Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ, έστω κι αργά, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με 1-0 της Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ". Ο Ρόμπερτ Μακ "χρυσός σκόρερ", εξαιρετική εμφάνιση από τον Παναγιώτη Γλύκο, τρία δοκάρια οι Βεστφαλοί!

Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ 0-1
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

H Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κι έχασε μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Ο Σίντζι Καγκάβα έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στη "ρίζα" του δεξιού δοκαριού του Παναγιώτη Γλύκου. Ο Ιγκόρ Τούντορ, βλέποντας τα... δύσκολα, δημιούργησε δύο ζώνες άμυνας, έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.

Σε μία εξ αυτών, ο Ρόμπερτ Μακ έβαλε σε θέση οδηγού τον "Δικέφαλο". Ο Γκόικο Τσίμιροτ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος έβγαλε τρομερή κάθετη στον Σλοβάκο που πέρασε τον Ρόμαν Βάιντενφέλερ και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1. Οι Γερμανοί πίεσαν άμεσα για την ισοφάριση κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 42' με τον Μάρκο Ρόις. O Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Γιανουζάι, η μπάλα κατέληξε στον Γερμανό σούπερ σταρ των Βεστφαλών, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Γλύκος δήλωσε "παρών" και κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο σουτ του Μχιταριάν (47') και στις κεφαλιές των Καγκάβα (52') και Γκίντερ (53'). Η είσοδος του Αρμένιου μεσοεπιθετικού βοήθησε την Ντόρτμουντ, η οποία συνέχισε να "σφυροκοπεί" την εστία του "Δικεφάλου". Γι' αυτό το λόγο ο Τούντορ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λέοβατς και Σάμπο στη θέση των Μακ και Μπερμπάτοφ. Στο 76' ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε για τρίτη(!) φορά την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γλύκου, με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Τούχελ κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ "άντεξε" και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη για το γόητρό του.

Δείτε το γκολ:

MVP

Ο Ρόμπερτ Μακ πέτυχε το "χρυσό" γκολ, όμως ο Παναγιώτης Γλύκος με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για τον "Δικέφαλο" και παράλληλα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Τόμας Τούχελ επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Άντριαν Ράμος, αλλά ο Κολομβιανός δεν τον δικαίωσε, καθώς σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ, έστω και την ύστατη στιγμή, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στους εφετινούς ομίλους του Europa League. Η τύχη βοήθησε τον "Δικέφαλο", αφού τρεις φορές η μπάλα "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Παράλληλα, ο Ιγκόρ Τούντορ ευτύχησε να έχει σε τρομερή ημέρα τον Έλληνα τερματοφύλακα που κράτησε σ' αρκετές περιπτώσεις όρθια την ομάδα του, με τρομερές αποκρούσεις. Οι καίριες αλλαγές του Κροάτη σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα "κλείδωσαν" τη νίκη, καθώς, παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και έφυγαν νικητές από το "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στέντζελ, Μπέντερ (46' Βάιγκλ), Γιανουζάι, Ρόις (46' Μχιταριάν), Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνκ), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο).

To live της αναμέτρησης

18:04
Καλησπέρα σας.

18:05
Μαζί θα παρακολουθήσουμε όσα συμβαίνουν πριν και κατά τα τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".
18:08
Το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League θα ξεκινήσει στις 20:00.
18:09
Υπενθυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο έχοντας αποκλειστεί από την προηγούμενη αγωνιστική, σε αντίθεση με τους Βεστφαλούς που κυνηγούν την πρώτη θέση του ομίλου, αναζητώντας καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της Κράσνονταρ, που παίζει στην έδρα της επίσης αδιάφορης Γκαμπάλα.
18:19
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν στο γήπεδο και να παίρνουν τη θέση τους στο πέταλο.
18:20
Έξω από το γήπεδο έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί και υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι αυστηροί, ενώ υπάρχει και άνθρωπος που τους μιλάει στα ελληνικά, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά με μεγάφωνο: "Κάντε λίγη υπομονή, όλοι θα μπείτε στο γήπεδο σιγά σιγά".
18:21
Εικόνα από τον σύνδεσμο των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Ντόρτμουντ όπου νωρίτερα στήθηκε "ασπρόμαυρο πάρτι".
18:23
Εικόνα από την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους
18:26

18:31

18:31
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει να τραγουδούν και τα πρώτα συνθήματα.
18:38
Στο γήπεδο θα βρίσκεται και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Νωρίτερα η σύζυγός του, Βάσω Βεργίδου, δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία στην οποία το ζευγάρι, με οδηγό τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, ταξιδεύει με το αυτοκίνητο για το Ντόρτμουντ.
18:39
Γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν να μπαίνουν στις κερκίδες οι πρώτοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
18:41
Πριν από λίγο οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.
18:42

Οι παίκτες ολοκλήρωσαν τη βόλτα τους και τώρα ο Τούντορ έχει συζήτηση μπροστά στη φυσούνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας Κυριάκο Κυριάκο και Παναγιώτη Αρωνιάδη.

18:54

Πριν λίγο άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο και οπαδοί της Ντόρτμουντ και υπήρξαν χλιαρές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατά διαστήματα φωνάζουν και συνθήματα.

18:58

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ σήκωσαν μία σημαία με σήμα του ΠΑΟΚ και το κόκκινο της διαγραφής πάνω και οι οπαδοί του Δικεφάλου άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Άρη.

19:03
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ, Μπερμπάτοφ.
19:07
Η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ, Γιανουζάι, Ρόις, Καγκάβα, Ράμος.
19:08

19:12
Ο πάγκος της Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Παπασταθόπουλος, Βάιγκλ, Χόφμαν, Μκιταριάν, Λάιτνερ, Ομπαμεγιάνγκ.
19:14
Οι αναπληρωματικοί του ΠΑΟΚ: Όλσεν, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Σάμπο, Πέλκας, Αντώνης, Αθανασιάδης.
19:15

19:17

19:17

19:17

19:19
Η διάταξη του ΠΑΟΚ
19:23
Βγήκε για ζέσταμα η Ντόρτμουντ.
19:26
Βγήκαν για ζέσταμα και αποθεώθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
19:28
Συνθήματα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
19:32
Το γήπεδο γεμίζει σιγά σιγά με την ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετική.
19:38
Το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πλέον κατάμεστο, ενώ απομένει λιγότερο από μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
19:49

19:52
Βίντεο του PAOK TV από την άφιξη της "ασπρόμαυρης" αποστολής
19:58
Βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Όλα έτοιμα για τη σέντρα.
20:00

20:01
1' Έναρξη του αγώνα.
20:02
Κι άλλο βίντεο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
20:04
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά.
20:05
5' Ωραία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, αλλά η σέντρα του Κωνσταντινίδη προς τον Μπερμπάτοφ ήταν κακή και κατέληξε απευθείας άουτ.
20:10
Η Ντόρτμουντ έχει την κατοχή και προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν κλείσει τους χώρους.
20:11
10' Καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ! Διαγώνιο σουτ του Καγκάβα μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ, "χτύπησε" στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ!
20:17
16' Ο Ρόις επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Τζιόλης έκανε την προβολή κι έστειλε την μπάλα πλάγιο άουτ.
20:21
Οι φίλοι της Ντόρτμουντ (μικροί και μεγάλοι) το διασκεδάζουν...
20:24
23' Ευκαιρία για την Ντόρμουντ! Ο Ρόις μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Γκίντερ πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Γλύκου.
20:27
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δίνουν δυναμικό παρών στις εξέδρες του "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".
20:28
26' Ο Τζαβέλλας έστειλε με διπλή προσπάθεια την μπάλα στα δίχτυα του Βάιντενφέλερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.
20:33
33' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Εξαιρετική κάθετη του Μυστακίδη στον Μακ, ο οποίος πέρασε και τον Βάιντενφελερ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!
20:36
36' Κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντινίδη.
20:37
To 0-1 του ΠΑΟΚ:
20:38
Εξαιρετικά στημένος ο "Δικέφαλος" μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αφήνει την Ντόρτμουντ να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του.
20:41
Την ίδια ώρα η Κρασνοντάρ προηγείται με 1-0 της Καμπάλα.
20:42
42' ΔΟΚΑΡΙ για την Ντόρτμουντ! Ο Γλύκος απέκρουσε το σουτ του Γιανουζάι, η μπάλα κατέληξε στον Ρόις, αλλά το σουτ του Γερμανού από πλεονεκτική θέση "τράνταξε" το αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ!
20:44
43' Κίτρινη κάρτα στον Γιανουζάι.
20:46
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0.
20:47
O Σλοβάκος πανηγύρισε με τους φίλους του ΠΑΟΚ την επίτευξη του γκολ.
21:01
46' Διπλή αλλαγή για την Ντόρτμουντ. Οι Μχιταριάν και Βάιγκλ στη θέση των Ρόις και Μπέντερ.
21:02
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
21:03
47' Τρομερή απόκρουση του Γλύκου σε τετ α τετ με τον Μχιταριάν!
21:04
"Κοκορομαχία" μεταξύ του Τζαβέλλα και του Γιανουζάι που λήγει με την παρέμβαση του διαιτητή.
21:06
Οι Γερμανοί πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης.
21:07
"Αντέχει" ο ΠΑΟΚ.
21:09
52' Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Γλύκου! Σέντρα του Παρκ, κεφαλιά του Καγκάβα, ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ!
21:09
53' Νέα φάση για την Ντόρτμουντ, με τον Γλύκο να μπλοκάρει την κεφαλιά του Γκίντερ.
21:14
Οι Βεστφαλοί έχουν κλείσει στα καρέ τους τούς παίκτες του ΠΑΟΚ.
21:16
Η είσοδος του Μχιταριάν έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τη γερμανική ομάδα. Ιδιαίτερα δραστήριος ο Αρμένιος άσος.
21:16
60' Ωραίο σουτ του Μχιταριάν, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.
21:18
Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ προσπαθούν να "χτυπήσουν" στην κόντρα με τον ταχύτατο Μακ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Σλοβάκος έχει υποδειχθεί -σωστά- σε θέση οφσάιντ.
21:22
Σωτήρια προβολή του Μυστακίδη πάνω στον Γιανουζάι.
21:22
66' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λέοβατς στη θέση του Μακ.
21:22
66' Αλλαγή για την Ντόρτμουντ. Ο Ομπαμεγιάνγκ στη θέση του Καγκάβα.
21:25
68' Δυνατό σουτ του Στέντζελ, πάνω από την εστία του Γλύκου.
21:26
Ο Λεόβατς πήρε τη θέση του Μυστακίδη στα αριστερά κι ο νεαρός επιθετικός έχει πάει στο πλευρό του Μπερμπάτοφ.
21:27
71' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπερμάτοφ εκτός, ο Σάμπο εντός.
21:32
76' Τρίτο ΔΟΚΑΡΙ για την Ντόρτμουντ! Κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα "τράνταξε" το δεξί δοκάρι του Γλύκου!
21:34
77' Τελευταία αλλαγή για τον "Δικέφαλο". Ο Ροντρίγκες στη θέση του Μυστακίδη.
21:36
80' Μακρινό σουτ του Μχιταριάν, άουτ.
21:40
83' Κεφαλιά του Μχιταριάν, στην αγκαλιά του Γλύκου.
21:41
Ασφυκτική πίεση από τους γηπεδούχους.
21:47
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
21:47
91' Σουτ του Ράμος, άουτ.
21:47
Ο Γλύκος αγωνίζεται τραυματίας στα τελευταία λεπτά, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλη αλλαγή.
21:51
94' Τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ παίρνει μία σπουδαία νίκη γοήτρου μέσα "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".
21:52
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK