Ιστορική νίκη της Πολωνίας επί της Γερμανίας (VIDEOS)

Με γκολ των Αρκάντιους Μίλικ και Σεμπάστιαν Μίλα, η Πολωνία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί της Γερμανίας (2-0 στο "Ναροντόβι" της Βαρσοβίας). Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Αλβανία και Δανία.

Ιστορική νίκη της Πολωνίας επί της Γερμανίας (VIDEOS)

Έπειτα από επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες, η Πολωνία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί της Γερμανίας με 2-0. Με τους άπειρους Αντόνιο Ρούντιγκερ και Καρίμ Μπελαραμπί στο αρχικό της σχήμα, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ ήταν ακίνδυνη στα πρώτα 25 λεπτά κι άκρως επιθετική στα υπόλοιπα 20 του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν κατάφερε να βάλει γκολ.

Ιστορική νίκη της Πολωνίας επί της Γερμανίας (VIDEOS)

Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, βρήκαν δίχτυα με τον Αρκάντιους Μίλικ στην πρώτη τελική τους προσπάθεια προς την εστία (στο 51'), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση με τις επεμβάσεις του ο Βόιτσιεχ Στσέσνι. Στο 81ο λεπτό ο Λούκας Ποντόλσκι λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στη γενέτειρά του, καθώς σημάδεψε το δοκάρι, αλλά όταν ο Σεμπάστιαν Μίλα σκόραρε στο 86', τα "πάντσερ" διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποφύγουν την πρώτη τους εκτός έδρας απώλεια σε προκριματικά μετά από 13 σερί νίκες (τελευταία γκέλα το 3-3 με την Φινλανδία το Σεπτέμβριο του 2008).

Σάκος του μποξ το Γιβραλτάρ

Ιστορική νίκη της Πολωνίας επί της Γερμανίας (VIDEOS)

Ευκολότερο αντίπαλο δεν θα μπορούσε να βρει η Ιρλανδία για να διπλασιάσει τις νίκες της στον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το Γιβραλτάρ προερχόταν από τη βαριά ήττα με 7-0 από την Πολωνία, ωστόσο η "ταρίφα" δεν άλλαξε ούτε στην "Αρένα" του Δουβλίνου. Ο Ρόμπι Κιν έκανε χατ-τρικ στα 18 πρώτα λεπτά, ο Τζέιμς Μακλίν σκόραρε στο 46' και το 53', ο Μπράιαν Πέρες σημείωσε ένα απίστευτο αυτογκόλ στο 52' κι ο Γουέσλι Χούλαχαν έβαλε το κερασάκι μόλις στο 56'.

Κορυφή για δύο

Albania's Ermir Lenjani (R) and Denmark's Peter Ankersen fight for the ball during their Euro 2016 qualifying soccer match at Elbasan arena stadium in city of Elbasan October 11, 2014.  REUTERS/Arben Celi
Albania's Ermir Lenjani (R) and Denmark's Peter Ankersen fight for the ball during their Euro 2016 qualifying soccer match at Elbasan arena stadium in city of Elbasan October 11, 2014. REUTERS/Arben Celi REUTERS

Αλβανία και Δανία μοιράστηκαν το βαθμό στα Τίρανα κι εξακολουθούν να συγκατοικούν στην κορυφή του 9ου ομίλου. Η γειτονική χώρα άγγιξε τη δεύτερη νίκη της με το ωραίο γκολ του Έρμιρ Λενγιάνι στο 38ο λεπτό, αλλά ο Λάσε Βίμπε ισοφάρισε 1-1 στο 81' κι έσωσε την παρτίδα για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου

4ος όμιλος

Ιρλανδία - Γιβραλτάρ 7-0

(6', 14', 18' πέν. Κιν, 46', 53' Μακλίν, 52' αυτ. Πέρες, 56' Χούλαχαν)

Σκωτία - Γεωργία 1-0

(28' αυτ. Χουμπούτια)

Πολωνία - Γερμανία 2-0

(51' Μίλικ, 86' Μίλα)

6ος όμιλος

Ρουμανία - Ουγγαρία 1-1

(44' Ρουσέσκου - 82' Τζούτζακ)

Βόρεια Ιρλανδία - Νησιά Φαρόε 2-0

(6' Μακόλεϊ, 20' Λάφερτι)

Φινλανδία - Ελλάδα 1-1

(55' Χούρμε - 24' Καρέλης)

9ος όμιλος

Αρμενία - Σερβία 1-1

(73' Αρζουμανιάν - 90' Τόσιτς)

Αλβανία - Δανία 1-1

(38' Λεντζάνι - 81' Βίμπε)

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Σκωτία - Γεωργία 1-0

Αρμενία - Σερβία 1-1

Ρουμανία - Ουγγαρία 1-1

Βόρεια Ιρλανδία - Νησιά Φαρόε 2-0

Διαβάστε ακόμη:

Τρομερά επεισόδια στον αγώνα Ρουμανία-Ουγγαρία (PHOTOS+VIDEOS)

Η Γαλλία υπέταξε την Πορτογαλία του Σάντος (VIDEO)

Απίθανο αυτογκόλ από το Γιβραλτάρ (VIDEO)

Ιστορικό χατ τρικ σε 12 λεπτά για Κιν (VIDEOS)

Στοχ και Κασίγιας έκαψαν την Ισπανία, εύκολα η Αγγλία το Σαν Μαρίνο (VIDEOS)

Το Ισραήλ πλήγωσε την Κύπρο, δύσκολες νίκες για Ιταλία κι Ολλανδία (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK