Αντίπαλοι Αστέρα: Ασταμάτητος ο Καβενάγκι, "πύρρειος" νίκη ο ΑΠΟΕΛ

Ο Φερνάντο Καβενάγκι σκόραρε το τέταρτο γκολ του σε τρεις αγώνες και χάρισε στον ΑΠΟΕΛ την εκτός έδρας επικράτηση με 1-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς, σε ένα ματς με πολλούς τραυματισμούς. Νίκες για Σάλκε και Σπάρτα Πράγας.

Αντίπαλοι Αστέρα: Ασταμάτητος ο Καβενάγκι, "πύρρειος" νίκη ο ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ

Η πρώτη συμμετοχή του Φερνάντο Καβενάγκι στο αρχικό σχήμα έφερε γούρι στον ΑΠΟΕΛ , ο οποίος επικράτησε 1-0 της Δόξας Κατωκοπιάς με γκολ του Αργεντινού και επανήλθε στις επιτυχίες μετά από το 2-2 με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο 32χρονος επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Δημητρίου, ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε στο 13ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη στους πρωταθλητές Κύπρου.

Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε λαβωμένος από το Μακάρειο, καθώς ο Καρλάο ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα αποχώρησαν τραυματίες οι Ινιάκι Αστίθ και Πιέρος Σωτηρίου.

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Βάτερμαν, Αστίθ (70' Χαραλαμπίδης), Ιωάννου, Αρτυματάς, Σέρζιο, Μακρίδης, Μοράις, Βάντερ, Στίλιτς, Εφραίμ, Καβενάγκι (59' Σωτηρίου, 75' Πιατκόβσκι).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Αντίπαλοι Αστέρα: Ασταμάτητος ο Καβενάγκι, "πύρρειος" νίκη ο ΑΠΟΕΛ
Σπάρτα

Τρεις ημέρες μετά από το 1-1 του "Θ. Κολοκοτρώνης" για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η Σπάρτα Πράγας ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση ( 4-0) το εμπόδιο της Σίγκμα Όλομουτς, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του τσεχικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αφού στο 13ο λεπτό ο Τζόζεφ Χίσμπαουερ άνοιξε το σκορ με όμορφο μακρινό σουτ, ο Ντάβιντ Λάφατα διπλασίασε το προβάδισμα στο 25ο με κεφαλιά και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπόρεκ Ντότσκαλ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 35' και ωραίο σόλο στο 75'.

Επιπλέον, ο Λάφατα απείλησε με κεφαλιά στο 52' και στο 55' (απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ, προτού η μπάλα βρει και στο δοκάρι), ενώ στο 81' ο Μίλο Μπούχτα σταμάτησε εντυπωσιακά το βολέ του Λούκας Μάρετσεκ.

Ως εκ τούτου, η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στον 11ο όμιλο του Europa League, διατηρήθηκε στο +3 από τη δεύτερη Πλζεν και θα πάει φορτσάτη στο εκτός έδρας ντέρμπι της 27ης Σεπτεμβρίου (16:00) με την Σλάβια.

Η σύνθεση της Σπάρτα Πράγας (4-4-2): Στεχ, Χόλεκ, Ναμοϊνέσου, Χιμπς, Ματεγιόβσκι (72' Μάρετσεκ), Ντότσκαλ, Χίσμπαουερ (59' Φατάι), Γίρατσεκ, Κρέιτσι, Φρίντεκ, Λάφατα (75' Παϊσάο).

Αντίπαλοι Αστέρα: Ασταμάτητος ο Καβενάγκι, "πύρρειος" νίκη ο ΑΠΟΕΛ

Με γκολ του Λερόι Σανέ στο 53ο λεπτό, η Σάλκε επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Στουτγκάρδης, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες και το σκορ την αδικεί.

Το πρώτο ημίχρονο επεφύλασσε πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων, ωστόσο ο Ραλφ Φάρμαν είχε κατεβάσει ρολά, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει.

Η Στουτγκάρδη άγγιξε το γκολ στο 17ο λεπτό με τον Τίμο Μπάουμγκαρτλ, το 27ο με τον Ντάνιελ Γκίντσεκ και το 41ο με τον Κρίστιαν Γκέντνερ, όμως εκείνοι που έμελλε να το πετύχουν ήταν οι φιλοξενούμενοι, με άψογο πλασέ του Σανέ στο 53'.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση και πάλι ο Φάρμαν, ο οποίος έβγαλε τα σουτ των Τίμο Βέρνερ (70') και Φλόριαν Κλάιν (71'), ενώ νίκησε τον Γκίντσεκ στο τετ α τετ του 75ου λεπτού και επέτρεψε στην Σάλκε τη διατήρηση στην 4η θέση.

H σύνθεση της Σάλκε (4-4-2): Φάρμαν, Καϊσάρα, Μάτιπ, Νόισταντερ, Αόγκο, Σανέ (62' Χόιμπιεργκ), Γκάις, Γκορέτσκα, Μάγερ (89' Χέβεντες), Χούντελααρ (71' Τσουπό-Μοτίνγκ), Ντι Σάντο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK