Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Διαβάστε τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού από το 10ο όμιλο του Europa League στις εγχώριες διοργανώσεις τους.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού
VM

Μάριμπορ - Αλουμίνι 2-1

(10' Πλόι, 41' Κόμαζετς - 90+2' Μπίνγκο)

Παρότι παρατάχθηκε με 5 παίκτες από τη βασική ενδεκάδα του Λονδίνου, η Μάριμπορ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Αλουμίνι για την 18η αγωνιστική της 1ης κατηγορίας του σλοβενικού πρωταθλήματος, με συνέπεια να παραμείνει πρωτοπόρος (έχοντας 2 παιχνίδια λιγότερα). Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League προηγήθηκε με 2 τέρματα στο 1ο ημίχρονο, χάρη στις προσπάθειες των Άλεν Πλόι και Νίκολα Κόμαζετς. Στο 2ο μέρος, όμως, ήταν πιο απρόσεκτη και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενουμένων, αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Ντένις Ρέζεκ είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους και αφύπνισε τους γηπεδούχους, που ανέκτησαν τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά και έψαξαν το 3ο τέρμα. Δεν το πέτυχαν και αγχώθηκαν λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού ο Κλέμεν Μπίνγκο μείωσε σε 2-1 στο 92'.

Η σύνθεση της Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Ράιτσεβιτς, Πότοκαρ, Βίλερ, Ιμπραΐμιρ (72' Τσβιγιάνοβιτς), Μέρτελι, Ντόντλεκ, Μέζγκα (67' Ταβάρες), Πλόι (79' Μπέριτς)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-1

(65' Αγκουέρο, 88' Τζέκο - 21' Κόκερ)

Το γκολ της... μόνιμης "χρυσής αλλαγής" του Ρομπέρτο Μαντσίνι, Έντιν Τζέκο, ολοκλήρωσε στο 88ο λεπτό την ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Τότεναμ (2-1) για τη 10η αγωνιστική της Premier League

Κι, όμως, πριν από το 7ο εφετινό τέρμα του Βόσνιου επιθετικού και 6ο ως αλλαγή, τον πρώτο λόγο στον αγώνα είχε η διαιτησία. Διαιτησία και Μάντσεστερ πηγαίνουν μαζί, εξάλλου, την εφετινή σεζόν. Για ακόμα ένα παιχνίδι που συμμετέχει ομάδα της πόλης, ο μαυροφορεμένος ηγέτης του αγώνα πρωταγωνιστεί αρνητικά. Αυτή τη φορά, ο Μάικλ Όλιβερ (από το σύνδεσμο του Νορθάμπερλαντ!) αγνόησε επιδεικτικά 2 αιτήματα για πέναλτι των πρωταθλητών Αγγλίας, σε χέρι του Γουίλιαμ Γκαλάς και σε φάουλ του Τομ Χάντλστοουν στον Πάμπλο Σαμπαλέτα, με συνέπεια η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League να βρεθεί στα αποδυτήρια με ανέλπιστο προβάδισμα από κεφαλιά του Στίβεν Κόκερ (21') και σπάνιο λάθος του Τζο Χαρτ.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για πρώτη φορά στο 65ο λεπτό με το Σέρχιο Αγκουέρο, μέχρι ο Τζέκο να κάνει το καθήκον του ως... αλλαγή, δίνοντας τους βαθμούς της νίκης στους "πολίτες", προκειμένου να παραμείνουν σε επαφή με τη Γιουνάιτεντ. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έφυγε από το "Ιτιχάντ" χωρίς να δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους απέναντι στους γηπεδούχους.

Η σύνθεση της Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ (78' Ντόσον), Γκαλάς, Κόλκερ, Βέρτονγκεν, Χάντλστοουν, Σάντρο, Λένον (87' Νότον), Ντέμπσεϊ, Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ (80' Ντεφό)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Λάτσιο - Ρόμα 3-2

(35' Καντρέβα, 43' Κλόζε, 47' Μάουρι - 11' Λαμέλα, 86' Πιάνιτς)

Η Λάτσιο αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του derby della capitale με αντίπαλο τη Ρόμα με 3-2, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Δύο αποβολές, πολλές ευκαιρίες, δύο γκολ από φάουλ και λάθη από τους τερματοφύλακες συνέθεσαν την εικόνα από το βροχερό "Ολίμπικο", από το οποίο δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Οι "τζιαλορόσι" άρχισαν το ματς με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού προηγήθηκαν με το τέρμα του μόνιμου σκόρερ τους στα τελευταία 6 ματς, Έρικ Λαμέλα. Η άμυνά τους, όμως, παραμένει το "αγκάθι" σε όποιον στόχο έχουν θέσει μέχρι στιγμής, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από το πόσο εύκολα κατάφεραν να γυρίσει το ματς οι γηπεδούχοι. Πρώτα ο Αντόνιο Καντρέβα με φάουλ (μετά από λάθος του Μάουρο Γκοϊκοετσέα) και στη συνέχεια ο Μίροσλαβ Κλόζε (ο οποίος έκρινε και το περσινό ντέρμπι στο 93'), έκαναν το 2-1 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τη λήξη των... πιθανοτήτων των φιλοξενουμένων φρόντισε να τη δώσει ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, ο οποίος με μία ανόητη ενέργεια αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους και άνοιξε τις συζητήσεις για το εάν αυτό ήταν το τελευταίο ντέρμπι της καριέρας του (συζητιέται έντονα η αποχώρησή του τον Ιανουάριο).

Un fermo immagine di Sky mostra il contatto tra il giocatore della Lazio Stefano Mauri e il centrocampista giallorosso Daniele De Rossi (D), espulso subito dopo, durante il derby Lazio-Roma allo stadio Olimpico, 11 novembre 2012.   ANSA/SKY   +++EDITORIAL USE ONLY-NO SALES+++
Un fermo immagine di Sky mostra il contatto tra il giocatore della Lazio Stefano Mauri e il centrocampista giallorosso Daniele De Rossi (D), espulso subito dopo, durante il derby Lazio-Roma allo stadio Olimpico, 11 novembre 2012. ANSA/SKY +++EDITORIAL USE ONLY-NO SALES+++ ANSA

Με παίκτη λιγότερο, λάθη όπως αυτά του Ιβάν Πίρις στο 47' ήταν καταδικαστικά. Ο Στέφανο Μάουρι δεν σπατάλησε την... προσφορά του αντιπάλου του και γράφοντας το 3-1, ουσιαστικά έβαζε "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ρόμα για ανατροπή. Η είσοδος του Παναγιώτη Ταχτσίδη από το ημίχρονο δεν ήταν αρκετή για το δημιουργικό κομμάτι των "τζιαλορόσι", οι οποίοι παίζοντας με 10 παίκτες και υπό καταρρακτώδη βροχή, κουράστηκαν σχετικά γρήγορα. Οι "λατσιάλι" εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και με ηγέτη κάθε προσπάθειας τον Ερνάνες, τέσταραν αρκετές φορές τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το λάθος, όμως, προέκυψε από το Φεντερίκο Μαρκέτι, ο οποίος σε φάουλ του Μιραλέμ Πιάνιτς από τα 40 μέτρα (από το οποίο προήλθε η αποβολή του Μάουρι) έχασε την μπάλα. Το γκολ επετεύχθη, όμως ήταν αρκετά αργά. Η Λάτσιο αναδείχθηκε νικήτρια παρέμεινε σε "τροχιά" Champions League, τη στιγμή που η Ρόμα απέχει 5 βαθμούς από τη συμπολίτισσά της.

Το live του ντέρμπι

Η σύνθεση της Λάτσιο: Μαρκέτι, Κονκό, Ντίας, Μπιάβα, Λούλιτς (63' Ράντου), Καντρέβα (83' Τσάνα), Γκονσάλες, Λεντέσμα, Ερνάνες (75' Μπρόκι), Μάουρι, Κλόζε

News 24/7

24MEDIA NETWORK