Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

Οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν σημείωσαν τα πρώτα τους διεθνή γκολ, οδηγώντας την Αγγλία στην άνετη επικράτηση με 4-0 επί της Λιθουανίας στο "Γουέμπλεϊ". Σεφτέ στα τέρματα με την εθνική Ισπανίας και ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τη δύσκολη νίκη επί της Ουκρανίας στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

Επαγγελματική νίκη

Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

Τριάντα συνεχόμενους αήττητους εντός έδρας αγώνες σε προκριματική φάση συμπλήρωσε η Ισπανία, η οποία επικράτησε 1-0 της Ουκρανίας στο "Σάντσεθ Πιθχουάν". Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η "φούρια ρόχα" ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα και, μάλιστα, χάρη στο πρώτο διεθνές γκολ του Άλβαρο Μοράτα (στο 28' μετά από ασίστ του Κόκε), ενώ ο Σέρχιο Ράμος σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του εξουδετερωμένου Πιάτοβ στο 41ο λεπτό. Το δεύτερο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, αλλά με εξαίρεση ένα σοβαρό λάθος, ο Ίκερ Κασίγιας έκανε πολλές σημαντικές αποκρούσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα για να διατηρηθεί το 1-0.

Νέοι σκόρερ

Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Αγγλία, η οποία πήρε ώθηση από τα παρθενικά διεθνή γκολ των Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν για να επικρατήσει 4-0 της Λιθουανίας στο "Γουέμπλεϊ". Ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε δοκάρι στο 4', προτού ανοίξει το σκορ στο 6ο λεπτό μετά από προσπάθεια του Ντάνι Γουέλμπεκ, ενώ ο άσος της Άρσεναλ διπλασίασε το προβάδισμα των "λιονταριών" στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Στέρλινγκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 58' και ο νεοεισελθών Κέιν, στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 73'.

Με γκάφα και πέναλτι

Θρίαμβος για Αγγλία, δύσκολα η Ισπανία (VIDEOS)

Παρά το γεγονός πως ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Σουηδία χρειάστηκε μια γκάφα από τον Κεμπάνε στο 46' και ένα πέναλτι στο 84' για να επικρατήσει με 2-0 της ουραγού του 7ου ομίλου, Μολδαβίας. Σκόρερ και των δύο γκολ των φιλοξενούμενων ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Σουηδών στον όμιλο μετά τις ισοπαλίες με Αυστρία και Μαυροβούνιο. Στην αναμέτρηση συμμετείχε και ο άσος του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά, περνώντας ως αλλαγή στο ματς στη θέση του Τελίν στο 70'.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γουέιν Ρούνεϊ έφτασε τα έξι γκολ στις τελευταίες πέντε διεθνείς συμμετοχές

# Η Ισπανία έφτασε τα 30 εντός έδρας ματς χωρίς ήττα σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (τελευταία ήττα το 1-0 από την Ελλάδα εν έτει 2003)

Τα αποτελέσματα της ημέρας

3ος όμιλος

Σλοβακία - Λουξεμβούργο 3-0

(10' Νέμετς,21' Βάις, 40' Πέκαρικ)

Ισπανία - Ουκρανία 1-0

(28' Μοράτα)

ΠΓΔΜ - Λευκορωσία 1-2

(9' Τραϊκόβσκι - 44' Καλάτσεβ, 82' Κορνιλένκο)

5ος όμιλος

Αγγλία - Λιθουανία 4-0

(6' Ρούνεϊ, 45' Γουέλμπεκ, 58' Στέρλινγκ, 73' Κέιν)

Σλοβενία - Σαν Μαρίνο 6-0

(10' Ίλιτσιτς, 49' Καμπλ, 50' Στρούνα, 52' Νοβάκοβιτς, 73' Λαζάρεβιτς, 88' Ίλιτς)

Ελβετία - Εσθονία 3-0

(17' Σχαρ, 27' Τζάκα, 80' Σεφέροβιτς)

7ος όμιλος

Μολδαβία - Σουηδία 0-2

(46', 84' πέν. Iμπραχίμοβιτς)

Λίχτενσταϊν - Αυστρία 0-5

(14' Χάρνικ, 16' Γιάνκο, 59' Αλάμπα, 74' Γιουνούζοβιτς, 93' Αρναούτοβιτς)

Μαυροβούνιο - Ρωσία ( διακοπή)

Τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Σλοβακία - Λουξεμβούργο 3-0

Σλοβενία - Σαν Μαρίνο 6-0

ΠΓΔΜ - Λευκορωσία 1-2

Ελβετία - Εσθονία 3-0

Λίχτενσταϊν - Αυστρία 0-5

Διαβάστε ακόμη:

Γκολ ο Στρούνα κόντρα στο Σαν Μαρίνο (VIDEO)

Σκόραρε κατά λάθος ο Ζλάταν (VIDEO)

Καπνογόνο στο κεφάλι του Ακινφέεβ και διακοπή στο Μαυροβούνιο-Ρωσία (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK