Ουκρανία-Σουηδία 2-1

Με τον μέγα Αντρέι Σεφτσένκο να απαντά δις στο γκολ του Ιμπαϊμοβιτς, η Ουκρανία άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της και είναι πλέον επικεφαλής του Δ' ομίλου (2-1). Πρώτη νίκη για την ομάδα του Μπλαχίν στην παρθενική της εμφάνιση σε Euro.

Ουκρανία-Σουηδία 2-1

Εικόνα αγώνα:

Το θέαμα στο πρώτο μέρος ήταν αρκούντως χορταστικό με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Κάτι φυσικά που περιμέναμε, κυρίως από την Ουκρανία που έπαιζε στο σπίτι της.

Εξ ου οι υπέρ των Ουκρανών τελικές προσπάθειες (7-4) στο πρώτο μέρος, αν και η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε από πλευράς Σουηδών. Συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό η κεφαλιά του Ιμπραϊμοβιτς κατέληκε στο αριστερό δοκάρι του Πιάτοφ

Ολα τα λεφτά, όμως, ήταν το δεύτερο μέρος όταν είδαμε δύο γκολ και -κυρίως- την άμεση αντίδραση των Ουκρανών στην ψυχρολουσία από το γκολ του Ιμπραϊμοβιτς.

Στο 52ο λεπτό ο επιθετικός της Μίλαν άνοιξε το σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Σεφτσένκο τρία λεπτά αργότερα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος παίκτης "πάγωσε" τη Σουηδία στο 62ο λεπτό όταν γύρισε το αποτέλεσμα και έδωσε το προβάδισμα στην ουκρανική ομάδα.

Ο χαρακτηριστιμός... ροντέο είναι ο καταλληλότερος για το ματς. Αυτή ήταν η εξέλιξή του μετά τα γρήγορα γκολ, με τη Σουηδία να πιέζει για την ισοφάριση και την Ουκρανία να ψάχνει τις αντεπιθέσεις και το κράτημα μπάλας για να "καθαρίσει" τη νίκη.

H Σουηδία θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα στα τελευταία λεπτά με τις ευκαιρίες που δημιούργησε (Ελμάντερ και Μέλμπεργκ), αλλά ούσα άστοχη έφερε την Ουκρανία στην πρώτη θέση του Δ' ομίλου μετά το πρώτο της τρίποντο στην παρθενική της εμφάνιση σε Euro.

Το κλειδί του αγώνα:

Η Σουηδία έκανε αυτό που ήθελε, έβαλε το γκολ, αλλά δεν το κράτησε παρά μόνο τρία λεπτά. Μετά την ισοφάριση φοβήθηκε, αγχώθηκε, βραχυκυκλώθηκε. Ο Σεφτσένκο και η παρέα του δεν το συγχώρησαν.

Ο αδύναμος κρίκος:

Πολλοί είχαν τη Σουηδία για ψηλά. Με τέτοια άμυνα;

MVP:

Αντρέι Σεφτσένκο. Στην τελευταία μεγάλη του διοργάνωση έδειξε σε πολλούς πόσο... γατάκια επιθετικοί είναι

Ουκρανία-Σουηδία 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK