Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Με γκολ των Οζιακούπ, Τουράν και Γιλμάζ η Τουρκία διέσυρε με 3-0 την Ολλανδία και την έριξε εκτός των θέσεων που οδηγούν στο EURO 2016. Για 86 λεπτά κρατούσε το μηδέν κόντρα στο Βέλγιο η Κύπρος, όμως ο Αζάρ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στερώντας της το βαθμό. Έκλεισαν θέση στα τελικά Τσεχία και Ισλανδία. Νίκες για Βοσνία, Ιταλία, Νορβηγία.

Belgium's Eden Hazard (R) dribbles the ball as Cyprus' Georgios Economides defends during their EURO 2016 qualifying football match between Cyprus and Belgium at the Neo GSP stadium in the Cypriot capital, Nicosia, on September 6, 2015. AFP PHOTO / FLORIAN CHOBLET        (Photo credit should read FLORIAN CHOBLET/AFP/Getty Images)
Belgium's Eden Hazard (R) dribbles the ball as Cyprus' Georgios Economides defends during their EURO 2016 qualifying football match between Cyprus and Belgium at the Neo GSP stadium in the Cypriot capital, Nicosia, on September 6, 2015. AFP PHOTO / FLORIAN CHOBLET (Photo credit should read FLORIAN CHOBLET/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα οι Τούρκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αρντά Τουράν έβγαλε μια μπαλιά πάρε-βάλε στον Οζιακούπ και ο νεαρός μέσος νίκησε τον Σίλεσεν, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της Τουρκίας.

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν επαναπαύτηκαν στο υπέρ τους αποτέλεσμα και στο 26 λεπτό, ο Αρντά Τουράν αυτή τη φορά εκτέλεσε και έγραψε το 2-0 μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Η απογοητευτική εικόνα της Ολλανδίας συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Ντάνι Μπλιντ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία, ενώ στο 85' ο Μπουράκ Γιλμάζ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Βέβαια στην αρχή της φάσης είχε γίνει επιθετικό φάουλ που δεν το είδε ο ρέφερι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Τούρκους θριαμβευτές και τους "οράνιε" εκτός των θέσεων που οδηγούν στο EURO 2016. Κομβικές θα είναι πλέον οι επόμενες δύο αγωνιστικές. Η Ολλανδία αντιμετωπίζει το Καζακστάν εκτός (10 Οκτώβρη) και την Τσεχία εντός (13 Οκτώβρη), ενώ η Τουρκία παίζει με την Τσεχία εκτός (10 Οκτώβρη) και την Ισλανδία εντός (13 Οκτώβρη).

Τουρκία: Βολκάν, Οζμπαϊρακλί, Μπαλτά, Αζίζ, Τσαλχάνογλου (65' Τοπάλ), Οζϊακούπ (83' Σαχάν), Ινάν, Τουράν (58' Σεν), Τουφάν, Ερκίν, Γιλμάζ

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Φράι (46' Βαϊνάλντουμ), Μπρούμα, Ρίεντελβαλντ, Μπλιντ (75' Ντε Γιονγκ), Κλάασεν, Σνάιντερ, Ντεπάι, Φαν Πέρσι, Ναρσίνγκ (70' Πρόμες)

Πρόκριση για Τσεχία, ματσάρα στη Μάλτα

David Limbersky of Czech Republic (C) celebrates with his teammate after he scored during the Euro 2016 qualifying football match between Latvia and Czech Republic in Riga on September 6, 2015.  AFP PHOTO / PETRAS MALUKAS        (Photo credit should read PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)
David Limbersky of Czech Republic (C) celebrates with his teammate after he scored during the Euro 2016 qualifying football match between Latvia and Czech Republic in Riga on September 6, 2015. AFP PHOTO / PETRAS MALUKAS (Photo credit should read PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Απευθείας θέση στα τελικά του Euro 2016 έκλεισε η Τσεχία με τη νίκη που πήρε στην έδρα της Λετονίας. Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι και μόλις στο 13' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Λιμπέρσκι. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 25ο λεπτό δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Νταρίντα.

Το μόνο που κατάφερε η Λετονία, ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 73' με τον Ζιούζινς.

Λετονία: Βάνινς, Μαξιμένκο, Ντούμπρα, Γκορκς, Κάμες (29' Βισνάκοβς), Ταράσοβς, Φρεϊμάνις (33' Γκαμπόβς), Ζιούζινς, Φέρτοβς, Καρασάουσκς (66' Κάουνα), Ράκελς

Τσεχία: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Προτσάζκα, Λιμπέρσκι, Σούτσι, Ντοκάλ (90' Ζέμπρε-Σελασιέ), Κολάρ (46' Κρέιτσι), Παβέλκα, Νταρίντα, Σκόντα, Σούραλ (77' Βανέκ)

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Μπορεί για τους περισσότερους το Μάλτα-Αζερμπαϊτζάν να φάνταζε ως ένα βαρετό παιχνίδι δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί, ωστόσο μόνο τέτοιο δεν ήταν. Οι φιλοξενούμνοι μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο και στο 36' έγραψαν το 1-0 με τον πολύ καλό, Αμιργκουλίγεβ.

Η Μάλτα κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους χάρη σε ένα απίστευτο τέρμα του αρχισκόρερ της, Μάικλ Μιφσούντ, ενώ 15 λεπτά αργότερα έκανε και την απόλυτη ανατροπή με γκολ του Εφιόνγκ. Το μαχητικό Αζερμπαϊτζάν όμως ισοφάρισε εκ νέου στο 80' με τον Αμιργκουλίγεβ. Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Μάλτα: Χογκ, Μουσκάτ, Άτζιους, Μποργκ, Καμιλιέρι (79' Ζεράφα), Φαίλα (85' Πισάνι), Μπρίφα, Μουσκάτ Ρ., Μιφσούντ (61' Κοχέν), Σκέμπρι, Εφιόνγκ

Αζερμπαϊτζάν: Αγκάγεβ, Γκαράγεβ, Μιζαμπέκοβ, Χουσεΐνοβ, Σαντίγκοβ, Ντεσντεμίροβ, Ναζάροβ (70' Σαντίγκοβ), Αμιργκούλιγεβ, Ταγκίγεβ, Ισμαγίλοβ (73' Αμπντουλαγέβ), Γκουρμπάνοβ (81' Αλίγιεβ)

Norway's Tom Hoegli (L) vies for the ball with Croatia's Ivan Perisic during the Euro 2016 Group H qualifying football match between Norway and Croatia at in Oslo, on September 6, 2015. AFP PHOTO / NTB scanpix / LARSEN, HAAKON MOSVOLD  NORWAY OUT        (Photo credit should read Larsen, Haakon Mosvold/AFP/Getty Images)
Norway's Tom Hoegli (L) vies for the ball with Croatia's Ivan Perisic during the Euro 2016 Group H qualifying football match between Norway and Croatia at in Oslo, on September 6, 2015. AFP PHOTO / NTB scanpix / LARSEN, HAAKON MOSVOLD NORWAY OUT (Photo credit should read Larsen, Haakon Mosvold/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Συνεχίζει ακάθεκτη η Νορβηγία

Την τρελή της κούρσα με προορισμό τα τελικά του Euro 2016 συνεχίζει η Νορβηγία. Απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο για την απευθείας πρόκριση, την Κροατία (μαζί με την Ιταλία), ήταν κυρίαρχη και κατάφερε να πάρει μια "χρυσή" νίκη με 2-0 που την ανεβάζει στους 16 βαθμούς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, χωρίς κάποια κλασσική ευκαιρία.

Στο δεύτερο όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο γκολ με τον Μπέργκετ. Από προσπάθεια του ίδιου παίκτη στο 69' ο Τσόρλουκα πέτυχε αυτογκόλ, βάζοντας στην ουσία ταφόπλακα στα όνειρα της Κροατίας για κάτι καλό στο ματς. Πλέον ο 8ος όμιλος αποκτά άγρια ομορφιά με τους Κροάτες να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Euro, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Νορβηγία: Νίλαντ, Χόγλι, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Φόρεν, Τετέι, Γιόχανσεν (90+1' Νόρντεβεϊτ), Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ (90' Νίλσεν), Σόντερλουντ (90+4' Μπερίσα), Μπέργκετ

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Τσόρλουκα, Σρνα, Βίδα, Πέρισιτς, Ράκιτιτς (72' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πιάκα (69' Όλιτς), Μάντζουκιτς

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Όλα μηδέν για Ουαλία και Ισραήλ στο Κάρντιφ. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που πήραν έστω το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς στην ουσία να έχουν κάνει φάση στο ματς.

Από την άλλη η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, όμως τα τελειώματα δεν ήταν ιδανικά και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Η Ουαλία πάντως συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου, τέσσερις βαθμούς μπροστά από το δεύτερο Βέλγιο.

Ουαλία: Eνεσέι, Γκούντερ, Τέιλορ, Ρίτσαρντς, Ουίλιαμς, Ντέιβις, Έντουαρντς, Κινγκ (86' Βόουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού (79' Τσερτσ)

Ισραήλ: Μαρσιάνο, Μπεν-Χαΐμ Τ., Ντάσα, Ντιγκανί, Μπεν-Χαρούς, Τιμπί, Νάτχο, Μπίτον, Ζάχαβι (90+3' Σαχάρ), Καγιάλ (46' Μπεν-Χαΐμ), Νταμπούρ (46' Χεμέντ)

Λύγισε στο φινάλε η Κύπρος

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Μόλις στο 8' ο Κέβιν Ντε Μπρούινε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργαλίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφ-σάιντ. Η Κύπρος είχε την ατυχία στο 10ο λεπτό να χάσει λόγω τραυματισμού τον Νέστορα Μυτίδη, με τη θέση του να παίρνει ο Σωτηρίου. Μετά το "πάγωμα" των πρώτων λεπτών οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 30' έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Νικολάου για να ανοίξουν το σκορ. Οι Βέλγοι στο 40' λίγο έλειψε να γράψουν το 0-1 όμως ο Γεωργαλίδης με μια εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Ντε Μπρούινε κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι Κύπριοι προσπάθησαν κυρίως να κρατήσουν το 0-0. Ωστόσο όπως και στο ματς με την Ουαλία, το πλήρωσαν στο φινάλε. Ο Μέρτενς στο 84' βρήκε υπέροχα τον Αζάρ μέσα στην περιοχή και ο παίκτης της Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν και το τελικό σκορ με τα όνειρα της Κύπρου για πρόκριση πλέον να σβήνουν...

Κύπρος:Γεωργαλλίδης, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Αντωνιάδης, Μακρίδης, Μικολάου (84' Αρτιματάς), Οικονομίδης, Χαραμπίδης (53' Λαμπάν), Μακρής, Μυτίδης (11' Σωτηρίου)

Βέλγιο:Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (64' Μέρτενς), Ντε Μπράινε, Αζάρ, Μπεντεκέ (46' Όριτζι).

Νίκη κορυφής η Ιταλία

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Δύο ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο δίλεπτο μέτρησε η Ιταλία κόντρα στη Βουλγαρία. Ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 5' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χάρη σε έυστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 18' όμως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ήταν εκεί. Ο τρελός ρυθμός του πρώτου 20λέπτου άρχισε σταδιακά να πέφτει, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα αίματα άναψαν. Στο 55ο λεπτό οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες μετά από μια αψιμαχία που είχαν οι Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Ίλιαν Μικάνσκι. Τόσο στο 62' όσο και στο 66' ο Ελ Σαράουι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με την Ιταλία να ανεβαίνει στην κορυφή του 8ου ομίλου με 18 βαθμούς.

Ιταλία:Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Βεράτι, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Καντρέβα (86' Έντερ), Ελ Σααραουί (73' Φλορένζι), Πελε (71' Ζάζα)

Βουλγαρία:Μίτρεφ, Μίνεφ Β., Αλεξάντροφ, Μποντούροφ, Μίνεφ Γ. (63' Μπανταλόφσκι), Τσότσεφ, Ντιάκοφ, Νεντέλεφ (67' Αλεξάντροφ), Μιλάνοφ, Ποπόφ (71' Ράνγκελοφ), Μιτσάνσκι.

Ξέσπασε η Βοσνία, πρόκριση για Ισλανδία

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης μέσω μπαράζ παραμένει η Βοσνία, η οποία διέλυσε με την Ανδόρα. Οι γηπεδούχοι ξέσπασαν μετά την ήττα τους με 3-1 στο Βέλγιο την προηγούμενη αγωνιστική. Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Μπίσαξιτς, ενώ με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ο Τζέκο έκανε δύο τα τέρματα της χώρας του. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Λούλιτς έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Εντελώς διαφορετικό το ματς στο δεύτερο μέρος. Στο 63' οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες με τους Μπέσιτς και Ροντρίγκες να βλέπουν την απευθείας κόκκινη κάρτα για μια μεταξύ τους αψιμαχία. Το ματς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά με τους Βόσνιους να παίρνουν μια νίκη που ήταν έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα και να κυνηγούν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη:Μπέγκοβιτς, Μπίτσαρκιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς (79' Βράνσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς (45' Χατζίτς), Ζετς, Λούλιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (68' Τζούριτς).

Ανδόρα:Πολ, Σαν Νικολάς, Λίμα, Ρέμπες, Γκαρθία, Μαρτίνεθ (76' Σάντσες), Σονεχέε, Αγιάλα (81' Πέπε), Ροδρίγκες, Βιέιρα, Ριέρα.

Προκριματικά: Ο Αζάρ λύγισε την Κύπρο, "σφαλιάρα" της Τουρκίας στην Ολλανδία

Την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 πανηγύρισε η Ισλανδία παίρνοντας το βαθμό που χρειαζόταν κόντρα στο Καζακστάν. Ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο Ρέικιαβικ παρακολούθησαν ένα... κρύο ματς. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με σβηστές μηχανές σαν να ήξεραν από πριν το τελικό σκορ. Στα αξιοσημείωτα του ματς είναι μόνο η αποβολή του Γκούναρσον στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ισλανδία:Χάλντροσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούντμουνσον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Μπόρντβαρσον (85' Κιάρτασον), Σίγκτορσον.

Καζακστάν:Ποκαλίτοβ, Γκούρμαν, Λογκβινένκο, Μαλί, Σουγιουμπάγεβ, Κουάτ, Σμακόβ, Ισλαμχάν, Κονισμπάγεβ, Νουσερμπάγεβ (76' Σκέρτκιν), Ντζολτσίεβ (46' Μέρκελ).

Σε ρυθμούς twitter

# Το γκολ νούμερο 40 πέτυχε με τα χρώματα της Μάλτας ο Μάικλ Μιφσούντ, που αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της χώρας.

# Από τις 15 Νοεμβρίου του 2011 είχε να χάσει με 3-0 η Ολλανδία. Τότε αντίπαλος ήταν η Γερμανία.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Λετονία - Τσεχία 1-2

(73' Ζιούζινς - 13' Λιμπιέρσκι, 25' Νταρίντα)

Τουρκία - Ολλανδία 3-0

(8' Οζιακούπ, 26' Τουράν, 85' Γιλμάζ)

Ισλανδία - Καζακστάν 0-0

2ος όμιλος

Ουαλία - Ισραήλ 0-0

Βοσνία - Ανδόρα 3-0

(14' Μπίτσακτσιτς, 30' Ντζέκο, 45' Λούλιτς)

Κύπρος - Βέλγιο 0-1

(86' Αζάρ)

8ος όμιλος

Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 2-2

(55' Μιφσούντ, 71' Εφιόνγκ - 36', 80' Αμιργκουλίγεβ)

Νορβηγία - Κροατία 2-0

(50', 69' Μπέργκετ)

Ιταλία - Βουλγαρία 1-0

(6' πεν. Ντε Ρόσι)

Διαβάστε τι έγινε στις αναμετρήσεις του Σαββάτου (5/9)

Διαβάστε τι έγινε στις αναμετρήσεις της Παρασκευής (4/9)

Διαβάστε τι έγινε στις αναμετρήσεις της Πέμπτης (3/9)

Το LIVE των αγώνων

18:21
Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι! Μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την εξέλιξη των αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Euro 2016.
18:27
Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ξεκινά το σημερινό πρόγραμμα.
18:28
Πιο συγκεκριμένα στις 19:00 ξεκινούν οι αναμετρήσεις: 

Λετονία - Τσεχία
Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν
Νορβηγία - Κροατία
Ουαλία - Ισραήλ
Τουρκία - Ολλανδία
18:31
Αναλυτικά η βαθμολογία του 1ου ομίλου: 

Ισλανδία 18 π.
Τσεχία 16 π.
Ολλανδία 10 π.
Τουρκία 9 π.
Λετονία 4 π.
Καζακστάν 1 π.
18:32
Αναλυτικά η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Ουαλία 17 π.
Βέλγιο 14 π.
Ισραήλ 12 π.
Κύπρος 9 π.
Βοσνία 8 π.
Ανδόρα 0 π.
18:33
Αναλυτικά η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Κροατία 15 π.
Ιταλία 15 π. 
Νορβηγία 13 π.
Βουλγαρία 8 π.
Αζερμπαϊτζάν 5 π.
Μάλτα 1 π.
18:34
Το σημερινό μενού...
18:40
20 λεπτά μας χωρίζουν από τη σέντρα των αγώνων. Πάμε να δούμε τις συνθέσεις των ομάδων.
18:43
Λετονία: Βάνινς, Μαξιμένκο, Ντούμπρα, Γκορκς, Κάμες, Ταράσοβς, Φρεϊμάνις, Ζιούζινς, Φέρτοβς, Καρασάουσκς, Ράκελς

Τσεχία: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Προτσάζκα, Λιμπέρσκι, Κολάρ, Σούτσι, Ντοκάλ, Παβέλκα, Νταρίντα, Σκόντα, Σούραλ
18:45
Μάλτα: Χογκ, Μουσκάτ, Άτζιους, Μποργκ, Καμιλιέρι, Φαίλα, Μπρίφα, Μουσκάτ Ρ., Μιφσούντ, Σκέμπρι, Εφιόνγκ

Αζερμπαϊτζάν: Αγκάγεβ, Γκαράγεβ, Μιζαμπέκοβ, Χουσεΐνοβ, Σαντίγκοβ, Ντεσντεμίροβ, Ναζάροβ, Αμιργκούλιγεβ, Ταγκίγεβ, Ισμαγίλοβ, Γκουρμπάνοβ
18:47
Νορβηγία: Νίλαντ, Χόγλι, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Φόρεν, Τετέι, Γιόχανσεν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Σόντερλουντ, Μπέργκετ

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Τσόρλουκα, Σρνα, Βίδα, Πέρισιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πιάκα, Μάντζουκιτς, 
18:49
Τουρκία: Βολκάν, Οζμπαϊρακλί, Μπαλτά, Αζίζ, Τσαλχάνογλου, Οζϊακούπ, Ινάν, Τουράν, Τουφάν, Ερκίν, Γιλμάζ

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Φράι, Μπρούμα, Ρίεντελβαλντ, Μπλιντ, Κλάασεν, Σνάιντερ, Ντεπάι, Φαν Πέρσι, Ναρσίνγκ
18:50
Ουαλία: Eνεσέι, Γκούντερ, Τέιλορ, Ρίτσαρντς, Ουίλιαμς, Ντέιβις, Έντουαρντς, Κινγκ, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού

Ισραήλ: Μαρσιάνο, Μπεν-Χαΐμ, Ντάσα, Ντιγκανί, Μπεν-Χαρούς, Τιμπί, Νάτχο, Μπίτον, Ζάχαβι, Καγιάλ, Νταμπούρ
18:51
Ο Γκάρεθ Μπέιλ όπως είναι λογικό έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα στο εντός έδρας ματς της Ουαλίας.
18:57
Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία πριν τη σέντρα στους αγώνες. Ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι αυτή τη στιγμή στα γήπεδα.
19:00
Σε γνώριμα λημέρια παίζει σήμερα ο επιθετικός της Φενέρ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
19:01
Πάμε λοιπόν. Σέντρα στα γήπεδα!
19:03
3' Νορβηγία - Κροατία: Δυναμικά έχουν ξεκινήσει οι γηπεδούχοι που ήδη έχουν κερδίσει και το πρώτο κόρνερ του ματς. 
19:05
5' Τουρκία - Ολλανδία: Στο μεγαλύτερο ματς της σημερινής ημέρας, οι Τούρκοι δείχνουν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Κρατούν μπάλα και ψάχνουν το διάδρομο στην άμυνα της Ολλανδίας. 
19:08
8' Τουρκία - Ολλανδία: ΓΚΟΛ! Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ με πλασέ του Οζιακούπ! Εκπληκτική η μπαλιά που βγάζει ο Αρντά Τουράν!
19:09
# Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του παίκτη της Μπεσίκτας με την Τουρκία στην 11η του συμμετοχή.
19:13
10' Ουαλία - Ισραήλ: Τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη χάνουν οι παίκτες της Ουαλίας. Πρώτα ο Κινγκ και μετά ο Ράμσεϊ δεν καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ.
19:15
13' Λετονία - Τσεχία: ΓΚΟΛ! Οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ με τον Λιμπιέρσκι μετά από ασίστ του Σκόντα.
19:15
Το γκολ της Τουρκίας λίγο νωρίτερα:
19:17
16' Τουρκία - Ολλανδία: Δείχνουν να ανεβάζουν στροφές τώρα οι Ολλανδοί, οι οποίοι με αυτό το αποτέλεσμα μένουν εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Euro 2016.
19:20
20' Τουρκία - Ολλανδία: Λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 για τους γηπεδούχους, όμως η κεφαλιά του Αζίζ, πέρασε μόλις άουτ.
19:23
23' Τουρκία - Ολλανδία: Δυνατό σουτ του Σνάιντερ από το ύψος της περιοχής, αποκρούει ο Μπαμπατσάν.
19:26
25' Λετονία - Τσεχία: ΓΚΟΛ! Διπλασιάζει τα τέρματά της η Τσεχία με τον Νταρίντα.
19:27
26' Τουρκία - Ολλανδία: ΓΚΟΛ! Ο Αρντά Τουράν κάνει ότι θέλει την άμυνα της Ολλανδίας και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Σίλεσεν γράφει το 2-0!
19:35
# Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Αρντά Τουράν μέχρι στιγμής
19:35
Το γκολ του Αρντά για το 2-0 της Τουρκίας κόντρα στην Ολλανδία:
19:36
35' Τουρκία - Ολλανδία: Τρομερή απόκρουση του Σίλεσεν σε σουτ του Γιλμάζ που κρατάει το 2-0.
19:39
36' Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν: ΓΚΟΛ! Οι φιλοξενούμενοι τελικά βρίσκουν τον τρόπο και ανοίγουν το σκορ με τον Αμιρκουλίγεβ.
19:46
O Mπέιλ την ώρα που δροσιζόταν και έπαιρνε τις οδηγίες από τον πάγκο... Ακόμα στο 0-0 η Ουαλία με το Ισραήλ.
19:46
Έχει κατεβάσει ρολά σήμερα ο Πετρ Τσεχ στο Λετονία - Τσεχία (0-2).
19:49
Ημίχρονα στις αναμετρήσεις!
19:57
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ μίας ή περισσότερων ομάδων στους ομίλους ισχύουν τα εξής: 

- Τα μεταξύ τους αποτελέσματα
- Η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Τα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
- Η διαφορά των γκολ στον όμιλο
- Τα γκολ στον όμιλο
- Τα εκτός έδρας γκολ στον όμιλο
20:00
Με το 0-2 στην έδρα της Λετονίας αυτή τη στιγμή, η Τσεχία κλειδώνει και μαθηματικά θέση στο Euro 2016, καθώς φτάνει τους 19 βαθμούς.

Αντίθετα σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Ολλανδία που κινδυνεύει να μείνει εκτός. Προς το παρόν είναι στην 4η θέση, 2 βαθμούς πίσω από την Τουρκία με δύο ματς να απομένουν στον όμιλο.
20:03
Με μια αλλαγή θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο η Ολλανδία. Στη θέση του Ντε Φράι, ο Βαϊνάλντουμ.
20:03
Δράση και πάλι στις αναμετρήσεις.
20:06
50' Νορβηγία - Κροατία: ΓΚΟΛ! Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους. Ο Μπεργκέτ ανοίγει το σκορ.
20:12
55' Τουρκία - Ολλανδία: Έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Πλέον ο Φατίχ Τερίμ θέλει να διαχειριστεί και το αποτέλεσμα.
20:14
58' Τουρκία - Ολλανδία: Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Αρντά Τουράν, αποχωρεί με πρόβλημα, την ώρα που καταχειροκροτείται από όλο το γήπεδο. Στη θέση του ο Σεν.
20:16
55' Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν: ΓΚΟΛ για τους γηπεδούχους με τον αρχισκόρερ τους, Μάικλ Μιφσούντ!
20:19
Ίσως το γκολ της βραδιάς από τον Μιφσούντ, το νούμερο 40 με το εθνόσημο στο στήθος!
20:20
Το μόνο ματς που δεν έχουμε σκορ μέχρι στιγμής είναι αυτό της Ουαλίας με το Ισραήλ...
20:31
72' Τουρκία - Ολλανδία: Δίχως πάθος στο παιχνίδι τους οι Ολλανδοί. Τα περιθώρια πλέον στενεύουν...
20:32
72' Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν: ΓΚΟΛ! H Μάλτα πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή και με γκολ του Εφιόνγκ πλέον προηγείται με 2-1!.
20:40
80' Τουρκία - Ολλανδία: Απογοητευτικοί οι "οράνιε" και στο δεύτερο μέρος. Δεν μπορούν να φτιάξουν φάσεις.
20:41
81' Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν: ΓΚΟΛ! Οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν να ισοφαρίσουν και πάλι με σκόρερ τον Αμιργκουλίγεβ.
20:43
85' Τουρκία - Ολλανδία: ΓΚΟΛ! Οι Τούρκοι κάνουν το 3-0 με τον Μπουράκ Γιλμάζ!
20:48
Στις καθυστερήσεις πλέον τα ματς.
20:52
Το γκολ της Τουρκίας νωρίτερα
20:55
Ακούγεται το σφύριγμα της λήξης σε όλες τις αναμετρήσεις!
20:55
Με γκολ λοιπόν των Οζιακούπ, Τουράν και Γιλμάζ η Τουρκία διέσυρε με 3-0 την Ολλανδία και την έριξε εκτός των θέσεων που οδηγούν στο EURO 2016. 

Παράλληλα, η Τσεχία έκλεισε θέση στα τελικά μετά τη νίκη της επί της Λετονίας.
20:57
Μείνετε μαζί μας καθώς στις 21.45 το LIVE συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
21:43
Τέσσερις αναμετρήσεις στις 21:45 περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική της προκριματικής φάσης των ομίλων για το Euro 2016. Βοσνία - Ανδόρα, Ισλανδία - Καζακστάν, Ιταλία - Βουλγαρία και Κύπρος - Βέλγιο.
21:46
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Βεράτι, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Καντρέβα, Ελ Σααραουί, Πελέ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μίτρεφ, Μίνεφ Β., Αλεξάντροφ, Μποντούροφ, Μίνεφ Γ., Τσότσεφ, Ντιάκοφ, Νεντέλεφ, Μιλάνοφ, Ποπόφ. Μιτσάνσκι.
21:48
ΚΥΠΡΟΣ: Γεωργαλλίδης, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Αντωνιάδης, Μακρίδης, Μικολάου, Οικονομίδης, Χαραμπίδης, Μακρής, Μυτίδης.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Μπεντεκέ.
21:52
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσαρκιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ζετς, Λούλιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

ΑΝΔΟΡΑ: Πολ, Σαν Νικολάς, Λίμα, Ρέμπες, Γκαρθία, Μαρτίνεθ, Σονεχέε, Αγιάλα, Ροδρίγκες, Βιέιρα, Ριέρα.
21:52
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντροσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούντμουνσον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον, Σίγκτορσον.

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ: Ποκαλίτοβ, Γκούρμαν, Λογκβινένκο, Μαλί, Σουγιουμπάγεβ, Κουάτ, Σμακόβ, Ισλαμχάν, Κονισμπάγεβ, Νουσερμπάγεβ, Ντζολτσίεβ.
21:54
Γκολ! Στο 6ο λεπτό ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ανοίγει το σκορ για την Ιταλία κόντρα στην Βουλγαρία. 1-0.
21:57
Στο 8ο λεπτό ακυρώνεται γκολ του Ντε Μπράινε ως οφσάιντ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σωτηρίου θα πάρει τη θέση του τραυματία Μυτίδη. Παραμένει το 0-0 ανάμεσα σε Κύπρο και Βέλγιο.
21:58
Το Καζαχστάν με καλή κυκλοφορία μπάλας μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κρατήσει τους Ισλανδούς μακριά από την περιοχή του.
22:00
Γκολ! Στο 14' με δράστη τον Μπίτσακτσιτς, η Βοσνία βρίσκει δίχτυα κόντρα στην Ανδόρα. 1-0.
22:05
Ο Γεωργαλλίδης στο 19ο λεπτό κάνει μια εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Ναϊνγκολάν και κρατάει ανέπαφη την εστία του.
22:05
Η Ισλανδία ανεβάζει στροφές σταδιακά και ασκεί πίεση στο Καζαχστάν.
22:14
Το Καζαχστάν έχει αιφνιδιάσει την Ισλανδία με την καλή του απόδοση, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν και την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι στιγμής, αλλά ο Χάλντορσον επενέβη αποτελεσματικά στο βολέ του Νουσερμπάγιεβ.
22:15
Σπουδαία στιγμή για την Κύπρο στο 30', ωστόσο ο Μακρίδης είδε την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ στην προσπάθεια του να σκοράρει εντός περιοχής.
22:17
Γκολ! Ο Ντζέκο στο 30ο λεπτό διπλασιάζει τα τέρματα της Βοσνίας, που πλέον προηγείται με 2-0 της Ανδόρας.
22:23
Ο Ποκαλίτοβ σταματάει τον Σίγκουρτσον στο 34'.
22:25
Στο 18' (επέμβαση Μπουφόν) και το 37' η Βουλγαρία είχε δύο καλές στιγμές να ισοφαρίσει, ωστόσο η Ιταλία κρατά το υπέρ της 1-0 από το 6ο λεπτό.
22:31
Στο 40' ο Γεωργαλλίδης πιστοποιεί την πολύ καλή μέρα που βρίσκεται, σταματώντας και τον Ντε Μπράινε.
22:32
Γκολ! Ο Λούλιτς στο 45' ανεβάζει το σκορ στο 3-0 για την Βοσνία κόντρα στην Ανδόρα.
22:34
Ημίχρονο και στις 4 αναμετρήσεις. Γκολ υπάρχουν στα 2 από τα 4 παιχνίδια. Ιταλία και Βοσνία κερδίζουν Βουλγαρία (1-0) και Ανδόρα (3-0) αντίστοιχα.
22:50
Έχει ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο σε όλα τα ματς.
22:51
Ο Μίτρεφ με εξαιρετική επέμβαση σταματάει τον Παρόλο στο 47' και κρατάει την Βουλγαρία στο παιχνίδι.
22:52
Σε κόρνερ ο Γεωργαλλίδης την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπράινε στο 48'.
22:54
Ακόμη μια σωτήρια επέμβαση του Ποκατίλοβ, αυτή τη φορά στο 47' και σε προσπάθεια του Μπόντβαρσον. Πάντα στο 0-0 Ισλανδία και Καζαχστάν.
23:00
Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ντε Ρόσι στο 55ο λεπτό για χτύπημα σε αντίπαλο. Δέχθηκε ένα δυαντό μαρκάρισμα ο μέσος της Ρόμα, αντέδρασε με κλωτσιά στον αντίπαλο του και αποβλήθηκε. Τον δρόμο για τα ποδυτήρια είδε και ο Μιτσάνσκι για το μαρκάρισμα στον Ντε Ρόσι. Με δέκα συνεχίζουν οι δύο ομάδες.
23:03
Συμπληρώσαμε μια ώρα αγώνα σε όλα τα γήπεδα, με τα σκορ και στις 4 αναμετρήσεις να είναι αμετάβλητα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.
23:07
Μπέσιτς για την Βοσνία και Ροντρίγκες για την Ανδόρα αποβλήθηκαν, επομένως και στο Bilino Polje, οι δύο ομάδες συνεχίζουν με δέκα παίκτες.
23:14
4 γκολ και 4 κόκκινες έχει μέχρι στιγμής η βραδιά, στα 4 ματς που διεξάγονται.
23:21
Ο Μπόντβαρσον με το κεφάλι αστοχεί για λίγα εκατοστά στο 71' και το Καζαχστάν εξακολουθεί να κρατά το 0-0 κόντρα στην Ισλανδία.
23:22
Η Κύπρος κρατά το Βέλγιο μακριά από το γκολ, έχοντας και τον Γεωργαλλίδη σε εξαιρετική μέρα, ενώ με τον Μακρίδη έχει γίνει απειλητική σε 2-3 περιπτώσεις.
23:23
Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο των αναμετρήσεων, συν τις όποιες καθυστερήσεις.
23:29
Γκολ! Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90', το Βέλγιο ανοίγει το σκορ κόντρα στην Κύπρο (0-1), με δράστη τον Αζάρ μερά από ασίστ του Μέρτενς. 
23:33
Με δέκα παίκτες και η Ισλανδία, 5 κόκκινη κάρτα στα αποψινά παιχνίδια. Ο Γκούναρσον είδε δύο κίτρινες, στο 80' και το 89', και έφυγε εκτός αγώνα.
23:35
Ισλανδία και Καζαχστάν έμειναν στο 0-0.
23:35
Τελικό και στο Βοσνία - Ανδόρα, 3-0 για τους γηπεδούχους.
23:38
Το Βέλγιο απέδρασε από την Κύπρο, με το γκολ του Αζάρ στο 86'. 
23:42
Τελικό αποτέλεσμα και στο Stadio Renzo Barbera, η Ιταλία με τον Ντε Ρόσι να σκοράρει στο 6', επικράτησε με σκρο 1-0 της Βουλγαρίας.
23:44
Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλή συνέχεια. Θυμηθείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK