Η ΑΕΚ έπαιξε μισό παιχνίδι και πήρε τη... μισή πρόκριση

Η Ριέκα έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο την ΑΕΚ πετυχαίνοντας δυο γκολ και έχοντας δυο δοκάρια, όμως το γκολ του Αραούχο στο 45+2' γύρισε... τούμπα την ψυχολογία. Η Ένωση όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον "Τσίνο" να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 89ο λεπτό.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
lazaros simoes aek rieka EUROKINISSI

Το πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ έμοιαζε λες και βγήκε από το χειρότερο εφιάλτη των οπαδών της. Η Ριέκα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με τους Γαλανόπουλο, Λόπες και Τσιγκρίνσκι να κάνουν τη μία γκέλα μετά την άλλη, προηγήθηκε με δυο τέρματα, είχε δυο δοκάρια κι άλλες ευκαιρίες, όμως ο "σκύλος" Αραούχο... μυρίστηκε "αίμα" και άλλαξε τη ροή του αγώνα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ένωση πήρε την ψυχολογία που της έλειπε, μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε σε μία τυχερή φάση με τον Χριστοδουλόπουλο, όμως στη συνέχεια... έσκασε και δεν απείλησε.

Στη μία και μοναδική σοβαρή φορά, βέβαια, θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, αν ο Αραούχο, που κέρδισε δυο κόντρες, δεν σημάδευε το δοκάρι στο 89ο λεπτό.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ-ΡΙΕΚΑ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΑΟΥΧΟ
aek panigiriki omadiki rieka EUROKINISSI

Κάθε κόρνερ έμοιαζε με φάση για την Ριέκα. Έτσι, στο 8ο λεπτό ο Πάβιτσιτς εκτέλεσε, ο Ακόστι έκανε ασίστ με το... κεφάλι στον Γκοργκόν, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα οι Κροάτες είχαν δυο δοκάρια, αρχικά με τον Ζούπαριτς και στη συνέχεια με τον Γκοργκόν, ενώ στο 25ο λεπτό ο Ακόστι ολομόναχος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Ριέκα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Βράνιες γύρισε προς τα πίσω(!) με το κεφάλι και ο Τσιγκρίνσκι αντί να διώξει, κοιτούσε τον Γκοργκόν που σούταρε και νικούσε τον Ανέστη. Κάπου εκεί η Ριέκα... σταμάτησε. Είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 40ο λεπτό με τον δαιμόνιο Γκαβράνοβιτς που... μπλέχτηκε και τέλος.

Τα πάντα άλλαξαν στο 45+2', όταν ο Μπακάκης έκανε μία σέντρα από τα δεξιά, ο Λιβάγια άφησε υπέροχα στον Αραούχο και αυτός με προβολή μείωσε σε 1-2. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και στο 55ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα!

Φάουλ του Μπακασέτα, ο Πρσκάλο έδιωξε πάνω στον Χριστοδουλόπουλο και αυτός ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2-2. Κάπου εκεί άρχισε να βγαίνει η κούραση. Ναι μεν η ΑΕΚ είχε κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 89ο λεπτό, ωστόσο, χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για την ολική ανατροπή και πρόκριση.

Ο Αραούχο πήρε δυο κόντρες, η μπάλα στρώθηκε ωραία στην μικρή περιοχή, όμως το σουτ του Αργεντινού σταμάτησε στο δοκάρι! Πλέον η ΑΕΚ πρέπει να μην χάσει στην Αυστρία κόντρα στην Αούστρια, έτσι ώστε να πάρει την πρόκριση. Ο Μανόλο Χιμένεθ βέβαια πρέπει να μην χάσει ένα ακόμα ημίχρονο, αφού δεν γίνεται πάντα να γυρνάνε τα παιχνίδια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο (30' Λιβάγια), Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85' Πατίτο), Αραούχο.

ΡΙΕΚΑ (Κεκ): Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μάλες, Μπράνταριτς, Πάβιτσιτς (91' Τσνιτς), Ακόστι (70' Κβρζιτς), Γκόργκον, Γκαβράνοβιτς (Πούλιτς 81').

Σκόρερ: 0-1 (8' Γκόργκον), 0-2 (26' Γκόργκον), 1-2 (45+2' Αραούχο), 2-2 (55' Λάζαρος).

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK