Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Με γκολ του Γουέσλι Σνάιντερ στο 92ο λεπτό, η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τουρκία και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Ο Έντερ έσωσε την Ιταλία (2-2 με την Βουλγαρία στην Σόφια), βαριά ήττα της Κύπρου στις Βρυξέλλες (5-0 από το Βέλγιο).

Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Στην 112η του διεθνή συμμετοχή (ισοφάρισε το ρεκόρ του Φρανκ ντε Μπουρ για μη γκολκίπερ), ο Γουέσλι Σνάιντερ χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην Ολλανδία, σκοράροντας στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς με την Τουρκία (1-1). Οι "οράνιε" είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο απειλητικοί στην κόντρα και τελικά δικαιώθηκαν στο 37' με σκόρερ τον Μπουράκ Γιλμάζ. Ο Γκους Χίντινκ αναγκάστηκε να τα παίξει για όλα με την είσοδο του Μπας Ντοστ αντί του Νάιχελ ντε Γιονγκ, οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και με τη βοήθεια της τύχης (το σουτ του Σνάιντερ στο 92' βρήκε στον Σελτσούκ Ινάν και μπέρδεψε τον Βολκάν Μπαμπατσάν), έφτασαν στην ισοφάριση που τους διατηρεί στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου.

Ιδανικό ντεμπούτο

Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή μη γεννηθέντων Ιταλών στην εθνική ομάδα, ωστόσο ο Έντερ φρόντισε να τον αποστομώσει, αφού στο διεθνές του ντεμπούτο ισοφάρισε 2-2 στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με την Βουλγαρία στο "Βασίλ Λέβσκι" της κρύας και βροχερής Σόφιας. Οι "ατζούρι" προηγήθηκαν μόλις στο 4' με αυτογκόλ του Γιόρνταν Μίνεφ, αλλά οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα σε έξι λεπτά χάρη στα γκολ των Ίβελιν Ποπόβ (στο 11' με μακρινό σουτ) και Ίλιαν Μικάνσκι (στο 17' με κεφαλιά). Οι παίκτες του Ιβάιλο Πέτεβ, όμως, όσο περνούσε η ώρα έδιναν χώρο στους αντιπάλους και τελικά το πλήρωσαν στο 84' με ένα τρομερό σουτ του Έντερ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 58'.

Αναμενόμενη ήττα

Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Η ελλιπέστατη Κύπρος δεν κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση στο "Κινγκ Μποντουάν" των Βρυξελλών, με συνέπεια να ηττηθεί 5-0 από το Βέλγιο και να απωλέσει την τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς άσκησε πίεση από το ξεκίνημα και πήρε από νωρίς σαφές προβάδισμα χάρη στα γκολ των Μαρουάν Φελαϊνί (στο 21' με πλασέ, έπειτα από σύγχυση) και Κρίστιαν Μπεντέκε (στο 35' με κεφαλιά). Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και στο δεύτερο μέρος, ο Φελαϊνί ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 66' με υπέροχο πλασέ, ο Εντέν Αζάρ πήρε τη σκυτάλη στο 67' και ο Μιτσί Μπατσουαγί διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο διεθνές του ντεμπούτο (στο 80΄).

Με άρωμα... Παναθηναϊκού

Ο Σνάιντερ έσωσε την Ολλανδία και ο Έντερ την Ιταλία, συντριβή για Κύπρο (VIDEOS)

Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισε η Κροατία, η οποία επικράτησε 5-1 της Νορβηγίας στο "Μάκσιμιρ". Ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς άνοιξε το σκορ στο 30ό λεπτό με υπέροχο μακρινό πλασέ, ο Ιβάν Πέρισιτς διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με νέο ωραίο πλασέ εκτός περιοχής στο 54' και ο Ίβιτσα Όλιτς πήρε τη σκυτάλη με κοντινή προβολή στο 66'. Ο Ταρίκ Ελγιουνουσί έχασε πέναλτι στο 69', ο Βέντραν Τσόρλουκα αποβλήθηκε στο 74', ο Αλεξάντερ Τετέι μείωσε στο 80' και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι άσοι του Παναθηναϊκού. O Γκόρντον Σίλντενφελντ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75', σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντάριο Σρνα στο 87' και ο Ντάνιελ Πράνιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με διπλή προσπάθεια στο 93'.

Σε ρυθμούς twitter

# Οι Γκόρντον Σίλντενφελντ και Ντάνιελ Πράνιτς του Παναθηναϊκού σκόραραν στο ματς της Κροατίας με την Νορβηγία

# Ο Ιμπραΐμ Αφελάι αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο του ματς της Ολλανδίας με την Τουρκία

# Ο Κάσπαρς Γκορκς του Εργοτέλη φόρεσε γι' ακόμα μία φορά το περιβραχιόνιο της Λετονίας στον αγώνα με την Τσεχία (έβγαλε όλο το 90λεπτο και δέχθηκε κίτρινη στο 29')

# Ο Γκάρεθ Μπέιλ έφτασε τα πέντε γκολ στις τελευταίες έξι διεθνείς αναμετρήσεις

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Καζακστάν - Ισλανδία 0-3

(20' Γκούντιονσεν, 32', 91' Μπιάρνασον)

Τσεχία - Λετονία 1-1

(90' Πίλαρ - 30' Βισνάκοβς)

Κροατία - Νορβηγία 5-1

(30' Μπρόζοβιτς, 54' Πέρισιτς, 66' Όλιτς, 87' Σίλντενφελντ, 94' Πράνιτς - 81' Τετέι)

Ισραήλ - Ουαλία 0-3

(45+1' Ράμσεϊ, 50', 77' Μπέιλ)

Αζερμπαϊτζάν - Μάλτα 2-0

(4' Χουσεΐνοφ, 92' Nαζάροβ)

Βέλγιο - Κύπρος 5-0

(21', 66' Φελαϊνί, 35' Μπεντέκε, 67' Αζάρ, 80' Μπατσουαγί)

Βουλγαρία - Ιταλία 2-2

(11' Ποπόβ, 17' Μικάνσκι - 4' αυτ. Μίνεβ, 84' Έντερ)

Ολλανδία - Τουρκία 1-1

(92' Σνάιντερ - 37' Γιλμάζ)

Ανδόρα - Βοσνία & Ερζεγοβίνη 0-3

(13', 49', 62' Τζέκο)

Τα videos των υπόλοιπων αναμετρήσεων

Τσεχία - Λετονία 1-1

Ισραήλ - Ουαλία 0-3

Αζερμπαϊτζάν - Μάλτα 2-0

Καζακστάν - Ισλανδία 0-3

Ανδόρα - Βοσνία 0-3

Διαβάστε ακόμη:

Σκόραραν Σίλντενφελντ και Πράνιτς κόντρα στην Νορβηγία (VIDEOS)

Πρώτο διεθνές γκολ μετά από έξι χρόνια ο Γκούντιονσεν (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK