Αναβιώνει τον τελικό του Euro 2004 η ΕΠΣ Ηρακλέιου

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε η ΕΠΣ Ηρακλέιου, ξεκινώντας τις διαδικασίες προκειμένου να αναβιώσει τον τελικό του Euro2004.

Joie des Grecs et deception de DECO - Portugal / Grece - Finale - 04.07.2004 - Euro 2004 - Foot Football - largeur attitude joie victoire champion champions Europe joie accolade decu triste tristesse
Joie des Grecs et deception de DECO - Portugal / Grece - Finale - 04.07.2004 - Euro 2004 - Foot Football - largeur attitude joie victoire champion champions Europe joie accolade decu triste tristesse ALAIN MOUNIC/FEP/PANORAMIC

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους ποδοσφαιριστές και προπονητές της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας του 2004. Tο ίδιο θα πράξει τις επόμενες ημέρες προς τους Έλληνες διεθνείς 2004 και τους προπονητές Ρεχάγκελ και Τοπαλίδη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου:

"H ΕΠΣ Ηρακλείου προτίθεται να διοργανώσει τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει το EURO 2012 προς τιμή των δύο ομάδων που συμμετείχαν στο τελικό του EURO 2004 Ελλάδας – Πορτογαλίας.

Στα πλαίσια αυτά απηύθυνε πρόσκληση προς τους ποδοσφαιριστές και προπονητές της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας του 2004. Και το ίδιο θα πράξει τις επόμενες ημέρες προς τους ΄Ελληνες διεθνείς 2004, τους προπονητές Ρεχάγκελ και Τοπαλίδη.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι το φιλικό παιχνίδι στο Παγκρήτιο Στάδιο, μεταξύ των δύο ομάδων Ελλάδας-Πορτογαλίας με τους ίδιους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο τελικό του EURO 2004. Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα γίνουν με τη Συνεργασία-Συνδρομή του Φορέα Ανάπτυξη-Αθλητισμός Ηρακλείου".

Τζώρτζογλου: "Θετική ανταπόκριση"

Μιλώντας στο Sentra FM, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, δήλωσε σχετικά:

" Έχουμε ήδη κάνει μια πρόταση στους διεθνείς της Πορτογαλίας και στο προπονητικό τιμ τους που το 2004 τέθηκαν αντιμέτωποι με την εθνική ομάδα της χώρας μας . Θέλουμε να τιμήσουμε κυρίως τους Έλληνες παίκτες που μας έβγαλαν στους δρόμους εκείνη την χρονιά Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι τέλος Μαΐου στο Παγκρήτιο στάδιο με τους ίδιους πρωταγωνιστές-ποδοσφαιριστές-προπονητές αλλά και τους ίδιους διαιτητές που έγινε ο τελικός τότε. Έχουμε κάνει ήδη την πρόταση μας στην λέσχη των διεθνών στην Πορτογαλία. Ελπίζουμε ότι άμεσα θα έχουμε μια θετική απάντηση. Μέχρι τώρα οι κουβέντες έχουν γίνει μόνο σε προφορικό επίπεδο. Από την πλευρά τους πάντως υπάρχει η επιθυμία".

Μέχρι και χθες δεν είχαμε κάνει επαφές στην Ελλάδα γιατί δεν θέλαμε να διαρρεύσει όλο αυτό. Από σήμερα ξεκίνησαν οι επαφές. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η ανταπόκριση των Ελλήνων θα είναι αισθητή μιας και θα είναι και οι διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στις τρεις αυτές ημέρες δεν θα είναι καθαρά μόνο ένα ποδοσφαιρικό γεγονός αλλά ένα πολιτιστικό-αθλητικό γεγονός στο νησί μας".

Δεν θα μείνουμε στο ψυχρό ρόλο το να διεξαχθεί μόνο ένα φιλικό παιχνίδι θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια αυτά τον Μάιο να μυρίζει Euro όλος ο πλανήτης. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και να διοργανώσουμε εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου όπως το να προβάλλουμε την μουσική του τόπου αλλά γενικότερα την πολιτιστική κληρονομιά. Ενδεχομένως και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές να παρευρεθούν σε σχολεία. Θέλουμε να κάνουμε κάποια παιχνίδια στους δρόμους του Ηρακλείου. Όλες αυτές οι εκπλήξεις μακάρι να δώσουν μια όμορφη αίσθηση στο φίλαθλο κόσμο της Κρήτης.

Στο συγκεκριμένο θέμα είμαι αρκετά αισιόδοξος μιας και έχω πάρει θετικές απόψεις από τους Πορτογάλους. Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός θα γίνει στην πόλη μας. Ένα τέτοιο γεγονός χρειάζεται στο φίλαθλο κόσμο αφού ζει μέσα στην μιζέρια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Θέλουμε να ζήσουμε κάποιες μέρες όμορφες και να θυμηθούμε το 2004 και τις σπουδαίες στιγμές που βιώσαμε. Θα αισθανθούμε όμορφα μέσα σε αυτή την καταχνιά και το άσχημο περιβάλλον που επικρατεί στην Ελλάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK