Αλβανία - Ελβετία 0-1

Χάρη σε γκολ του Φαμπιάν Σαρ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ελβετία επικράτησε με 1-0 της "πρωτάρας" Αλβανίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο του Euro 2016. Με 10 παίκτες η ομάδα του Τζιάνι ντε Μπιάζι λόγω αποβολής του Λορίκ Τσάνα στο 36'.

Αλβανία - Ελβετία 0-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η έμπειρη Ελβετία επιχείρησε να αιφνιδιάσει την -πρωτάρα σε μεγάλη διοργάνωση- Αλβανία και τα κατάφερε, αφού μόλις στο 5ο λεπτό ο Φαμπιάν Σαρ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τζερντάν Σατσίρι. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ φέρει ο Ετρίτ Μπερίσα, καθώς πραγματοποίησε μία ανεπιτυχή έξοδο. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, πίεσε για δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι -τυπικά- γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 25' κι έφθασαν πολύ κοντά στο 1-1 στο 31ο λεπτό, αλλά ο Γιαν Ζόμερ αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Αρμάντο Σαντίκου.

Πέντε λεπτά αργότερα τα δεδομένα στον αγώνα άλλαξαν άρδην. Ο αρχηγός της Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του κι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στη συγκεκριμένη φάση οι Ελβετοί κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Μπλερίμ Τζεμαΐλι, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπερίσα. Η ομάδα του Πέτκοβιτς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Η εικόνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Η Ελβετία διατήρησε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για δεύτερο γκολ προκειμένου να "κλειδώσει" τη νίκη. Όμως, σε τρεις περιπτώσεις ο Μπερίσα είπε "όχι" στους Σεφέροβιτς (53', 67') και Σατσίρι (64'), με εξαιρετικές επεμβάσεις. Μετά το 65ο λεπτό, ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 77' ο Σαντίκου έχασε μία δεύτερη σημαντική ευκαιρία να παραβιάσει την εστία του Ζόμερ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Αλβανοί κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο εντυπωσιακός Ελβετός γκολκίπερ πραγματοποίησε μία ακόμη τρομερή απόκρουση στο 87ο λεπτό σε τετ α τετ με τον Γκάσι.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Γκρανίτ Τζάκα κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του στο χώρο του κέντρου, όντας πανταχού παρών. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στο πρώτο μέρος, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Αλβανία - Ελβετία 0-1

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αλβανία: Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Τζάκα (61' Kάτσε), Κουκέλι, Αμπράσι, Λενιάνι, Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Σαντίκου (82' Γκάσι).

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαΐλι (76' Φράι), Τζάκα, Σατσίρι (88' Φερνάντες), Μεχμέντι (61' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου
Τα πήρε ο Τζάκα και πέταγε μπουκάλια στην αλλαγή του
"Διχασμένη" η μητέρα των αδερφών Τζάκα
Τα highlights στο Αλβανία - Ελβετία

News 24/7

24MEDIA NETWORK