Ισλανδία - Αυστρία 2-1

Η απίθανη και αήττητη Ισλανδία θα συνεχίσει στα νοκ άουτ του Euro, αφού νίκησε 2-1 την Αυστρία με γκολ στο 94' και προκρίθηκε ως δεύτερη του ΣΤ' ομίλου. Αντίπαλος της στη φάση των 16 η Αγγλία.

Ισλανδία - Αυστρία 2-1

ΤΟ POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το δέλεαρ της πρόκρισης στα νοκ άουτ Ισλανδοί και Αυστριακοί έκαναν τα πάντα για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Τα δεδομένα δεν μεταβλήθηκαν μετά το δοκάρι του Γκούντμουνσον στο 2' ούτε μετά το λάθος του Χάλντορσον, αφού ο Αρναούτοβιτς γλίστρησε και δεν πλάσαρε σωστά. Γρήγορα πάντως, στο 18', ήρθε το 1-0 της Ισλανδίας από τον Μπέντβαρσον να σκοράρει με κοντινό σουτ ύστερα από... εκτέλεση πλάγιου άουτ.

Ο Μαρσέλ Κόλερ είχε επιλέξει ένα 3-4-3 με τον μικρόσωμο Αλάμπα σε θέση φορ (!) και η Αυστρία δεν ήταν εύκολο να πατήσει περιοχή. Υπήρχε πάντως η ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού ο Σκούλασον τράβηξε τον πολυθεσίτη άσο της Μπάγερν υποπίπτοντας σε παράβαση. Ο Ντράγκοβιτς πάντως αστόχησε σημαδεύοντας δοκάρι κι έξω.

Τουλάχιστον οι Κεντροευρωπαίοι δεν έχασαν την πίστη τους και πολέμησαν. Οι αλλαγές στην ανάπαυλα και η μετατροπή του συστήματος με 4-3-3 βελτίωσαν την εικόνα τους και, παρότι δεν πήραν πέναλτι στο 48' (ανατροπή του Σκούλασον στον Ζάμπιτσερ) ο Σεπφ ισοφάρισε στο 60'.

Με μισή ώρα ν' απομένει, οι δυο ομάδες έδωσαν κάθε ικμάδα για να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Οι Αυστριακοί πολιορκώντας για το δεύτερο γκολ και οι Ισλανδοί αμυνόμενοι. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σεπφ στο 72' και το σουτ φάουλ του Αλάμπα στο 80' βρήκαν σ' ετοιμότητα τον Χάλντορσον, ο οποίος άντεξε στην πίεση και όρισε τη μοίρα του αγώνα. Μαζί με τον Τραούστασον, ο οποίος στο 94' και με όλη την Αυστρία μπροστά πλάσαρε σωστά ύστερα από την ασίστ του Μπγιάρνασον.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ήταν μαζί με τον Αλάμπα οι ηγετικές φυσιογνωμίας της Αυστρίας στα προκριματικά. Στο πιο κρίσιμο ματς του Euro ο εξτρέμ της Στόουκ δεν έφτιαξε για τους συμπαίκτες του (εξ ου και το κενό γράφημα), δεν απείλησε, δεν, δεν, δεν. Απογοητευτικός.

Ισλανδία - Αυστρία 2-1

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ούρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (86' Ίνγκασον), Μπ.Μπγιάρνασον, Μπέντβαρσο (71' Ελ.Μπγιάρνασον), Σίγκθορσον (80' Τραούστασον)

Αυστρία (3-4-3): Άλμερ, Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ (46' Σεπφ), Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλζάνκερ (46' Γιάνκο), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτζερ (78' Γιάντσερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK