Ρουμανία - Αλβανία 0-1

ΙΣΤΟΡΙΚΗ βραδιά για την Αλβανία, η οποία χάρη στο γκολ του Σαντίκου επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Ρουμανία και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Μέσα στο "κόλπο" της πρόκρισης πλέον οι Αλβανοί ως καλύτεροι τρίτοι.

Ρουμανία - Αλβανία 0-1

ΤΟ POLL TOY ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με επιθετικό σχήμα παρέταξε την Αλβανία ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι σε μια προσπάθεια να πάρει τη νίκη που θα της έδινε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Άλλωστε οι Αλβανοί έχοντας γνωρίσει δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς, δεν είχαν περιθώρια για οτιδήποτε άλλο πέρα από τους τρεις βαθμούς. Το ίδιο όμως ίσχυε και για τη Ρουμανία, ωστόσο σε περίπτωση νίκης θα είχαν "κλείσει" κατά 90% θέση στους "16".

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Ρουμανία με τον Στάνκιου να κάνει το σουτ εντός περιοχής και να αναγκάζει τον Μπερίσα σε μια σπουδαία απόκρουση. Η ομάδα του Ιορντανέσκου διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, με την Αλβανία να περιμένει και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Από μια τέτοια στο 43ο λεπτό ο Μεμουσάι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαντίκου σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Ταταρουσάνου για το 0-1. Το πρώτο γκολ της Αλβανία σε τελική φάση Euro ήταν γεγονός και όπως ήταν φυσικό πανηγυρίστηκε δεόντως!

Στην επανάληψη ο Ντε Μπιάζι άλλαξε το σύστημά του έχοντας στο τσεπάκι το υπέρ του σκορ. Έβγαλε τον σκόρερ του Σαντίκου με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώαν και γύρισε την ομάδα του ακόμα πιο πίσω, προκειμένου να διαχειριστεί το 1-0. Η Ρουμανία αύξησε την πίεσή της, όμως αδυνατούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη αλβανική άμυνα. Στο 77' ο Αντόνε έφτασε κοντά στην ισοφάρισε, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ακριβώς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπερίσα.

Αυτή στην ουσία ήταν και η μοναδική σπουδαία φάση για τους Ρουμάνους στην επανάληψη με τους Αλβανούς να κρατούν μέχρι το σφύριγμα της λήξης το 1-0 και να πανηγυρίζουν την ιστορική τους νίκη. Πλέον θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση όλων των αγώνων της φάσης των ομίλων για να δουν αν τελικά θα σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Ρουμάνοι ήταν τόσο ακίνδυνοι στο ματς που τελείωσαν μόλις δύο φάσεις μέσα στην περιοχή της Αλβανίας.

Ρουμανία - Αλβανία 0-1

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρουμανία (4-4-1-1): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Μάτελ, Πόπα (68' Αντόνε), Πρεπελιτσά (46' Σανμαρτεάν), Χόμπαν, Στάνκου, Στάνκιου, Άλιμπεκ (57' Τόρχε)

Αλβανία (4-3-3): Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι, Λενγιάνι (77' Ρόσι), Μεμουσάι, Μπάσα (83' Τσάνα), Αμπράσι, Λίλα, Σαντίκου (59' Μπαλάι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα του Euro 2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK