Μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής (VIDEOS)

Η Ρουμανία λύγισε τις Νήσους Φαρόε με 1-0 και η Βόρειος Ιρλανδία επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας, με συνέπεια να αυξήσουν αισθητά τη διαφορά τους από την Εθνική και να γίνουν τα φαβορί για την κατάληψη των πρώτων δύο θέσεων του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής (VIDEOS)

Με γκολ του Κλαούντιου Κεσέρου στο 21ο λεπτό (μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντρου Μαξίμ που μπέρδεψε τον Γκούναρ Νίλσεν), η Ρουμανία νίκησε 1-0 τις Νήσους Φαρόε και διατηρήθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Η ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου προτίμησε να διαφυλάξει το προβάδισμα, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να κερδίσουν μέτρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Κοστίλ Παντιλιμόν (17-2 οι τελικές).

Ρουμανία: Παντιλιμόν, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Σανμαρτεάν (86' Πρεπελίτσα), Πίντιλι, Μαξίμ, Πόπα (71' Τόρζε), Κέσερου, Ρουσέσκου (60' Τανάσε).

Νήσοι Φαρόε: Νίλσεν, Φέρου (74' Όλσεν), Γκρέγκερσεν, Γ. Ντάβιντσεν, Β. Ντάβιντσεν, Νάτεσταντ, Γιάκομπσεν (79' Γιόενσεν), Βάτναμαρ, Όλσεν (79' Σόρενσεν), Χολστ, Εμάνουελσον.

Μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής (VIDEOS)

Σε απόσταση αναπνοής από την Ρουμανία εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας στο "Γουίντσορ Παρκ" του Μπέλφαστ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κάιλ Λάφερτι που άνοιξε το σκορ με ωραίο μονοκόμματο γυριστό στο 33' και διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με κεφαλιά στο 38'. Έκτοτε, η ομάδα του Μίξου Παατελάινεν κατέγραψε μεγάλο ποσοστό κατοχής (59%), αλλά χρειάστηκε μία απροσεξία του Ρόι Κάρολ και άλλη μία του βοηθού (δεν καταλόγισε οφσάιντ) για να μειώσει με το νεοεισελθόντα Μπεράτ Σαντίκ στο 91'.

Βόρειος Ιρλανδία: Κάρολ, Μπερντ, Μακόλεϊ, Έβανς, Μακλάφλιν, Ντέιβις (46' Έβανς), Μπρουντ, Μακγκίν (64' Ντάλας), Νόργουντ, Λάφερτι (79' Μαγκένις), Γουάρντ.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Σόρσα, Μάτιλα, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο (46' Αραγιούρι), Ούρονεν, Ερεμένκο, Σπαρβ, Χαμαλάινεν (43' Ποχιάνπαλο), Ρινγκ, Πούκι (70' Σαντίκ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Αλεξάντρου Κεσέρου έφτασε τα τέσσερα γκολ σε ισάριθμες διεθνείς συμμετοχές

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ρουμανία 13

2. Β. Ιρλανδία 12

3. Ουγγαρία 8

4. Φινλανδία 4

5. Νήσοι Φαρόε 3

6. Ελλάδα 2

Διαβάστε ακόμη:

Ουγγαρία - Ελλάδα 0-0

"Διπλό" η Γερμανία, ανατροπή η Αλβανία (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK