Μοιρασιά για Ρουμανία και Ουγγαρία, άνετη νίκη για τη Βόρεια Ιρλανδία (VIDEOS)

Δίχως νικητή έληξε η αναμέτρηση του Βουκουρεστίου μεταξύ Ρουμανίας και Ουγγαρίας. Το τελικό 1-1 δίνει από έναν βαθμό στις δύο αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016. Άνετη νίκη για τους Βορειοϊρλανδούς.

Μοιρασιά για Ρουμανία και Ουγγαρία, άνετη νίκη για τη Βόρεια Ιρλανδία (VIDEOS)

Η "Αρένα Νατσιονάλα" ήταν κατάμεστη για το παιχνίδι κόντρα σε μία χώρα με πολλά προηγούμενα. Εξάλλου, δεν έλειψαν τα επεισόδια στις εξέδρες, με φίλους των γηπεδούχων να προσπαθούν να επιτεθούν στους φιλοξενούμενους οπαδούς και να συγκρούονται με την αστυνομία.

Το παιχνίδι άρχισε άσχημα για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντόριν Γκοϊάν τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Οι παίκτες του Βίκτορ Πιτσούρκα είχαν την υπεροχή και προηγήθηκαν δίκαια στο τέλος του 1ου μέρους με το "παρθενικό" διεθνές γκολ του Ραούλ Ρουσέσκου (και σημαντική συμβολή του Ράζβαν Ρατς που ήταν βασικός).

Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν έκανε την επανεμφάνισή του στην εθνική μετά από τον Οκτώβριο του 2011 κόντρα στη Λευκορωσία και αντικαταστάθηκε στο 67'.

Οι Ούγγροι είχαν ευκαιρίες και κατάφεραν να πάρουν τον πόντο χάρη σε γκολ του Μπάλας Τζούντζακ στο 82ο λεπτό.

Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Κίρικες, Γκοϊάν (5' Γκάρντος), Γκριγκόρε, Ρατς, Πιντίλι, Χομπάν, Μάξιμ, Κιπτσίου, Σανμαρτεάν (67' Τανάσε), Ρουσέσκου

Ουγγαρία (4-2-3-1): Κίραλι, Κάνταρ, Γιούχας, Κόρτσμαρ, Βάργκα, Γκέρα (77' Τόζερ), Έλεκ, Λόβρεντσιτς (63' Σίμον), Τζούντζακ, Στιέμπερ (46' Νίκολιτς), Σάλαϊ

Πρωτοπόρος η Β. Ιρλανδία

Μόνη πρώτη είναι πλέον η Βόρεια Ιρλανδία μετά τη νίκη με 2-0 επί των Νήσων Φερόε, έχοντας 6 βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Οι Βορειοϊρλανδοί άνοιξαν μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης το σκορ με τον Γκάρεθ Μακ Όλεϊ, ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους 14 λεπτά αργότερα με τον Κάιλ Λάφερτι.

O παλιός μας γνώριμος, Ρόι Κάρολ, απέκρουσε πέναλτι του Φρόντι Μπενιάμινσεν στο 35'.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν μία τυπική διαδικασία για τους Βορειοϊρλανδούς που έρχονται την επόμενη Τρίτη (14/10) στο "Γ. Καραϊσκάκης" ως πρωτοπόροι του ομίλου.

Βόρεια Ιρλανδία: Κάρολ, Μακ Λάφλιν, Μακ Όλεϊ (Μακάλοκ 56'), Μπερντ, Φέργκιουσον, Χιουζ, Ντέιβις, Νόργουντ, Γουόρντ, Μακ Γκιν(Μακόρτ 67'), Λάφερτι (Μαγκένις 84')

Νησιά Φερόε: Νίλσεν, Ντέιβιντσεν, Γκέργκεσεν, Νέιτσταντ, Γιουστινούσεν (Μπαρταλστόβου 91'), Νάες, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Χολστ (Όλσεν 82'), Κλέτσκαρντ (Χάνσεν 75'), Έντμουντσον

News 24/7

24MEDIA NETWORK