Ο Χιμένεθ θα έχει οδηγό το θρίαμβο του 2006

Ταπεινός, φιλόδοξος, οραματιστής. Ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε χαμηλούς τόνους μετά την κλήρωση της ΑΕΚ για τους ομίλους του Europa League. Ταυτόχρονα όμως έθεσε ως ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Λογική η προσέγγισή του...

Ο Χιμένεθ θα έχει οδηγό το θρίαμβο του 2006

Η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα συνδυαστεί με την αναβίωση των αγώνων που έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν με τη Μίλαν. Εκείνο το "κιτρινόμαυρο" 1-0, από το φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, είναι σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ, το ιδανικό παράδειγμα, ο μπούσουλας που οφείλει να έχει η τωρινή ομάδα. Και τότε άλλωστε Ισπανός, ο Σέρα Φερέρ, ήταν στον πάγκο της!

" Ασφαλώς και υπάρχουν πιθανότητες, αλλά πρέπει να έχουμε να ξέρουμε ότι θ' αντιμετωπίσουμε μια τεράστια ομάδα και άλλες δύο πολύ καλές. Γνωρίζω τη Μίλαν πολύ καλά, είδα τη Ριέκα με τον Ολυμπιακό, ενώ την Αούστρια θα την μάθω καλά και θα την αναλύσω.

Πάντα παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Οικονομικά θα ήθελα την Μίλαν στην πρεμιέρα εντός για να έχει έσοδα ο σύλλογος και αγωνιστικά θα προτιμούσα την τελευταία αναμέτρηση να παίξουμε με τη Μίλαν εκτός. Θα δείξω στους ποδοσφαιριστές μου το βίντεο από τη νίκη το 2006, εκείνη την εποχή ήταν μια πολύ δυνατή Μίλαν αλλά και μια πολύ καλή ΑΕΚ. Είναι ένας αγώνας - σήμα κατατεθέν για το τι μπορείς να καταφέρεις όταν το πιστεύεις πολύ.

Πρέπει να προχωρήσουμε σιγά σιγά και να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας για να φτάσουμε μακριά. Φυσικά είναι σημαντικό να παίξουμε με τη Μίλαν, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα σε τρεις ημέρες. Αν υπάρξει αυτοεκτίμηση, αυτοέλεγχος και δουλέψουμε με ταπεινότητα και σκληρά, μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν.

Ονειρευόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε και επαγγελματίες, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο.

Το παιχνίδι με την Μίλαν είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε αν και δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί", δήλωσε στην CosmoteTV o Ισπανός προπονητής μετά την κλήρωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK