Δικέφαλος αετός... ξέσκισε τη Ριέκα

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ στην Κροατία επί της πρωταθλήτριας της χώρας, Ριέκα με 2-1. Ο Μανόλο Χιμένεθ προσέγγισε με μαεστρία από πλευράς στρατηγικής το ματς, κλείνοντας τα ατού των γηπεδούχων και με γκολ αριστούργημα του "καλλιτέχνη" Λάζαρου πανηγύρισε το πρώτο ευρωπαϊκό "διπλό" μετά το 2011.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
aek panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έθεσε γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, καθώς νίκησε μια από τις βασικές ανταγωνίστριές της στη μάχη για τη δεύτερη θέση, τη Ριέκα, στην έδρα της και ισοβαθμεί στον όμιλο με το πρώτο φαβορί τη Μίλαν που έκανε... πάρτι στη Βιέννη, διαλύοντας την Αούστρια με 5-1.

Ο Χιμένεθ είδε την ομάδα του να μπαίνει εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, να πρεσάρει εξαιρετικά τους παίκτες της Ριέκα, κλείνοντας τους διαδρόμους στα ατού των γηπεδούχων. Ο Μάνταλος κουμάνταρε αρχηγικά τη μεσαία γραμμή, ενώ παράλληλα ο Λιβάγια σε μία συνέχεια της καλής του εμφάνισης με την ΑΕΛ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 16' της αναμέτρησης ο αρχηγός της ΑΕΚ, που σκόραρε και την Κυριακή, βρήκε δίχτυα και στη Ριέκα, κάνοντας το 1-0 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων.

ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Η Ριέκα, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την "κιτρινόμαυρη" εστία, ευτύχησε να ισοφαρίσει χτυπώντας την ΑΕΚ στην... ευρωπαϊκή της αδυναμία, στα στημένα δηλαδή. Ο Έλεζ στο 29' έκανε το 1-1 για τους πρωταθλητές Κροατίας, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να κόψει τα "φτερά" των ποδοσφαιριστών του Χιμένεθ.

ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο "δικέφαλος" συνέχισε την σωστή του προσέγγιση στο παιχνίδι και δικαιώθηκε στο 62'. Ο Μπακασέτας κέρδισε το φάουλ και ζήτησε να το εκτελέσει... Ο Χιμένεθ είπε "όχι" και έδωσε το "ok" στον Λάζαρο να το πάρει πάνω του.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με καταπληκτική εκτέλεση έστειλε για... τσάι τον γκολκίπερ της Ριέκα, Πράσκαλο διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ κρατούσε ανέπαφη την εστία της θα κατάφερνε να μην δεχθεί γκολ για έκτο συνεχόμενο ματς, ωστόσο δεν της... έκατσε. Παράλληλα η ελληνική ομάδα διεύρυνε το άριστο ρεκόρ της με κροατικές ομάδες, έχοντας έξι νίκες σ' επτά ματς!

Ριέκα: Πρσάλκο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς (81’ Ματέι), Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Έμπερ, Κβρζιτς (74’ Ακόστι), Γκοργκόν.

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Λιβάγια (85’ Αραούχο)

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK