"Μαύρο" ντεμπούτο: Λουξεμβούργο - Ελλάδα 1-0

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Μίχαελ Σκίμπε τη σταδιοδρομία του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 1-0 από το Λουξεμβούργο σε φιλικό παιχνίδι. Επεται η φιλική αναμέτρηση με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

"Μαύρο" ντεμπούτο: Λουξεμβούργο - Ελλάδα 1-0
INTIME SPORTS

Αν ο Σκίμπε κατάφερε να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι, αυτό ήταν ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά σε όλους τους τομείς, αγωνιστικούς και μη.

Για να τα λέμε όλα, το 4-4-2 που παρέταξε ο Γερμανός τεχνικός δεν δούλεψε άσχημα στο πρώτο μέρος. Η Εθνική, ορεξάτη, έβγαλε φάσεις, έχασε ευκαιρίες, πίεσε στο μέτρο του δυνατού τον αντίπαλο.

Οι ευκαιρίες ήταν ενίοτε και πολύ σημαντικές. Στο 3' ο Ταχτσίδης είχε δοκάρι, στο 28' ο Καρέλης αστόχησε για λίγα εκατοστά σε ψηλοκρεμαστό πλασέ. Η μπάλα όμως δεν μπήκε στα δίχτυα και στο δεύτερο μέρος άρχισαν τα προβλήματα.

Κάτι η κούραση, κάτι η ανασφάλεια που έφερνε το 0-0,η Εθνική έγινε ευάλωτη ακόμα και κόντρα στους αδύναμους Λουξεμβούργιους. Οι αλλαγές του Σκίμπε (μ όνο τρεις, Τζιόλης, Αραβίδης, Μόρας) δεν έφεραν την επιθυμητή φρεσκάδα αλλά παρόλα αυτά η ομάδα είχε και πάλι καλές τελικές.

Η κακοδαιμονία όμως που την ακολουθεί από τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκανε την εμφάνισή της και σ' αυτό το ματς. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχώς μπροστά, το Λουξεμβούργο δεν βρήκε μόνο ευκαιρίες αλλά και το γκολ. Αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις από την Γιοακίμ και μία ακόμη απίθανη ήττα αποτέλεσε γεγονός.

Οι συνθέσεις:

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67' Παγιάλ), Γκέρσον (76' Τιλ), Μάρτινς (63' Ντα Μότα), Μπενσί (93' Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (84' Χολτέρ), Γιανς.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας (78' Μόρας), Βύντρα, Χολέμπας (69' Αραβίδης), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46' Τζιόλης), Καρέλης, Μήτρογλου.

Το LIVE του αγώνα

20:18
Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την φιλική αναμέτρηση του Λουξεμβούργου με την Εθνική Ελλάδος στο πρώτο φιλικό με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 
20:19
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουξεμβούργο: 1. Ζουμπέρ, 2. Σανό, 6. Φίλιπς, 7. Γκέρσον, 8. Μάρτινς, 11.Μπενσί, 13. Γιοακίμ, 14. Μαλζέ, 15. Ντελγκάντο, 17. Μουτς, 18 Γιανς.

Ελλάδα: 12. Καπίνο, 3. Τζαβέλλας, 9. Μήτρογλου, 11. Βύντρα, 14.
Παπαδόπουλος, 16. Καρέλης, 17. Ταχτσίδης, 18. Σιόβας, 20. Χολέμπας, 22.Σάμαρης, 24. Πέλκας. 

Διαιτητής Τίμοθι Μάρσαλ (Ιρλανδία)
20:20
Στον πάγκο για τις δυο ομάδες οι: 

Λουξεμβούργο: 12. Μορίς, 23. Σον, 4. Σακρά, 5. Σνελ, 9. Ντα Μότα, 10.Παγιάλ, 16. Τιλ, 19. Χολτέρ, 21. Ντεβίλ.

Ελλάδα: 1. Καρνέζης, 13. Βελλίδης, 2.Κίτσιου, 4. Μανωλάς, 5. Μόρας, 6. Τζιόλης, 7. Νίνης, 15. Τοροσίδης, 19. Παπασταθόπουλος, 21. Αραβίδης, 23. Αθανασιάδης, 25. Γιάννου.

20:22
Θα πρέπει να δούμε πως θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο την ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε σε αυτό το πρώτο του φιλικό. 
20:24
Να σημειώσουμε ότι η Εθνική Ελλάδος έχει ταξιδέψει στο Λουξεμβούργο χωρίς τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση. Καθώς επίσης και ότι θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό κόντρα στην Τουρκία. 
20:28
Οι δυο ομάδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο. 
20:31
Σε λίγα δευτερόλεπτα θα ξεκινήσει η αναμέτρηση καθώς οι δυο αρχηγοί, ο Βύντρα για την Ελλάδα, ρίχνουν το κέρμα και ο Βύντρα διαλέγει γήπεδο με το Λουξεμβούργο να παίρνει τη σέντρα. 
20:32
Ξεκίνησε το ματς. 
20:34
Η Εθνικλη έχει παραταχθεί με ένα 4-4-2 με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά της άμυνας παίζει ο Βύντρα, στόπερ είναι οι Παπαδόπουλος, Σιόβας και αριστερό μπακ ο Τζαβέλας. 

Στην μεσαία γραμμή αγωνίζονται οι Σάμαρης, Ταχτσίδης με τον Πέλκα να παίζει ως δεξί χαφ, τον Χολέμπας ως αριστερό και το δίδυμο της επίθεσης αποτελείται από τους Καρέλη, Μήτρογλου. 
20:36
3' Πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική Ελλάδος με τον Μήτρογλου να παίζει ωραία το ένα δυο με τον Ταχτσίδη, αυτός τη γύρισε πάλι στον Μήτρογλου που πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Λουξεμβούργου. 
20:37
5' Ο Μήτρογλου έγινε ωραία αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Ζουμπέρ. 
20:40
8' Πρώτη καλή στιγμή και για το Λουξεμβούργο με τον Καπίνο αρχικά να μην διώχνει σωστά σε σέντρα από τα αριστερά αλλά στη συνέχεια με το πόδι να απομακρύνει σωτήρια σε σουτ του Ντελγκάντο. . 
20:43
11' Ο Καρέλης θα πιέσει την μπάλα, θα υπάρξει λάθος απομάκρυνση από την άμυνα πάνω στον Χολέμπας ο οποίος δεν θα το σκεφτεί και θα πιάσει το σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Ο Χολέμπας θα μπορούσε να ψάξει και τον Μήτρογλου. 
20:49
18' Καλή επίθεση για το Λουξεμβούργο και σουτ του Φίλιπς έξω από την περιοχή αρκετά πάνω από την εστία του Καπίνο. 
20:51
19' Ο Πέλκας από τα δεξιά είδε στην άλλη πλευρά τον Χολέμπας ο οποίος κατέβασε όμορφα την μπάλα και έβγαλε τη σέντρα για τον Μήτρογλου που πήρε την κεφαλιά άλλα έστειλε την μπάλα έξω από την εστία του Ζουμπέρ. 
20:54
22' Λάθος γύρισμα του Ταχτσίδη με τον Γιοακίμ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά με ένα πολύ καλό τάκλιν ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε πλάγιο άουτ. 
21:01
28' Πολύ ωραία πάσα προς τον Καρέλη ο οποίος θα ξεπεράσει τον αντίπαλο του, θα κατεβάσει άψογα την μπάλα και θα προσπαθήσει να κρεμάσει τον Ζουμπέρ με την μπάλα να φεύγει λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ανοίξει το σκορ. 
21:02
29' Πολύ καλή στιγμή και για τους γηπεδούχους με τον Μπενσί να γίνεται αποδέκτης της παράλληλης μπαλιάς του Γιάνς και να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα βρήκε στον Σιόβα και κατέληξε κόρνερ. 
21:03
31' Ωραία αντεπίθεση της Εθνικής Ελλάδος με τους Καρέλη, Ταχτσίδη, Μήτρογλου να αλλάζουν όμορφα την μπάλα με τον διεθνή φορ να γίνεται αποδέκτης της και να κάνει ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Ζουμπέρ με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. 
21:10
38' Ο Καρέλης θα κλέψει όμορφα την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Ταχτσίδη να γίνεται κάτοχος της, αυτός με την μια την έδωσε στον Χολέμπας ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά δεν πλάσαρε εγκαίρως με την μπάλα να φτάνει στον Πέλκα ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Γενς έβαλε το τάκλιν και έδιωξε. 
21:12
40' Καλό και δυνατό σουτ του Χολέμπας με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
21:17
Λήξη στο πρώτο μέρος με το 0-0 να παραμένει. 
21:18
Η Εθνική Ελλάδος σε αυτό το πρώτο 45λεπτο έδειξε διάθεση να πρεσάρει ψηλά, να βγει γρήγορα στο τρανζίσιον και κυρίως να ψάξει το κάθετο παιχνίδι και να αποφύγει τις παράλληλες και μεγάλες μπαλιές. 
21:19
Είχε τρεις καλές στιγμές με το δοκάρι του Μήτρογλου, το πλασέ του Καρέλη και την ολιγωρία του Χολέμπας για να ανοίξει το σκορ. 
21:20
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν και αυτοί με την σειρά τους δυο ευκαιρίες με τον Καπίνο αρχικά να λέει όχι και εν συνεχεία η άλλη να σταματάει στα πόδια του Σιόβα. 
21:32
Οι δυο ομάδες σε λίγο θα κάνουν την εμφάνιση τους για το δεύτερο ημίχρονο ενώ πρέπει να περιμένουμε αρκετές αλλαγές. 
21:35
Έναρξη στο δεύτερο μέρος. 
21:35
Με μια αλλαγή η Εθνική Ελλάδος καθώς ο Τζιόλης πήρε την θέση του Πέλκα. 
21:37
Αλλαγή και στο σύστημα από τον Μίχαελ Σκίμπε καθώς πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παίζει με 4-2-3-1 με τον Καπίνο στο τέρμα, στην άμυνα τους Βύντρα, Παπαδόπουλο, Σιόβα, Τζαβέλλα. Μπροστά τους πλέον είναι οι Σάμαρης και Τζιόλης και μπροστά τους στα δεξιά ο Καρέλης στο κέντρο ο Ταχτσίδης και αριστερά ο Χολέμπας και μόνος του πλέον στην κορυφή ο Μήτρογλου. 
21:38
Μάλιστα οι Χολέμπας, Καρέλης έχουν την εντολή να αλλάζουν θέσεις στα δυο άκρα για να παίζουν με ανάποδα πόδια. 
21:44
54' Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μήτρογλου ο οποίος απέφυγε όμορφα τον αντίπαλο του αλλά το συρτό σουτ που έπιασε δεν απείλησε τον Ζουμπέρ. 
21:45
54' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για το Λουξεμβούργο με τον Μπενσί να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και τον Γιοακίμ από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ να καταφέρνει να στέλνει την μπάλα έξω. 
21:49
58' Πολύ όμορφο σουτ του Σάμαρη έξω από την περιοχή με τον Ζουμπέρ να απομακρύνει με το ένα χέρι. Εν συνεχεία ο Μήτρογλου θα κυνηγήσει την μπάλα, θα ανατραπεί αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης θα δώσει συνέχεια στο ματς. 
21:51
60' Πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι για τον Σάμαρη ο οποίος έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Μουτς στο χώρο του κέντρου. 
21:53
63' Ο Μπενσί έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Καπίνο. 
21:53
63' Αλλαγή για το Λουξεμβούργο με τον Ντα Μότα να παίρνει τη θέση του Μάρτινς. 
21:56
67' Δεύτερη αλλαγή για το Λουξεμβούργο με τον Παγιάλ να παίρνει τη θέση του Φίλιπς. 
21:58
Σε αυτά τα πρώτα 23 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο λείπει ο ρυθμός από το ματς. 
21:58
69' Δεύτερη αλλαγή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Άραβιδη να παίρνει τη θέση του Χολέμπας και τον Σκίμπε να ενισχύει την επίθεση της ομάδας. 
22:04
74' Περίεργη φάση καθώς μετά από κόρνερ του Τζαβέλα που πέρασε ανεκμετάλλευτο η μπάλα έφτασε στον Βύντρα που γέμισε εκ νέου με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Ζουμπέρ να δυσκολεύεται να την διώξει. 
22:05
76' Μέσα ο Τίλ έξω ο Γκέρσον για το Λουξεμβούργο στην τρίτη αλλαγή των γηπεδούχων. 
22:06
Ο Σιόβας δείχνει να έχει ένα μικρό πρόβλημα από τη σύγκρουση του στην προηγούμενη φάση με τον Καπίνο. 
22:08
78' Ο Μόρας θα πάρει τη θέση του Σιόβα καθώς οι άνθρωποι της Εθνικής ομάδας δεν θέλησαν να ρισκάρουν με την συμμετοχή του αμυντικού του Ολυμπιακού. 
22:10
81' Κόρνερ του Τζαβέλλα από τα αριστερά κεφαλιά του Μόρα με τον Ζουμπέρ να μην δυσκολεύεται να πιάσει την μπάλα. 
22:14
84' Τέταρτη αλλαγή για το Λουξεμβούργο με τον Χολτέρ να αντικαθιστά τον Μουτς. 
22:15
85' Πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έπαιξαν ωραία το ένα-δυο με τον Τιλ να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να πιάνει ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. 
22:20
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς. 
22:22
ΓΚΟΛ για το Λουξεμβούργο. 
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γιοακίμ θα ανοίξει το σκορ με τον Μπενσί να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά την μπάλα να περνάει παράλληλα και τον Γιοακίμ να βγαίνει μπροστά από τον Παπαδόπουλο και με πλασέ να νικάει τον Καπίνο καθώς έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του. 
22:22
90+ Και Πέμπτη αλλαγή για το Λουξεμβούργο με τον Σνελ να παίρνει την θέση του Μπενσί. 
22:25
Λήξη στο ματς με την Εθνική Ελλάδος να γνωρίζει την φιλική ήττα από το Λουξεμβούργο με 1-0 χάρη στο γκολ του Γιοακίμ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. 
22:26
Η Ελλάδα έδειξε δυο πρόσωπα στο ματς. Ένα καλό στο πρώτο 45' λεπτο όπου είχε την υπεροχή και τις φάσεις για να βάλει δυο και τρία γκολ και ένα πολύ κακό στο δεύτερο μέρος. 

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 δεν βοήθησε καθόλου του αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου ενώ δέχτηκε και ένα τέρμα στις καθυστερήσεις. 
22:28
Η Εθνική Ελλάδος έχει πολύ δουλειά μπροστά και ο Σκίμπε πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα ώστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει καλύτερο πρόσωπο στο μέλλον. 
22:29
Αποτελεί μυστήριο το γιατί δεν χρησιμοποίησε περισσότερους παίκτες, παρά μόνο έκανε τρεις αλλαγές, και δεν είδε έτσι τι είχαν να προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές του τους οποίους είναι και λογικό να μην γνωρίζει ήδη. 
22:29
Καλό σας βράδυ. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK