Kαμπάλα - Ντόρτμουντ 1-3

Με χατ-τρικ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, η Ντόρτμουντ νίκησε την Καμπάλα με 3-1 στο Μπακού και έφτασε τους επτά βαθμούς στην κορυφή του τρίτου ομίλου του Europa League. Ο Ντοντό μείωσε στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους.

Kαμπάλα - Ντόρτμουντ 1-3

Κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει την Καμπάλα. Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως προσπάθησε να περάσει η ομάδα από το Μπακού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, πολιορκώντας την Ντόρτμουντ. Στο 6' η κεφαλιά του αφύλακτου Ζενγιόβ πέρασε άουτ, στο 7' ο Ντοντό πλάσαρε άουτ σε κενή εστία και τρία λεπτά αργότερα, στο 11', ο ίδιος παίκτης βγήκε τετ-α-τετ, "κρέμασε" τον Βάιντενφελερ αλλά ο Γκίντερ πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Από το σημείο εκείνο, οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν άλλα περιθώρια στην Καμπάλα, φτάνοντας στο γκολ στο 31' με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος πλάσαρε εκπληκτικά εκτός περιοχής, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Μπεζοτόσνι. Στο 37', o 26χρονος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με δυνατό σουτ.

Τα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου έδωσαν στη γερμανική ομάδα τη δυνατότητα να μπει πιο χαλαρά στο δεύτερο μέρος, ελέγχοντας μεν τον ρυθμό, χωρίς όμως να βιάζεται. Στο 72', ο Ομπαμεγιάνγκ ολοκλήρωσε τον προσωπικό θρίαμβό του σημειώνοντας από κοντά το τρίτο γκολ του στο ματς. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Καμπάλα ήταν να μειώσει σε 1-3 στις καθυστερήσεις με τον Ντοντό.

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Ντασνταμίροβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Μέσα (83' Σαντίκοβ), Γκάι, Φακούντο Περέιρα (60'Ζαργκάροφ), Ζενγιόβ (79' Ζετς), Ντοντό, Αντόνοβ.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (63' Πίστσεκ), Παρκ Γιου-Χο, Γιντογάν (63' Μπέντερ), Βάιγκλ, Καγκάβα, Χόφμαν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ (69' Σμέλτσερ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK