Τέλος ο Μπέντο, σενάρια για Σάντος

Η ήττα από την Αλβανία στο εναρκτήριο ματς της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία της Πορτογαλίας.

Τέλος ο Μπέντο, σενάρια για Σάντος

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από κοινού από τον Πάουλο Μπέντο και τον πρόεδρο Φερνάντο Γκόμες.

Ο 45χρονος τεχνικός είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2010 σε ένα νικητήριο ματς με την Δανία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Συνολικά κοουτσάρισε σε 46 αγώνες, καταγράφοντας 25 νίκες, 11 ισοπαλίες κι 9 ήττες.

Η μεγαλύτερη διάκριση της Πορτογαλίας επί των ημερών του Πάουλο Μπέντο ήταν η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, όπου η Ισπανία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι.

Να σημειωθεί ότι ο Πάουλο Μπέντο έγινε ο τρίτος προπονητής της ιβηρικής ομάδας σε συμμετοχές μετά τους Λουίζ Φελίπε Σκολάρι (74) και Κάρλος Κεϊρόζ (49).

Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον Πάουλο Μπέντο είναι οι Φερνάντο Σάντος και Βίτορ Περέιρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK