Η Μίλαν και οι... βατές στο δρόμο της ΑΕΚ

Δια χειρός Ερίκ Αμπιντάλ η ΑΕΚ κατέληξε στον 4ο όμιλο του Europa League. Με την ενισχύμενη Μίλαν, την Αούστρια Βιέννης και τη Ριέκα, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός, κληρώθηκε η Ένωση που απέκτησε αυξημένες πιθανότητες για την πρόκρισή της στα νοκ άουτ παρότι ήταν στο δ' γκρουπ δυναμικότητας.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE:

Μίλαν

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας Μίλαν και Άρσεναλ ήταν αναμφίβολα τα δύο πιο "βαριά" και "εμπορικά" ονόματα και ο Ερίκ Αμπιντάλ (που διάλεγε τα μπαλάκια στην κληρωτίδα) έριξε την ΑΕΚ πάνω στην πρώτη. Αναμφίβολα τα δύο ματς με τους "ροσονέρι" αποτελούν μία τεράστια πρόκληση για όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια αφού αφενός θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία μάλιστα σάρωσε το φετινό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι, και αφετέρου θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα που τους φέρνει γλυκές θύμησες προ δεκαετίας.Αναφερόμαστε φυσικά στη σεζόν 2006-07, τότε που η Ένωση είχε επικρατήσει με 1-0 της ιταλικής ομάδας στο ΟΑΚΑ και είχε πετύχει μία από τις ιστορικότερες νίκες της στην Ευρώπη, σε μία σεζόν μάλιστα που το φινάλε της είχε βρει τους Μιλανέζους να κατακτούν το "Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά".

Η Μίλαν και οι... βατές στο δρόμο της ΑΕΚ

Με τη συνολική αξία του ρόστερ της στα 352.000.000 ευρώ και με τη νέα διοίκηση (πήραν τα ηνία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι) να ξοδεύει πάνω από 200.000.000 ευρώ για να φέρει 11 νέους παίκτες στο "San Siro" (Μπονούτσι, Σίλβα, Κόντι, Τσαλχάνογλου, Ροντρίγκες, Μουσάκιο, Μπίγλια, Κεσιέ, Κάλινιτς, Αντόνιο Ντοναρούμα, Μπορίνι) η ομάδα του Μιλάνου είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και το σίγουρο είναι πως στο ματς της Αθήνας οι οπαδοί της ΑΕΚ θα κάνουν sold out για να δουν από κοντά τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του απέναντι στους άσους του Βιτσέντσο Μοντέλα. Στα τέσσερα ματς που έδωσε μέχρι στιγμής στο φετινό Europa League έχει "4 στα 4", μετρώντας δύο νίκες με Κραϊόβα (1-0 εκτός, 2-0 εντός) και ισάριθμες με Σκεντίγια (6-0 εντός, 1-0 εκτός).

Αούστρια Βιέννης

Η αντίπαλος που έμελε να βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ήταν η Αούστρια Βιέννης, η οποία μαζί με την συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλό της,Ραπίντ, αποτελούν τις δύο πιο γνωστές εκπροσώπους του αυστριακού ποδοσφαίρο (αμφότερες είναι οι μοναδικές που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από τη μεγάλη κατηγορία). Είναι άλλωστε η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων (21) στη χώρα της ενώ προσθέτοντας τα 27 Κύπελλα Αυστρίας και τα 6 Super Cup έχουμε το ολοκληρωμένο παζλ της πιο επιτυχημένης ομάδας εντός αυστριακών συνόρων. Ιστορικά, οι μεγάλες της στιγμές στα ευρωπαϊκά σαλόνια καταγράφονται στα τέλη της δεκαετίας του '70 και συγκεκριμένα μέσα σε μία διετία, αφού το 1978 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και το 1979 αγωνίστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)
Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Πέρυσι τερμάτισε στη 2η θέση ενώ το φετινό καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως δεν υπήρχε παίκτης που να απέκτησε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι δίνοντας πάνω από 1.000.000 ευρώ. Για να φτάσει μέχρι τους ομίλους χρειάστηκε να αποκλείσει πρώτα την κυπριακή ΑΕΛ στον τρίτο προκριματικό γύρο (0-0 εντός, νίκησε 2-1 στην Κύπρο) και έπειτα την κροατική Όσιγιεκ στα πλέι οφς (νίκησε 2-1 εκτός στο πρώτο ματς, έχασε 1-0 εντός στη ρεβάνς). Στον πάγκο της βρίσκεται ένας γνωστός πρώην άσος του ποδοσφαίρου, με τον 49χρονο πλέον Τόρστεν Φινκ να μετράει ως ποδοσφαιριστής 150 συμμετοχές στη Bundesliga, από το 1997 μέχρι το 2003, με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Ριέκα

Από τις μάχες με τον Ολυμπιακό με φόντο το σεντόνι του Champions League στους ομίλους του Europa League απέναντι στην έτερη εκπρόσωπο της Ελλάδας στις φετινές ευρωπαϊκές διοργάνωσεις από εδώ και πέρα, στην ΑΕΚ. Η Ριέκα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να γκρεμίσει από την κορυφή την μέχρι πρότινος αχτύπητη Ντίναμο Ζάγκρεμπ και να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα Κροατίας στην ιστορία της, ωστόσο το εμπόδιο του Ολυμπιακού αποδείχτηκε πολύ υψηλό για εκείνη και με δύο ήττες (1-2 στον Πειραιά και 0-1 εντός έδρας την περασμένη Τρίτη) αποχαιρέτησε το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έτσι συνεχίζει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από την εικόνα της στα ματς με τους Πειραιώτες μπορούμε να πούμε πως η ΑΕΚ έχει τα φόντα να την "βάλει από κάτω", με τους Κροάτες είναι μία ομάδα στα μέτρα της Ένωσης, καθώς η αμυντική τους γραμμή "χωλαίνει" και είναι ομάδα που στηρίζεται κυρίως στη δύναμη (στο σκληρό παιχνίδι) και στις αντεπιθέσεις. Έχει πρόβλημα πάντως στο γκολ παρά την παρουσία των εξαιρετικών από τη μέση και μπροστά Χέμπερ και Γκαβράνοβιτς και αυτό φάνηκε στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό όταν μπροστά στην εστία τα... έχαναν μόνοι τους! Αντίπαλος της ΑΕΚ θα τεθεί και ο Χάρης Μαυρίας καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού στην Ριέκα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ 12 ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ EUROPA LEAGUE:

Η Μίλαν και οι... βατές στο δρόμο της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK