Ισλανδία - Ουγγαρία 1-1

Η Ισλανδία κρατούσε μέχρι 88ό λεπτό μία υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά ο Μπίρκιρ Μαρ Σάιβαρσον έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους Μαγυάρους.

Ισλανδία - Ουγγαρία 1-1

TO POLL ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μπερντ Στορκ δεν έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", είτε αναγκαστικά, είτε από επιλογή. Ο έμπειρος, Ρόλαντ Γιουχάζ πήρε τη θέση του τραυματία, Ατίλα Φιόλα, ενώ οι Ζόλταν Στίμπερ και Ταμάς Πρίσκιν που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα των Ούγγρων στο πρώτο παιχνίδι αντικατέστησαν τους Κρίστιαν Νέμεθ και Άνταμ Σάλαϊ. Στον αντίποδα, ο Λαρς Λάγκερμπακ παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία.

Η Ουγγαρία μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησε την μπάλα, όμως οι Ισλανδοί με τη συνηθισμένη αμυντική τακτική, κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ του Χάνες Χάλντορσον. Μάλιστα, στο 32' βρέθηκαν μία "ανάσα" από το 1-0, όμως ο "γερόλυκος", Γκάμπορ Κίραλι αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Γιόχαν Γκούντμουνσον. Η χαμένη ευκαιρία έδωσε επιθετική ώθηση στους -τυπικά- γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 40ό λεπτό, ο Γκίλφι Σίγκουρντσον άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Άρον Γκούναρσον από τον Τάμας Κάνταρ, σε μία φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Ούγγρων παικτών.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Ουγγαρία μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, πίεσε για τη γρήγορη ισοφάριση, αλλά πέρα από κάποια μακρινά σουτ του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ, δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Χάλντερσον, ο οποίος παρ' όλα αυτά δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός στις επεμβάσεις του. Η πολιορκία συνεχίστηκε, με τον Στορκ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Άνταμ Σάλαϊ, με σκοπό να τα παίξει "όλα για όλα".

Τελικά, δεν χρειάστηκε η συμβολή του Σάλαϊ, αφού στο 88ο λεπτό Μπίρκιρ Μαρ Σάιβαρσον έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, φέρνοντας το ματς στα ίσα! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Ισλανδοί θα μπορούσαν να "κλέψουν" τη νίκη, αλλά το σουτ του Έιντουρ Γκούντγιονσεν πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κίραλι.

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ουγγαρία επιχείρησε συνολικά 12 σουτ, εκ των οποίων τα 5 εκτός εστίας. Τελικά, χρειάστηκε η συμβολή του... Σάιβαρσον για να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Ισλανδία - Ουγγαρία 1-1

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Α. Γκούναρσον (66' Χάλφρεντσον), Γκούντμουνσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον (85' Γκούντγιονσεν), Μπόντβαρσον (69' Φινμπόγκασον).

Ουγγαρία (4-3-2-1): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμικς, Γιουχάζ (84' Σάλαϊ), Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (66' Νίκολιτς), Ντζούντζακ, Πρίσκιν (66' Μπόντε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Euro

News 24/7

24MEDIA NETWORK