Ισπανία - Τουρκία 3-0

Ο showman Ινιέστα είχε συμπαραστάτες τους Μοράτα - Νολίτο με αποτέλεσμα η Ισπανία να νικήσει 3-0 την Τουρκία, για τον Δ' όμιλο, και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2016.

Ισπανία - Τουρκία 3-0
Ισπανία Τουρκία Ευρωπαϊκό

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτό που έκανε την εικόνα της Ισπανίας να διαφέρει σε σχέση με το 1-0 του 87' κόντρα στην Τσεχία ήταν η... συμμετοχή στο παιχνίδι των Νολίτο και Μοράτα. Ο Ινιέστα ήταν ξανά απολαυστικός, με αυτήν την ασύγκριτη άνεση που του διακρίνει με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο ο εξτρέμ της Θέλτα και ο φορ της Γιουβέντους απλούστευσαν πολύ τα πράγματα.

Το βράδυ για τους Τούρκους φάνηκε πως θα είναι δύσκολο από το 6' που ο Μπαμπατζάν επενέβη στο σουτ του Μοράτα. Ο Μεχμέτ Τοπάλ είχε "αυτοδοκάρι" στο 11' και παρά τις πολλές επεμβάσεις ή τις κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα "λύγισε" στην πίεση μετά το πρώτο ημίωρο, έχοντας δύο κακές αντιδράσεις στις μπαλιές του Νολίτο και του Φάμπρεγας. Πρώτα έχασε τον Μοράτα για το 1-0 στο 34' και κατόπιν έδωσε... ασίστ στον Νολίτο για το 2-0 του 37'.

Η Ισπανία είχε πάνω από 90% στις μεταβιβάσεις κατά το πρώτο μισό και οι αντιδράσεις της Τουρκίας ήταν πολύ περιορισμένες. Η αλλαγή του Τσαλχάνογλου με τον Σαχίν στο 46' ακυρώθηκε άμεσα από το 3-0 του Μοράτα στο 48', γκολ που έφτιαξε ο εκτεθειμένος Άλμπα μετά την απίθανη κάθετη του Ινιέστα, και οι γείτονες παρέδωσαν τα... όπλα. Περισσότερο ενδιαφέρθηκαν να παίξουν οργανωμένα πίσω από την μπάλα και ν' αποφύγουν τα χειρότερα παρά να κυνηγήσουν οτιδήποτε παρά τις δυο-τρεις επιθετικές προσπάθειες του Γιλμάζ ή του Τουράν.

Η Ισπανία, με τα "φρέσκα" πόδια του Σοριάνο και του Κόκε και τα σταθερά ανεβάσματα του Χουανφράν έψαξε να βρει ευκαιρίες. Της έλειψε ωστόσο η ένταση σε κάθε προσπάθεια. Δεν νοιάστηκε η "φούρια ρόχα" ιδιαίτερα να βρει τέταρτο γκολ, περισσότερο συντηρήθηκε μέσα στο ματς και στο φινάλε γλίτωσε ένα γκολ στο χαμένο τετ α τετ του Σαχάν που καθυστέρησε και πλάσαρε άουτ.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με 92% στις μεταβιβάσεις (619/670 - μέτρηση UEFA) η Ισπανία φρόντισε να μην αφήσει ούτε τα... κουκούτσια στην Τουρκία. Ελάχιστα τα λάθη από τους διεθνείς του Ντελ Μπόσκε, κυρίως εκτός της αντίπαλης περιοχής, άρα και ακίνδυνα.

Ισπανία - Τουρκία 3-0

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ισπανία (4-3-3): Ντε Χέα, Χουανφράν, Ράμος, Πικέ, Άλμπα (81' Αθπιλικουέτα), Μπούσκετς, Φάμπρεγας (71' Κόκε), Ινιέστα, Σίλβα (64' Σοριάνο), Νολίτο, Μοράτα

Τουρκία (4-3-3): Μπαμπατζάν, Γιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν (70' Μάλι), Τουφάν, Ερζιακούπ (62' Σαχάν), Τσαλχάνογλου (46' Σαχίν), Τουράν, Γιλμάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Euro

News 24/7

24MEDIA NETWORK