Από την Ιρλανδία στην Ελλάδα: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Euro

Το Euro 2016 πλησιάζει και με αφορμή το γεγονός αυτό, η UEFA θυμήθηκε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της διοργάνωσης, από τις οποίες φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η Εθνική Ελλάδας.

Από την Ιρλανδία στην Ελλάδα: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Euro
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Όταν ο Δαυίδ νικά τον Γολιάθ". Έτσι ξεκινά το αφιέρωμα της UEFA στις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουμε δει σε Euro, με αφορμή τη διοργάνωση που πλησιάζει. Φυσικά, από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Εθνική Ελλάδας. Πάμε να δούμε τις έξι περιπτώσεις που επέλεξε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, υπενθυμίζοντας πως στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα το φαβορί.

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις

1988 ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: ΑΓΓΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0-1

Παρά το γεγονός πως η Ιρλανδία πραγματοποιούσε το ντεμπούτο της σε τελική φάση του Euro, κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην παρέα των Μπράιαν Ρόμπσον, Πίτερ Μπίρντσλι, του Γκάρι Λίνεκερ και Τζον Μπαρνς κυρίως χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Πάκι Μπόνερ.

1992 ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: ΣΟΥΗΔΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 2-1

Η Αγγλία ήταν και πάλι από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, όμως στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Σουηδία με ανατροπή και έμεινε εκτός της συνέχειας του Euro, τερματίζοντας μάλιστα τελευταία στον όμιλό της.

1992 ΤΕΛΙΚΟΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΑΝΙΑ 0-2

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Η Δανία βρέθηκε από το... πουθενά στο Euro, καθώς δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα στη διοργάνωση, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Γιουγκοσλαβία λόγω του πολέμου. Ένα μήνα αργότερα, η Δανία του μεγάλου Πίτερ Σμάιχελ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό τη Γερμανία με 2-0.

1996 ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: ΤΣΕΧΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 2-1

Έχοντας ηττηθεί από την Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων εκείνη τη χρονιά, η Τσεχία του Νέντβεντ δεν έμοιαζε ικανή να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της πολύ καλής Ιταλίας. Κι όμως όχι μόνο κατάφερε να τη νικήσει με 2-1 αλλά και να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από τη Γερμανία με 2-1 στην παράταση.

2004 ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: ΛΕΤΟΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-0

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Λετονία κληρώθηκε σε όμιλο με Γερμανία, Ολλανδία και Τσεχία. Κατάφερε παρόλα αυτά να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας από τα "πάντσερ", ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη έχοντας μερικές πολύ καλές ευκαιρίες με τον Βερμπακόφσκις.

2004 ΤΕΛΙΚΟΣ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Όταν οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ νίκησαν την Πορτογαλία στην πρεμιέρα κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και να νικήσουν και πάλι την οικοδέσποινα Πορτογαλία. Η κεφαλιά του Χαριστέα στον τελικό έστειλε στα... ουράνια τους Έλληνες και σόκαρε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, μένοντας στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις όλων των εποχών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK