Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Διαβάστε τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού από το 10ο όμιλο του Europa League στις εγχώριες διοργανώσεις τους.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ρέντινγκ-Τότεναμ 1-3

(90' Ρόμπσον-Κανού - 18', 74' Ντεφό, 71' Μπέιλ)

Η Τότεναμ μετέτρεψε σε περίπατο την επίσκεψη στην έδρα της Ρέντινγκ και επικρατώντας 3-1, πανηγύρισε την πρώτη εφετινή της νίκη στην Premier League. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και σε αυτό συνέβαλε το -σχετικά- γρήγορο γκολ του Ντεφό. Ο Άγγλος επιθετικός δέχθηκε την πάσα του Λένον από τα δεξιά και με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 71' οι Λένον και Γουόκερ ταλαιπώρησαν τους αντιπάλους από τη δεξιά πλευρά και ο Μπέιλ με ψηλοκρεμαστό πλασέ διπλασίασε τα γκολ της Τότεναμ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεφό με εκπληκτική προσπάθεια έκανε το 3-0. Το γκολ της παρηγοριάς για τη Ρέντινγκ, η οποία έκανε μόλις δύο τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, σημειώθηκε στο 90ό λεπτό με κοντινή προσπάθεια του Ρόμπσον-Κανού.

Η σύνθεση της Τότεναμ: Φρίντελ, Βέρτονγκεν, Γκαλάς, Νότον, Γουόκερ, Λένον (87' Τάουνσεντ), Μπέιλ (78' Ντέμπσεϊ), Σίγκουρτσον (72' Χάντλστοουν), Σάντρο, Ντεφό, Ντεμπελέ.

Κιέβο-Λάτσιο 1-3

(83' πέν. Πελισιέρ - 5', 74' Ερνάνες, 38' Κλόζε)

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Λάτσιο στη Βερόνα απέναντι στην Κιέβο, επικρατώντας με 3-1. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Ερνάνες να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5', δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους. Το εύπλαστο 4-5-1 του Βόσνιου τεχνικού (στην επίθεση γινόταν πολύ γρήγορα 4-2-3-1) αξιοποίησε για ακόμα μια φορά τα ταλέντα του Βραζιλιάνου σκόρερ και στο 38' ο Μίροσλαβ Κλόζε, μάζεψε το ριμπάουντ από το σόλο του συμπαίκτη του και την επέμβαση του Στέφανο Σορεντίνο, κάνοντας το 2-0. Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Αμπντουλέιγ Κονκό τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στο Λιονέλ Σκαλόνι. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, όμως, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, έστω κι αν η εδαφική υπεροχή ανήκε στους παίκτες του Μίμο ντι Κάρλο. Στο 74ο λεπτό ο Ερνάνες, με νέα εξαιρετική ατομική ενέργεια "κλείδωσε" τη νίκη για τη Λάτσιο, η οποία απλά δέχθηκε ένα γκολ στο τέλος με πέναλτι του Σέρτζιο Πελισιέρ. Με την 3η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, μάλιστα, οι "λατσιάλι" ισοφάρισαν την καλύτερη αρχή σεζόν στην ιστορία του συλλόγου από το 1974.

Η σύνθεση της Λάτσιο: Μαρκέτι, Κόνκο (46' Σκαλόνι), Μπιάβα, Ντίας, Καβάντα, Καντρέβα (78' Έντερσον), Γκονσάλες (65' Τσάνα), Λεντέσμα, Ερνάνες, Μάουρι, Κλόζε

Αλούμνι-Μάριμπορ 1-5

(33' Ντρέβενσεκ - 14' Ράιτσεβιτς, 18' Μπέριτς, 64', 79' Τσβιγιάνοβιτς, 84' Πλόι)

Το γήπεδο στο Κιντρίτσεβο είχε γεμίσει για την αναμέτρηση της Αλούμνι με τη Μάριμπορ, ωστόσο οι φίλοι των γηπεδούχων αποχώρησαν με κατεβασμένα κεφάλια, αφού οι πρωταθλητές Σλοβενίας έκαναν επίδειξη δύναμης και έφτασαν στη νίκη με 5-1. Ο μονόλογος για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς άρχισε στο 14' με τον Αλεκσάντερ Ράιτσεβιτς και λίγο αργότερα ο Ρόμπερτ Μπέριτς διπλασίασε τα τέρματα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Ο Μάρκο Ντρέβενσεκ μείωσε για τους γηπεδούχους στο 33', ωστόσο στο 2ο μέρος ο Γκόραν Τσβιγιάνοβιτς με 2 γκολ διέγραψε κάθε ελπίδα της Αλούμνι. Το τελικό σκορ έγραψε ο Άλεν Πλόι δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς ως αλλαγή κι η Μάριμπορ πήρε ακόμα 3 βαθμούς, στην κούρσα του τίτλου όπου τρέχει... μόνη της.

Η σύνθεση της Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Ράιτσεβιτς, Πότοκαρ, Μέγιατς, Μέζγκα (77' Ιμπραϊμί), Μέρτελι, Ντόντλεκ (70' Φιλίποβιτς), Τσβιγιάνοβιτς, Ταβάρες, Μπέριτς (83' Πλόι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK