Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Πλουσιότεροι κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ αναμένεται να γίνουν οι ελληνικοί σύλλογοι που θα στείλουν ποδοσφαιριστές τους στο Euro 2016, μιας και η UEFA προσφέρει αποζημίωση για κάθε ημέρα απουσίας τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα χρήματα θα εισπράξουν οι ομάδες της Super League.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Η προκριματική φάση των ομίλων για το Euro 2016 της Γαλλίας ολοκληρώθηκε και ήδη έχει σχηματιστεί κατά ένα μεγάλο μέρος το παζλ της τελικής φάσης. Γνωρίζουμε λοιπόν τις 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν, ενώ περιμένουμε τα μπαράζ για να έχουμε την πλήρη εικόνα.

Και μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται εκτός, ωστόσο πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League αναμένεται να δώσουν το παρών στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στο ρόστερ τους παίκτες που έχουν ήδη "κλείσει" θέση για το Euro, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δούμε παίκτη ή παίκτες από τον Αστέρα Τρίπολης, την ΑΕΚ ή την Ξάνθη.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Αυτές οι ομάδες λοιπόν αναμένεται να γίνουν πλουσιότερες κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ το καλοκαίρι που έρχεται, καθώς η UEFA αποζημιώνει τους συλλόγους που έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην τελική φάση του Euro. Το ποσό της αποζημίωσης αντιστοιχεί σε 4.530 ευρώ για κάθε ημέρα, όπου υπολογίζονται 23 ημέρες από την προετοιμασία μέχρι και το τέλος της φάσης των ομίλων. Αυτό λοιπόν αντιστοιχεί σε 104.190 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή.

Εάν η εκάστοτε εθνική ομάδα προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση, τότε ο σύλλογος του ποδοσφαιριστή συνεχίζει να λαμβάνει 4530 για κάθε ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω πάμε να δούμε αναλυτικά ποιοι παίκτες ομάδων της Super League θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση και πόσα θα χρήματα θα πάρουν οι σύλλογοί τους.

Ολυμπιακός

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Ο Παϊτίμ Κασάμι που έχει ήδη κλείσει θέση για το Euro με την Εθνική Ελβετίας. Η χώρα του προκρίθηκε ως δεύτερη του 5ου ομίλου πίσω από την Αγγλία και ο μέσος του Ολυμπιακού αποτελεί βασικό στέλεχος.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον επίσης αναμένεται να βρίσκεται στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι καθώς η Ισλανδία πήρε την απευθείας πρόκριση ως δεύτερη στον πρώτο όμιλο.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Αυτοί είναι οι δύο "σίγουροι" των "ερυθρόλευκων", κάτι που σημαίνει σε αριθμούς 208.380 ευρώ στα ταμεία. Επίσης, στην εθνική Σουηδίας αγωνίζεται ο Τζίμι Ντουρμάζ. Οι Σουηδοί τερμάτισαν τρίτοι στον 7ο όμιλο και θα δώσουν αγώνες μπαράζ. Εκεί θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, οπότε σε περίπτωση που προκριθούν στα ταμεία του Ολυμπιακού θα πρέπει να υπολογίζονται ακόμη 104.190 ευρώ.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Τέλος, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που αγωνίζεται στη Νορβηγία τερμάτισε με την εθνική του στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου και θα παίξει επίσης μπαράζ. Εκεί θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδύναμων, αλλά εάν προκριθεί μπορεί να ανεβάσει τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού στις 416.760 ευρώ. Κι αυτά τα χρήματα θυμίζουμε είναι μόνο για τη συμμετοχή των ομάδων στους ομίλους. Εάν πάνε καλά στη διοργάνωση και συνεχίσουν τότε το ποσό θα αυξηθεί!

Παναθηναϊκός

Croatia's Danijel Pranjic eyes the ball during the group A World Cup soccer match between Cameroon and Croatia at the Arena da Amazonia in Manaus, Brazil, Wednesday, June 18, 2014.  (AP Photo/Dolores Ochoa)
Croatia's Danijel Pranjic eyes the ball during the group A World Cup soccer match between Cameroon and Croatia at the Arena da Amazonia in Manaus, Brazil, Wednesday, June 18, 2014. (AP Photo/Dolores Ochoa) AP

Για τους "πράσινους" ο Ντάνιελ Πράνιτς που βρίσκεται ήδη στο ρόστερ της Κροατίας συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να κληθεί στην αποστολή για το Euro μιας και η ομάδα πήρε την απευθείας πρόκριση από τον 8ο όμιλο ως δεύτερη. Επομένως στα ταμεία του Παναθηναϊκού θα περιμένουν 104.190 ευρώ.

Ακόμη ένας "πράσινος" όμως περιμένει πως και πως να συμμετάσχει στην τελική φάση του Euro. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Μπεργκ που αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Σουηδίας.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Όπως προείπαμε και με τον Ντουρμάζ λοιπόν οι Σουηδοί θα παίξουν την πρόκρισή τους στα μπαράζ κι αν προκριθούν τότε ο Παναθηναϊκός θα λάβει άλλα 104.190 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 208.380 ευρώ.

ΠΑΟΚ

Το ιδανικότερο σενάριο όμως αφορά τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς υπό προϋποθέσεις μπορεί να εισπράξουν τα περισσότερα χρήματα από την UEFA το καλοκαίρι. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Στην εθνική Σλοβακίας (που πέρασε για πρώτη φορά στα τελικά ως ανεξάρτητο κράτος όντας δεύτερη στον τρίτο όμιλο) αγωνίζονται οι Ρόμπερτ Μακ και Έρικ Σάμπο και μάλιστα αναμένεται να δώσουν το παρών στη Γαλλία μιας και αποτελούν βασικούς κρίκους. Έτσι έχουμε γρήγορα γρήγορα 208.380 ευρώ στα ταμεία της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.

Ergys Kace, gjate nje aksioni, ne ndeshjen miqesore te futbollit ndermjet ekipeve kombetare, Shqiperi-France, 1-0, e luajtur ne stadiumin Elbasan Arena, ne qytetin e Elbasanit. /r/n/r/nAlbania's Ergys Kace during the friendly football match between Albania and France at the Elbasan Arena stadium in Elbasan on June 13, 2015.
Ergys Kace, gjate nje aksioni, ne ndeshjen miqesore te futbollit ndermjet ekipeve kombetare, Shqiperi-France, 1-0, e luajtur ne stadiumin Elbasan Arena, ne qytetin e Elbasanit. /r/n/r/nAlbania's Ergys Kace during the friendly football match between Albania and France at the Elbasan Arena stadium in Elbasan on June 13, 2015. COPYRIGHT 2015. ALL RIGHTS RESERVED LIGHT STUDIO AGENCY LSA. READ TERMS AND CONDITIONS AT LSAPHOTO.COM

Επίσης η Αλβανία που κι αυτή προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά ως δεύτερη από τον 9ο όμιλο των προκριματικών έχει στο ρόστερ της τον Έργκους Κάτσε, ο οποίος θεωρείται βασικός. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσό αυξάνεται στις 312.570 ευρώ.

Αυτά για τους "σίγουρους". Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Ρόμπιν Όλσεν για τη Σουηδία που αν η χώρα του προκριθεί και ο κίπερ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν μπορεί να διεκδικήσει θέση, ο Μαρίν Λέοβατς που συμμετείχε σε πρόσφατα παιχνίδια της Κροατίας και τέλος ο Βόσνιος Γκόικο Τσίμιροτ που αν τελικά η εθνική του προκριθεί μέσω μπαράζ, έχει πιθανότητες να επιλεγεί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή που πάνε όλοι τότε το συνολικό ποσό φτάνει τα 625.140 ευρώ.

Οι υπόλοιποι

Όσον αφορά την ΑΕΚ, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες (λίγες) να έχει εκπρόσωπο στο Euro. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε κληθεί στην Εθνική Σουηδίας την προηγούμενη χρονιά για κάποια φιλικά. Ο 25χρονος χαφ κάνει πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής κι αν συνεχίσει έτσι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της χώρας του. Κάτι που θα σημαίνει πως θα δώσει και 104.190 ευρώ στους "κιτρινόμαυρους".

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει πιθανότητες να στείλει δύο ποδοσφαιριστές στο Euro 2016. Ο τερματοφύλακας Τόμας Κοσίτσκι που φέτος έχει κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις, μάλιστα συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη ενδεκάδα του Europa League της 1ης αγωνιστικής, διεκδικεί μια θέση στην αποστολή της Σλοβακίας που έχει ήδη προκριθεί στα τελικά. Ο 29χρονος έχει κληθεί στην εθνική του το τελευταίο διάστημα και είναι αρκετά πιθανό αν συνεχίσει έτσι να βρεθεί στη Γαλλία και παράλληλα η ομάδα του να εισπράξει 104.190 ευρώ.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Επίσης υπάρχει και ο 34χρονος Ρουμάνος, Ντορίν Γκοϊάν. Η Ρουμανία έχει προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλο που βρισκόταν και η Εθνική Ελλάδας και ο αμυντικός του Αστέρα έχει πιθανότητες να κληθεί για το Euro μιας και η εμπειρία του κρίνεται απαραίτητη. Αν τελικά συμβεί τότε το ποσό που θα λάβει ο Αστέρας θα διπλασιαστεί.

Ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα που θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή του Άντι Λίλα στην εθνική Αλβανίας, η οποία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά του Euro ως δεύτερη του 9ου ομίλου.

Το Euro φέρνει "ζεστό" χρήμα στα ταμεία των ελληνικών ομάδων!

Οπότε οι Γιαννιώτες θα εισπράξουν ως αποζημίωση από την UEFA το ποσό των 104.190 ευρώ, αρκετά χρήματα δηλαδή για τα δεδομένα του συλλόγου. Μην ξεχνάμε ακόμη πως ο Αντράζ Στρούνα αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Σλοβακίας. Επομένως σε περίπτωση που οι Σλοβένοι προκριθούν μέσω των μπαράζ (βρίσκονται στο γκρουπ των αδύναμων) τότε ο ΠΑΣ θα λάβει 208.380 ευρώ!

Τέλος, πιθανότητες να στείλει ποδοσφαιριστή στο Euro έχει και η Ξάνθη. Ο 30χρονος αμυντικός Πάβολ Φαρκάς έχει κληθεί το τελευταίο διάστημα στην εθνική Σλοβακίας κι αν κάνει καλή σεζόν θα διεκδικήσει μια θέση στην αποστολή της χώρας του, η οποία έχει ήδη προκριθεί στα τελικά. Άρα θα "δώσει" 104.190 ευρώ στην ακριτική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Euro 2016 κι αποκλεισμοί "βόμβες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK