Ουκρανία-Γαλλία 0-2

Με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (53', 56') η Γαλλία πέτυχε την πρώτη νίκη στο Euro 2012 και χάρη 2-0 στο επί της Ουκρανίας πάτησε κορυφή στον Δ' Όμιλο. Διακόπηκε για 50 λεπτά το παιχνίδι εξαιτίας καταιγίδας.

Ουκρανία-Γαλλία 0-2

Εικόνα του αγώνα

Η Γαλλία ήθελε την μπάλα στα πόδια για να αισθάνεται ασφαλής και αυτό έκανε. Απέναντι σε μια Ουκρανία που έκανε εύκολα το λάθος οι καλοί τεχνίτες των "τρικολόρ" είχαν τον έλεγχο και επέβαλαν το δικό τους τέμπο στο τερέν, που σε λιγότερο από μια ώρα είχε στεγνώσει από την ακατάπαυστη βροχή. Αν και το γκολ του Μενέζ στο 16' ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ, ήταν φανερό πως το συγκρότημα του Μπλαν είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να βρει δίχτυα.

Ο τερματοφύλακας Πιάτοφ, με τις σωτήριες επεμβάσεις του, ήταν αυτός που καθυστέρησε το μοιραίο για την Ουκρανία, η οποία ναι μεν απείλησε με τον Σεφτσένκο στο 34', δεν διέθετε ωστόσο την ηρεμία να ανταπεξέλθει στην αντίπαλη πίεση. Ο Μπλαχίν, με τον Ντέβιτς αντί του Βορονίν, επιχείρησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα για τους Ουκρανούς, η διαφορά όμως ήταν τεράστια και αφού τα καλά σουτ των Σεφτσένκο (49') - Τίμοστσουκ (50') δεν βρήκαν στόχο, ήρθε το 0-1 στο 53'.

Ο Μενέζ δεν λάθεψε αυτή τη φορά, τρίτη στο ματς, και η Γαλλία απέκτησε αβαντάζ. Το οποίο ισχυροποιήθηκε όταν ο Καμπάιγ, με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 56', έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ που δεν μπορούσε να αντιδράσει σε κάθε προσπάθεια των "πετεινών". Μετά και από αυτό, η Ουκρανία δεν είχε τις ψυχικές δυνάμεις να σταθεί στα πόδια της, καθώς ούτε η είσοδος των Μιλέφσκι και Αλίγεφ βοήθησε, και η Γαλλία, κάνοντας διαχείριση - συντήρηση, προστάτευσε χωρίς πολύ κόπο το προβάδισμά της. Προτού μάλιστα αντικατασταθεί ο Καμπάιγ είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι.

Κλειδί του αγώνα

Η άρτια λειτουργία στη μεσαία γραμμή και το passing game που θύμισε... Μπαρτσελόνα, με αποκορύφωμα το γκολ του Μενέζ, έκαναν τη διαφορά για τη Γαλλία και "ζάλισαν" την αντίπαλη άμυνα σε πολλές περιπτώσεις.

MVP

Η επιλογή του Λοράν Μπλαν να χρησιμοποιήσει τον Ζερεμί Μενέζ αντί του Φλοράν Μαλουντά στην τριάδα της επίθεσης αποδείχθηκε σοφή. Ο εξτρέμ της Παρί Σεν Ζερμέν προσέθεσε ταχύτητα στην 11άδα των "τρικολόρ", πατούσε πολύ περιοχή, ήταν μέσα στις φάσεις και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αντρέι Βορονίν έμεινε στο γήπεδο 45 λεπτά και στο διάστημα αυτό δεν έδωσε το παραμικρό στην Ουκρανία. Πέρασε απαρατήρητος και δικαίως αντικαταστάθηκε.

Το live του αγώνα

Ουκρανία-Γαλλία 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK