Πορτογαλία-Ισπανία 2-4 (πεν)

Στον τελικό του Euro 2012 προκρίθηκε η Ισπανία που νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Πορτογαλία στο Ντόνεσκ. Μοιραίος παίκτης για τους Πορτογάλους ο Μπρούνο Αλβες.

Πορτογαλία-Ισπανία 2-4 (πεν)

Η εικόνα του αγώνα

Ανθρακες ο θησαυρός. Αναφερόμαστε στις προσδοκίες περί θεάματος οι οποίες ήταν σαφώς αυξημένες γι' αυτόν τον ημιτελικό. Ουσιαστικά το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό στην κανονική διάρκεια. Το γνωστό πάσινγκ-γκέιμ της Ισπανίας αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από την Πορτογαλία όχι με μοιρολατρική διάθεση σαν και αυτή που επέδειξαν οι Γάλλοι αλλά με ενεργητικό πρέσινγκ και πίεση.

Οι Πορτογάλοι νοιάστηκαν κυρίως για την ανασταλτική δουλειά και άφησαν σε δεύτερη μοίρα τη δημιουργία με συνέπεια το παιχνίδι να αποκτούσε έναν χαρακτήρα σχεδόν αποκρουστικό. Χωρίς φάσεις (αν εξαιρέσει κανείς δύο σουτ του Ινιέστα και του Ρονάλντο) χωρίς φαντασία, χωρίς κάτι απροσδόκητο.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επιχείρησε πρώτος να αλλάξει τα δεδομένα αποσύρωντας τον αρνητικό Νεγρέδο και για τον Φάμπρεγας και πάλι όμως δεν άλλαξε κάτι δραστικά. Ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε ο Πέδρο. Αντιθέτως, με τους Ισπανούς να κερδίζουν μέτρα, οι Πορτογάλοι εμφανίστηκαν πιο απειλητικοί και λίγο έλειψε να κλέψουν τον αγώνα με σουτ του Ρονάλντο στο 89'.

Η Ισπανία δικαιολόγησε την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο μόνο κατά τη διάρκεια του έξτρα χρόνου κατά τον οποίο ήταν καταιγιστική αλλά άσφαιρη. Με ταχύτητα στο παιχνίδι της, παρά τη συσσωρευμένη κούραση, η "ρόχα" έβαλε δύσκολα προβλήματα στην άμυνα της Πορτογαλίας και έχασε τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν το έπραξε όμως και έδωσε το δικαίωμα στους Πορτογάλους να διεκδικήσουν τη νίκη στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που αναφέρει ότι η ομάδα που χάνει πρώτη πέναλτι τελικώς επικρατεί. Ο Πατρίτσιο έπιασε το πέναλτι του Αλόνσο αλλά στη συνέχεια η Πορτογαλία αστόχησε δύο φορές στέλνοντας την Ισπανία στον τελικό. Και με πέναλτι του Ράμος αλά...Πίρλο παρακαλώ.

MVP

Ο Πέδρο ήταν ο Ισπανός που απείλησε περισσότερο από κάθε άλλον την εστία του Πατρίσιο. Ο Φάμπρεγας ήταν αυτός που ευστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι και ο Κασίγιας αυτός που έπιασε το χτύπημα του Μουτίνιο μετά το χαμένο πέναλτι του Αλόνσο. Επιλέξτε...

Kλειδί αγώνα

Οι πολύ μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν συνήθως έναν αγώνα στα πέναλτι. Δοκάρι και έξω το χτύπημα του Αλβες, δοκάρι και μέσα αυτό του Φάμπρεγας.

Aδύναμος Κρίκος

Αγώνας χωρίς σέντερ φορ σε επίπεδο ημιτελικού Euro. Kαι όμως, συνέβη. Ανύπαρκτοι όσο χρησιμοποιήθηκαν οι Νεγρέδο και Ούγκο Αλμέιδα.

Η σειρά των πέναλτι

Αλόνσο, απόκρουση Πατρίσιο

Μουτίνιο, απόκρουση Κασίγιας

Ινιέστα, 0-1

Πέπε, 1-1

Πκέ, 1-2

Νάνι, 2-2

Ράμος 2-3

Αλβες, δοκάρι

Φάμπρεγας, 2-4

Πορτογαλία-Ισπανία 2-4 (πεν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK