Τουρκία-Κροατία 0-3

Η Κροατία άφησε πίσω τον κακό εαυτό που έδειξε στο παιχνίδι με την Ελλάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με μία αποτελεσματική εμφάνιση νίκησε με 3-0 την Τουρκία μέσα στην Πόλη και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για το Euro 2012.

Τουρκία-Κροατία 0-3

Μόλις στο 2' η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς άρχισε να βάζει θεμέλια πρόκρισης. Ο Τσόρλουκα πάσαρε στον Όλιτς και αυτός από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και στο 32' ο Μάριο Μάντζουκιτς (μετά από φάση διαρκείας) επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, βάζοντας με δύο γκολ μπροστά την ομάδα του.

Οι Τούρκοι οπαδοί αντέδρασαν, πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με διακοπή του αγώνα. Εν τέλει ηρέμησαν, αλλά η ομάδα τους δεν έδειξε ποτέ ικανή να αντιδράσει.

Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε στο 51' με τον Σρνα να εκτελεί φάουλ, την άμυνα να μένει ακίνητη και τον Τσόρλουκα να κάνει με ευκολία το 0-3 από τη μικρή περιοχή. Η συνέχεια του αγώνα δεν έκρυβε συγκινήσεις, αφού οι Κροάτες κράτησαν με άνεση το 3-0 και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Πολωνία/Ουκρανία.

Ο Γκους Χίντινγκ μάλλον θα πρέπει να ψάξει άλλη ομάδα για να δώσει το "παρών" σε τρία διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μέχρι τότε ο Λαρς Λάγκερμπακ (2000, 2004, 2008) θα συνεχίσει να είναι κάτοχος του σχετικού ρεκόρ.

Τουρκία: Ντεμιρέλ, Μπαλτά, Κορκμάζ, Κάτσαρ, Εμρέ, Χ. Άλτιντοπ, Αρντά, Σαμπρί, Γκιονούλ (46' Τόρε), Ινάν (69' Τοπάλ), Γιλμάζ (81' Μπουλούτ)

Κροατία: Πλετίκοσα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σίντενφελντ, Βίντα, Μόντριτς, Σρνα, Ντουίμοβιτς, Ράκιτιτς (83' Πράνιτς), Όλιτς (85' Γέλαβιτς), Μάντζουκιτς (90' Εντουάρντο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK