Φάγαμε γκολ και από "τερματοφύλακα"

Ο Μαγκένις μέχρι το 2008 καθόταν κάτω από τα δοκάρια της U-17 εθνικής Βορείου Ιρλανδίας

Φάγαμε γκολ και από "τερματοφύλακα"
Μαγκένις

Ο Κάιλ Λάφερτι, βασικός επιθετικός της Βόρειας Ιρλανδίας και πρώτος της σκόρερ με 7 γκολ στα προκριματικά του Euro 2016, ήταν τιμωρημένος για το χθεσινό (8/10) παιχνίδι με την Εθνική μας και την θέση του στην επίθεση πήρε ο Τζος Μαγκένις.

Ο 25χρονος Μαγκένις κατάφερε να καλύψει με επιτυχία το κενό του Λάφερτι, αφού στο 49ο λεπτό σκόραρε, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. Όλα ως εδώ μοιάζουν άκρως φυσιολογικά. Το περίεργο της υπόθεσης με τον Μαγκένις είναι πως μέχρι τα 18 του αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας.

Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Μπορεί ο Βορειοϊρλανδός να είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ της Κιλμάρνοκ, αλλά μέχρι το 2009 καθόταν κάτω από τα δοκάρια των ακαδημιών της Κάρντιφ Σίτι. Για να δείτε ότι δεν ήταν κανένας τυχαίος, το 2007 αγωνίστηκε δύο φορές με την φανέλα της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας κάτω των 17 ετών στη θέση του τερματοφύλακα!

Το 2007 η Κάρντιφ αντιμετώπισε την Λίβερπουλ για τον League Cup και ο Μαγκένις κάθισε στον πάγκο της πρώτης ομάδας για πρώτη φορά. Ωστόσο στη συνέχεια οι άνθρωποι της ομάδας του θεώρησαν πως δεν είχε περιθώριο να εξελιχθεί περισσότερο στη θέση του γκολκίπερ και άρχισαν να τον δοκιμάζουν σε άλλες θέσεις.

Το 2009 ο Μεγκένις κλήθηκε ως τερματοφύλακας στην εθνική κάτω των 19, αλλά εκείνος είχε ήδη γίνει επιθετικός. " Εμφανίστηκα στην προπόνηση χωρίς γάντια και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί", δήλωσε ο ίδιος στην dailymail.

Από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι, ο Μαγκένις έγινε ένας αξιοπρεπής επιθετικός και φόρεσε τη φανέλα των Κάρντιφ, Γκρίμσμπι, Αμπερντίν, Σεντ Μίρεν και Κιλμάρνοκ. Εχθές, μάλιστα, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Βορείου Ιρλανδίας σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της σύγχρονης ιστορίας της.

Διαβάστε ακόμη:

Βόρεια Ιρλανδία-Ελλάδα 3-1

Επεισόδιο με Χολέμπας

News 24/7

24MEDIA NETWORK