Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράφονται διθύραμβοι για μια ομάδα που πάει (σχεδόν) πάντα περίφημα στα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων και μόλις πάει στο τουρνουά μοιάζει με μικρή ομάδα. Διαβάστε την πορεία των Άγγλων τα τελευταία 20 χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις και θα καταλάβετε!

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία

Η Αγγλία είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε στα προκριματικά του Euro 2016 να κάνει το απόλυτο και να κερδίσει και τα δέκα παιχνίδια τα οποία έπαιξε. Το έκανε, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο, αφού όχι μόνο μάζεψε 30 βαθμούς αλλά έβαλε 31 γκολ και δέχτηκε μόλις 3! Ε και;

Αν η απόδοση της Αγγλίας στα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων ήταν ο καθρέφτης της ομάδας και ένας οιωνός για του τι επρόκειτο να συμβεί στα Μουντιάλ και στα ευρωπαϊκά που συμμετείχε, τότε τα "λιοντάρια" θα είχαν κατακτήσει 2-3 ευρωπαϊκές και άλλες τόσες παγκόσμιες κούπες.

Αντ' αυτού οι Άγγλοι, το καλύτερο που έχουν πετύχει τα τελευταία 26 χρόνια σε διεθνές επίπεδο είναι να παίξουν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιταλία το 1990. Από εκεί και πέρα το χάος. Πριν αρχίσουν, λοιπόν, οι φανς της Αγγλίας να χαρακτηρίζουν την ομάδα του Χόγκτσον -γελάει ο κόσμος- φαβορί για την κατάκτηση του ερχόμενου ευρωπαϊκού -όπως κάνουν πριν από κάθε μεγάλο τουρνουά-, ας τους θυμίσουμε τι έκανε στα προκριματικά και στη συνέχεια των αντίστοιχων διοργανώσεων των τελευταίων 20 χρόνων η Αγγλία.

Μουντιάλ 2014

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία

(βγάζουν τουλάχιστον ψαρωτικές φωτογραφίες)

Προκριματικά: Η Αγγλία τερμάτισε και τότε αήττητη τα προκριματικά συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες

Διοργάνωση: Βγήκε τελευταία στον όμιλο με 1 ισοπαλία με την αδιάφορη Κόστα Ρίκα την τελευταία αγωνιστική και 2 ήττες από Ιταλία και Ουρουγουάη.

Ευρωπαϊκό 2012

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 29:  England team during the International Friendly match between England and the Netherlands at Wembley Stadium on February 29, 2012 in London, England.  (Photo by Michael Regan - The FA/The FA via Getty Images)
Αγγλία THE FA VIA GETTY IMAGES

Προκριματικά: Πρώτα και αήττητα τα "λιοντάρια" στον όμιλο τους με 18 βαθμούς (5νίκες και 3 ισοπαλίες).

Διοργάνωση: Συνεχίζουν αήττητα και στον όμιλο κόντρα σε Γαλλία, Ουκρανία, Σουηδία με 7 βαθμούς, αλλά η μετέπειτα φιναλίστ, Ιταλία τα αποκλείει στα πέναλτι στα προημιτελικά.

Μουντιάλ 2010

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία

(αντιπροσωπευτικότατη φωτογραφία των Άγγλων)

Προκριματικά: Ρεσιτάλ από τους Βρετανούς στον όμιλο όπου τερματίζουν με 27 βαθμούς (9 νίκες, 1 ήττα).

Διοργάνωση: Βγαίνουν 2οι στον όμιλο πίσω από τις Η.Π.Α. και δέχονται ένα μεγαλοπρεπέστατο 4-1 από την Γερμανία στους "16".

Ευρωπαϊκό 2008

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Τζέραρντ © REUTERS

Προκριματικά: Βγαίνουν 3οι πίσω από την Κροατία και την Ρωσία.

Διοργάνωση: Από τον καναπέ.

Μουντιάλ 2006

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία © DAILY MAIL

( χμμμμ)

Προκριματικά: Η Αγγλία διαλύει τους αντιπάλους και βγαίνει πρώτη στον όμιλο της με 25 βαθμούς (8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα).

Διοργάνωση: Τα πήγαν λίγο καλύτερα από άλλες φορές. Τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο με 7 βαθμούς, νίκησαν το Εκουαδόρ στους "16", αλλά αποκλείστηκαν από τους Πορτογάλους στα πέναλτι στα προημιτελικά.

Ευρωπαϊκό 2004

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία

Προκριματικά: Πρώτη ξανά η Αγγλία στον όμιλο με 20 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Διοργάνωση: Τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Γαλλία με 6 βαθμούς και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πορτογαλία στα πέναλτι.

Μουντιάλ 2002

England team group
Αγγλία EMPICS SPORT

Προκριματικά: Πρώτη ξανά μανά η Αγγλία με 17 βαθμούς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Άσχετο που πήγε να τους αποκλείσει η Εθνική μας. Ας όψεται ο Μπέκαμ.

Διοργάνωση: Δεύτερη στον όμιλο με 5 βαθμούς, νίκη με 3-0 επί της Δανίας στους "16" και αποκλεισμός από την Βραζιλία με 2-1.

Ευρωπαϊκό 2000

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Αγγλία

Προκριματικά: Βγήκε δεύτερη στον όμιλο πίσω από την Σουηδία με 13 βαθμούς. Από τις σπάνιες φορές που οι Άγγλοι είχαν τόσο κακή επίδοση στα προκριματικά με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Διοργάνωση: "Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...". Έμεινε 3η στον όμιλο πίσω από Πορτογαλία και Ρουμανία και αποκλείστηκε.

Μουντιάλ 1998

World Cup 1998 Finals, St. Etienne, France. 30th June, 1998.  England 2 v Argentina 2 (Argentina win 4-3 on penalties). Referee Kim Milton Nielsen sends off England's David Beckham for kicking out at Diego Simeone.
Μπέκαμ POPPERFOTO

Προκριματικά: Πρώτη θέση για την Αγγλία με 19 βαθμούς (6 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Διοργάνωση: Δεύτερη θέση στον όμιλο με 6 βαθμούς και αποκλεισμός από την Αργεντινή στους "16" στα πέναλτι.

Ευρωπαϊκό 1996

Η Αγγλία έκανε το 10/10 στα προκριματικά! Ε και;
Euro 1996

Προκριματικά: Πέρασε χωρίς αγώνες ως διοργανώτρια.

Διοργάνωση: Έχασε στον ημιτελικό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γερμανία στα πέναλτι. Κλασική Αγγλία που τις μεγάλες επιτυχίες τις κάνει στην έδρα της, όπως και στο Μουντιάλ του 1966. Θυμίζει έντονα την μπασκετική Τουρκία που έχει πάρει δύο ασημένια σε μεγάλες διοργανώσεις, που και οι δύο έγιναν στην έδρα της.

Για περισσότερη "αγάπη" στην Αγγλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK