Γαλλία - Ρουμανία 2-1

Το απίθανο γκολ του πολύτιμου Ντιμιτρί Παγέ χάρισε στη Γαλλία την αγχωτική νίκη (2-1) επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro 2016. Ζιρού και Στάνκου οι έτεροι σκόρερ του πρώτου αγώνα στη διοργάνωση.

Γαλλία - Ρουμανία 2-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι "αμφιτρύωνες" Γάλλοι είχαν δύο εμπόδια μπροστά τους: το άγχος της εντός έδρας πρεμιέρας και την καλύτερη άμυνα των προκριματικών (2 γκολ σε 10 ματς). Αν είχαν μάλιστα δεχθεί γκολ στο 4', θα είχαν τρίτο. Το απέφυγαν χάρη στην εξ επαφής απόκρουση του Γιορίς στο πλασέ του Στάνκου και έψαχναν έκτοτε τον τρόπο που θα υπερπηδήσουν τα άλλα δύο.

Η πίεση της έδρας έφερε αρκετά λάθη, που διόρθωνε συνήθως ο ακούραστος Καντέ, την άμυνα των Ρουμάνων ανέλαβε να διασπάσει ο Παγέ με τις προσωπικές ενέργειές του. Από εξτρέμ γινόταν 10άρι και με φτιάχνοντας παιχνίδι για Ζιρού και Γκριεζμάν που μετατρεπόταν διαρκώς σε δεύτερο επιθετικό. Ο άσος της Ατλέτικο στάθηκε άτυχος στο 14' έχοντας κεφαλιά στο δοκάρι, αλλά άστοχος στο 36' από θέση βολής.

Το ίδιο και ο στράικερ της Άρσεναλ που ξόδεψε κάθε μπάλα που βρέθηκε μπροστά του (10', 45', 48'). Για να σκοράρει ο Ζιρού χρειάστηκε ο Ταταρουσάνου να κάνει κακή έξοδο και να τον προλάβει με το κεφάλι ανοίγοντας το σκορ.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους "τρικολόρ" ήταν πως το 1-1 ήρθε πολύ γρήγορα. Στο 64' ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάνκιου και ο Στάνκου ισοφάρισε με ψύχραιμη εκτέλεση στη γωνία του Γιορίς. Μοιραία το παιχνίδι επανήλθε στο σημείο που βρισκόταν πριν από τα δύο γκολ και η Ρουμανία μπορούσε να παίζει όπως ακριβώς ήθελε ο Ιορντανέσκου. Ο Ντεσάμπ ρίσκαρε βγάζοντας τον Πογκμπά για να φέρει στο ματς έναν ακόμη επιθετικό (Μαρσιάλ), υπήρχε ωστόσο πρόβλημα κυκλοφορίας από τη στιγμή που οι Βαλκάνιοι μαζεύτηκαν ακόμη πιο πίσω για να κρατήσουν.

Παρόλα αυτά ο κορυφαίος του γηπέδου τον... λύτρωσε γλιτώνοντάς τον από την σκληρή κριτική με το καλημέρα. Με κίνηση από δεξιά και ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που ο Ταταρουσάνου δεν μπορούσε να φτάσει και το 2-1 έβαλε στους "πετεινούς" σε θέση οδηγού στον Α' όμιλο.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν ήταν μονάχα ο MVP Παγέ που ξεχώρισε. Τα νούμερα του Ν'Γκολό Καντέ, στην πρεμιέρα του σε τέτοιο επίπεδο, ήταν εξωπραγματικά. Καντελελέ τον βάφτισαν ήδη. Είχε 92% στις μεταβιβάσεις (79/86), 10 ανακτήσεις μπάλας, 5 κλεψίματα, 3/3 τάκλινγκ, 1 ασίστ.

Γαλλία - Ρουμανία 2-1

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γαλλία (4-3-3): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66' Κομάν), Παγέ (92' Σισοκό), Ζιρού

Ρουμανία (4-5-1): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Πίντιλι, Χόμπαν, Στάνκιου (72' Κιπτσίου), Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61' Αλίμπεκ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK