Τσεχία - Τουρκία 0-2

Η Τσεχία έχανε τις ευκαιρίες, η Τουρκία έβαζε τα γκολ στη Λανς. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έτσι νίκησε 2-0 και περιμένει πλέον τα ματς της Τετάρτης για να διαπιστώσει αν έχει προκριθεί. Αποκλείστηκαν οι Τσέχοι.

Τσεχία - Τουρκία 0-2

TO POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Τούρκοι άρχισαν καλύτερα. Πολύ καλύτερα για την ακρίβεια αφού μόλις στο 10' κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γιλμάζ σε μία φάση που η Τσεχία αιφνιδιάστηκε και άφησε αδικαιολόγητα χώρο στα δεξιά στον Μορ για να δώσει την ασίστ.

Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος, η Τουρκία...απουσίασε από το παιχνίδι δίνοντας τα κλειδιά στους Τσέχους που κυριάρχησαν. Η κυριαρχία τους αυτή μάλιστα δεν μεταφράστηκε μόνο σε κατοχή της μπάλας αλλά και σε σπουδαίες ευκαιρίες (τουλάχιστον τρεις) με κορυφαία το δοκάρι του Σίβοκ στο 16'. Η τουρκική άμυνα δεχόταν τρομερή πίεση χωρίς όμως να καταρρέει.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να προσέχουν πολύ την άμυνά τους η οποία έπαιξε ψηλά και έπαιρνε μεγάλα ρίσκα. Ο Μορ προειδοποίησε μ' ένα εξαιρετικό σουτ που έβγαλε ο Τσεχ στο 58', στο 69' όμως ο Τουφάν δεν λάθεψε (από πάσα του Τοπάλ που βρισκόταν πάντως σε θέση οφ-σάιντ).

Η καλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο Τσεχία (δεν είχε πάψει να κάνει τελικές) δεν μπορούσε παρά να απογοητευτεί. Η Τουρκία είχε πια αυτό που ήθελε και έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να το διαφυλάξει πράγμα που το κατάφερε. Για την πρόκριση πάντως θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Τετάρτη.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αθλημα ουσίας το ποδόσφαιρο και οι Τούρκοι την διέθεταν και με το παραπάνω κόντρα στους Τσέχους. Δύο γκολ προς την εστία έκαναν οι παίκτες του Τερίμ, ισάριθμες κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Πρακτικά πράγματα που τα κάνουν οι ομάδες που έχουν και την τύχη με το μέρος τους.

Τσεχία - Τουρκία 0-2

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Τσεχία (4-3-2-1): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Πούντιλ, Νταρίντα, Πλάζιλ (90' Κόλαρ), Παβέλκα (57' Σκόντα), Κρεΐτσι, Ντότσκαλ (70' Σούραλ), Νέτσιντ.

Τουρκία (4-2-1-3): Μπαμπατζάν, Γκιονούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Κοΐμπασι, Τουφάν, Σελτσούκ Ινάν, Αρντά, Σεν (61' Οζιακουπ), Μορ (69' Σαχάν), Γιλμάζ (90' Τοσούν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK