Ιταλία - Ισπανία 2-0

Η Ιταλία αποκαθήλωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία αφού επικράτησε 2-0 της "ρόχα" στο Παρίσι με έξοχη απόδοση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ οι Κιελίνι και Πελέ.

Ιταλία - Ισπανία 2-0

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτό που είδαμε στο τερέν του Σεντ Ντενί κατά το πρώτο ημίχρονο δεν το πίστευε κανείς. Η Ιταλία πάτησε στο λαιμό τους Ισπανούς. Με την μπάλα στα πόδια, με σωστά δοδημένες επιθέσεις (λίγες και καλές πάσες, κυρίως κάθετα) με απειλητικά στημένα. Η "ρόχα" που μπήκε με ύφος "μπλανζέ" στο ματς γλίτωσε θα έλεγε κανείς από συντριβή. Ευκαιρία ο Πελέ στο 9' (έδιωξε ο Ντε Χέα), δοκάρι ο Τζακερίνι στο 10', κεφαλιά ξυράφι άουτ του Παρόλο στο 10'. Βομβαριδμός!

Μάλιστα, μία από τις βόμβες βρήκαν στόχο στο 33' όταν ο Ντε Χέα δεν έδιωξε καλά το φάουλ του Τζακερίνι και ο Κιελίνι επωφελήθηκε της σύγχυσης για να κάνει το 1-0. Με το καλάμι; Με το καλάμι ναι, γιατί όχι. Η Ισπανία βρισκόταν σε περιδίνηση. Κυκλοφορούσε μεν την μπάλα αλλά χωρίς ουσία καθώς οι Ιταλοί έβγαιναν χαλαρά νικητές σε κάθε προσωπική μονομαχία. Ενα, και μόνο, σουτ του Φάμπρεγας δεν ανησύχησε ουδόλως τον Μπουφόν.

Ο Ντελ Μπόσκε ήταν εκ των πραγμάτων να αλλάξει κάτι στην Ισπανία, γι' αυτό και ο Αντούριθ πήρε θέση στο γήπεδο από το 46' στη θέση του Νολίτο. Με τον Μοράτα πια να κινείται πιο περιφερειακά η πρωταθλήτρια Ευρώπης φιλοδοξούσε να γίνει πιο απειλητική. Είχε, πράγματι, μία καλή κεφαλιά του Μοράτα στο 49' και ένα σουτ του Αντούριθ στο 65' αλλά ήταν υποχρεωμένη την ίδια ώρα να προσέχει στα μετόπισθεν. Η Ιταλία στο 55' είχε βγάλει ήδη μία έξοχη αντεπίθεση που κατέληξε σε τετ-α-τετ του Εντερ με τον Ντεχέα με νικητή τον Ισπανό, στη συνέχεια όμως προτίμησε να μείνει πίσω από την μπάλα και να περιμένει.

Με την προσθήκη του Βάθκεθ η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά. Εφτασε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ύψη (75%) αλλά μέσα στην περιοχή δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις. Οι παίκτες της προτιμούσαν πια να σουτάρουν έξω από αυτή αλλά τα σουτ αυτά ήταν μία προπόνηση για τον πάντα έτοιμο Μπουφόν. Αφού ο Πικέ έχασε την ευκαιρία του ματς στο 90' (το έβγαλε ο Μπουφόν), ο Πελέ τελείωσε την μπουγάδα σε αντίπεθεση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Να περάσει ο επόμενος για τους Ιταλούς.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Πελέ ήταν, θεωρητικά, ο σέντερ φορ της Ιταλίας στο παιχνίδι. Στην αγωνιστική συμπεριφορά πάντως ήταν και χαφ, και στόπερ και ότι θέλετε. Κοιτάξτε που πάτησε ο μπαγάσας στο γήπεδο για να διαπιστώσετε πόσο δούλεψε για τη νίκη της Ιταλίας. Στο τέλος δε "κόλλησε" και το γκολάκι του για το 2-0. Αμ πως...

Ιταλία - Ισπανία 2-0

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντζι (84'Νταμιάν), Παρόλο, Ντε Ρόσι (53' Μότα), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ (81' Ινσίνιε).

Ισπανία (4-3-2-1): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Νταβίδ Σίλβα, Νολίτο (46' Αντούριθ, 81' Πέδρο), Μοράτα (70' Βάθκεθ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK