Καντονά: "Η Καταλονία κέρδισε το Μουντιάλ, όχι η Ισπανία"

Ο Ερίκ Καντονά με δηλώσεις του άναψε φωτιές στους Ίβηρες, τονίζοντας πως η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2010 είναι επιτυχία της Καταλονίας κι όχι της Ισπανίας. Παράλληλα, έδωσε και την πιο... τρελή απάντηση στο ερώτημα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο.

Καντονά: "Η Καταλονία κέρδισε το Μουντιάλ, όχι η Ισπανία"

O Eρίκ Καντονά φρόντισε να τραβήξει πάνω του όλα τα φλας ενόψει της παρουσίας του την Τετάρτη (15/5) στη Σανγκάη όπου θα απονεμηθούν τα βραβεία Laureus.

O πρώην άσος της Γιουνάιτεντ μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2010 είναι επιτυχία της Καταλονίας κι όχι της Ισπανίας. Παράλληλα, έδωσε και την πιο... τρελή απάντηση στο ερώτημα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Καταλονία κέρδισε το Μουντιάλ. Η Ισπανία νίκησε έχοντας 10 παίκτες της Μπαρτσελόνα στο ρόστερ της. Δεν κέρδισε η Ισπανία το Μουντιάλ, το κέρδισε η Καταλονία, το κέρδισε η Μπαρτσελόνα.

Είμαι σίγουρος πως όταν τα φυτώρια της Μπαρτσελόνα και των άλλων ισπανικών ομάδων βγάλουν νέους παίκτες, η Ισπανία θα ανθίσει και πάλι", δήλωσε αρχικά ο "βασιλιάς Ερίκ", για να υποκλιθεί κατόπιν στην αξία του Χαβιέρ Παστόρε.

"Ούτε Μέσι, ούτε Κριστιάνο. Παστόρε! Για μένα είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης που υπάρχει στον κόσμο. Τον έχω δει να αγωνίζεται δύο φορές και είναι ένας ξεχωριστός παίκτης.

Σε αιφνιδιάζει σε κάθε στιγμή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να σκοράρεις, ο Παστόρε σε εκπλήσσει με τις πάσες και την κίνησή του".

Για τον Καντονά το κορυφαίο πρωτάθλημα είναι αυτό της Premier League και μετά έπονται η Bundesliga και η... Μπαρτσελόνα, ενώ αναφορικά με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ είπε:

"Η φιλοσοφία του Φαν Χάαλ ταιριάζει με αυτή της Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που η Γιουνάιτεντ έγινε και πάλι η βασίλισσα του Μάντσεστερ. Η Σίτι πρέπει να επενδύσει περισσότερο στις ακαδημίες της.

Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα αλλά για να διατηρήσει την κυριαρχία της χρειάζεται να βγάλει και παίκτες από τις ακαδημίες της και να βασιστεί σε αυτούς. Δείτε απλά τη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί να αγοράσει όλους τους παίκτες που θέλει αλλά δίνει σημασία στο να βάλει στην πρώτη ομάδα παίκτες που έχουν ξεκινήσει μαζί από τα τμήματα υποδομής".

Στο ερώτημα τέλος για το ποιον υποψήφιο στηρίζει για την προεδρία της FIFA, δεν έκρυψε την προτίμησή του για τον Λουίς Φίγκο: "Πάντα υποστηρίζω εκείνους που ήταν παίκτες. Στηρίζω τον Φίγκο για πρόεδρο της FIFA καθώς νομίζω πως ο Μπλάτερ δεν έπαιξε ποτέ του ποδόσφαιρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK