική του Γιόακιμ Λεβ και η καταπληκτική εμφάνιση των Μάριο Γκόμεζ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ χάρισε στη Γερμανία τη νίκη επί της Ολλανδίας με 2-1, αποτέλεσμα που την στέλνει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Εχουν ακόμα ελπίδες οι "οράνιε".

Ολλανδία - Γερμανία 1-2

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει ένα ρητό που φαίνεται πως ενστερνίζεται ο Γιόακιμ Λεβ. Ο τέταρτος σε παρουσίες τεχνικός στην ιστορία της Γερμανίας δεν έκανε αλλαγές συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας, παρότι η νίκη επί της Πορτογαλίας ήρθε με αρκετή δόση άγχους.

Το ίδιο ρητό "ασπάζεται" και ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ με τη μόνη διαφορά ότι στην πρεμιέρα... δεν κέρδισε. Προς απογοήτευση των Ολλανδών φιλάθλων, ο τεχνικός των "οράνιε" δεν ξεκίνησε τον Γιαν Χούντελαρ, ενώ η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με το ατυχές ματς κόντρα στους Δανούς ήταν η χρησιμοποίηση του Γιόρις Ματάισεν που αποθεραπεύθηκε.

Οι Γερμανοί μεσοεπιθετικοί επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να κλέψουν την μπάλα και να ξεχυθούν προς τα καρέ του Στεκέλενμπουργκ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, πάντως, ήταν ένα ξαφνικό σουτ του Εζίλ στο δοκάρι (8ο λεπτό).

Εν αντιθέσει με τον Σνάιντερ που -λόγω έλλειψης βοήθειας- είχε εξουδετερωθεί από τους Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ, ο τελευταίος είχε χώρους και οπτικό πεδίο για να τροφοδοτήσει τον Γκόμεζ, ο οποίος τον δικαίωσε στο 24ο και το 38ο λεπτό. Πρώτα με εξαιρετική κίνηση... πίβοτ και πλασέ και εν συνεχεία με πλασέ στην αντίθετη γωνία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, o Φαν Μάρβαϊκ προσπάθησε να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, περνώντας τους Χούντελαρ και Φαν ντερ Φάαρτ στη θέση των Αφελάι και Φαν Μπόμελ. Ως εκ τούτου ο Ρόμπεν άλλαξε πλευρά και στη θέση του πέρασε ο Φαν Πέρσι.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα "πάντσερ" έδωσαν περισσότερους χώρους συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Οι "οράνιε" έκαναν αρκετές τελικές προσπάθειες, ο Φαν Πέρσι μείωσε με δυνατό σουτ στο 73ο λεπτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι ριζικά.

Ως εκ τούτου η Γερμανία αρκείται σε μία ισοπαλία στο ματς με τη Δανία για να προκριθεί, ενώ ακόμα και με ήττα έχει σοβαρές πιθανότητες για πρόκριση. Αντίθετα, η Ολλανδία για να περάσει στους "8" πρέπει να νικήσει την Πορτογαλία με δύο γκολ διαφορά και, βέβαια, η Δανία να ηττηθεί από τα "πάντσερ".

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των Ολλανδών παικτών στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάει στράφι η κατοχή της μπάλας και να γίνει πιο εύκολο το έργο των Γερμανών μέσω των αντεπιθέσεων.

MVP

Μάριο Γκόμεζ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Διαλέξτε και πάρτε... Ο πρώτος απέδειξε για πολλοστή φορά ότι σκοράρει με τη συχνότητα που... ακουμπάει την μπάλα εντός περιοχής, ενώ ο άλλος "έσβησε" τον Σνάιντερ και έβγαλε δύο εξαιρετικές ασίστ στον συμπαίκτη του στην Μπάγερν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Νάιτζελ ντε Γιονγκ και Μαρκ φαν Μπόμελ. Ακόμα ένα δίλημμα... Ο λόγος είναι φυσικά το γεγονός ότι και στα δύο γκολ της Γερμανίας "τραβιούνται" χωρίς λόγο από τη θέση που θα έπρεπε να βρίσκονται. Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη σε τέτοιο επίπεδο...

ΤO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολλανδία - Γερμανία 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK